.

 İyi bir yaşam tarzının temeli için spor yapmak gerekmektedir. Yaşlandığında sağlık sorunları ile karşılaşmak istemeyenler, gençliğinde bolca spor yapmalıdır. Düzenli bir şekilde spor yapanların bağışıklık sistemleri daha güçlü olmakla birlikte hastalıklara karşı son derece dirençlidirler. İnsan vücudunun disipline girmesini sağlayan spor, tembelliği de insan yaşamından uzaklaştırmaktadır. Günde sadece yarım saat spora ayırarak, sağlıklı bir yaşam elde edilebilmektedir.
 
Spor Yapmanın Faydaları Neler?
 
 Düzenli spor yapan biri, aşırı kilolarından kısa zamanda kurtulabilmektedir. Sadece yarım saat yürüyüş yaparak 500 kalori yakmak mümkündür. Sporu eğlenceli bir hobi haline getirmek, stresten uzaklaşmanın en etkili yoludur. İyi ve kolay bir şekilde uyumayı sağlayan spor, kas bazlı güç ve dayanıklılık seviyesini artırmaktadır.
 Düzenli Spor Yapmak Zayıflatır mı?
 Spor yapmak, birçok açıdan vücuda iyi gelmektedir. Fazla kilolardan kurtulmanın en etkili ve sağlıklı yolu, spordur. Sağlıklı ve kalıcı bir şekilde kilo vermek için düzenli olarak spor yapılmalıdır. Sadece spor yapmakla kalınmamalı, diyet programına da dikkat edilmelidir. İlk başlarda düzenli spor yapmak zor gelse de vücut bir süre sonra benimseyerek alışkanlık haline getirmektedir.
 
Düzenli Spor Yapmak İçin
Gerekli Olan Adımlar
 
 Düzenli spor yapmak için motivasyon son derece önemlidir. Motivasyonu canlı tutmak için hedefler konulmalı ve hedeflerin gerçekleşip gerçekleşmediği kontrol edilmelidir. Yüzmeyi seven biri düzenli olarak yüzmeli, yürümeyi seven biri de düzenli olarak yürümelidir. Spor yaparken müzik dinlemek, motivasyona olumlu anlamda etki yapmaktadır.
 
 İnsanların sevdiği bir sporu düzenli olarak yapması, spor yaparken zevk almasını sağlamaktadır. Spor kıyafetlerinin ayrı olması ve kişinin bu kıyafetleri severek alması, spor yapma isteğini canlandırmaktadır. Yapılan spora uygun gündelik bir program yapmak, düzenli spor yapmayı kolaylaştırmaktadır. Kişinin düzenli spor yapmayı hayatının bir parçası olarak kabul etmesi, spor yapmayı bırakmaması açısından önemlidir.