Pek çok Çanakkalelinin; 'Alooo tüp bittüu...' der demez, 'Ali Bakır...' dedikleri bir isimdin sen Ali amca...

Pek çok Çanakkalelinin; "Alooo tüp bittüu..." der demez, "Ali Bakır..." dedikleri bir isimdin sen Ali amca...
Tam bir efsaneydin benim için.. Öyle kolay bilinmez, ‘daha 'Leb' demeden, leblebi’  diyenlerden ettin sen bizi.. Tüm bittu hikayesinden söz etmeyeceğimi, çünkü her Çanakkaleli bilir bu denileni.
Adam gibi duruşun vardı her daim senin Ali amca.. Cumhuriyet çocuğuydun en başta.. Daha ne olsun..!
Sesin gürdü üstelik, dilinden çıkan her bir kelime, yankılanırdı sokakta.. Etrafta sesi yankılatacak duvar olmasa bile, öyle güçlü bir sesin vardı Ali amca..
90' lardan hatırımda kalan yaşanmışlıklardasın mesela.. Hani, Güzelyalı’ da ki Atatürk büstü meselesi.. Ne de güzel çözmüştün sen olmaz denileni, oldurmuştun be Ali amca..
Yaşlandın sende her büyüğümüz gibi.. Ara da bir görürdük selamlaşırdık da... El öptürmeyi sevmeyenlerdendin mesela.. Adam gibi adamdın vesselam..
Efsane bir ismi, sonsuzluğa, ebedi istiratgahına uğurlayacağız bu gün.. Necip paşa camiinden, bu gün yani 7 Mayıs  Cuma vakti ardından kılınacak cenaze namazı sonrası toprağa verilecek rahmetli Ali amca..
Bir çoğumuzun mazereti olacak ‘Tam kapanma kaynaklı yasak..’  Kimimiz, evi komşu olsa da camie, belki de korona korkusundan dolayı saf tutamayacak naaşın başında. Bil ki, rahmete eriştiğin haberini alan her Çanakkaleli, ağzı dolu dolu diledi: Rabbim Rahmet Aylesin'i...
Ve de şunu bil; Nurlar' da yat diyenlerin öyle çok ki Ali amca...
Her yılın, aramızdan çekip aldığı değerlerimiz nedeni ile acı  bir hikayesi olacak bizde.. Koronalı yıllar denilecek mesela, geçen zaman için... Her şey 2019'da başladı ve de sürüyor.. Bakalım  ne zamana dek bu illet başımızda..
Çanakkaleli bir diğer isim.. Cumhuriyetin çınarlarından ayrıca…  Feriye Suda.. O da rahmete erişendi dün Çanakkale'de... Ve birçok Çanakkaleli, Feriye Suda için de rahmet diledi, ağzı dolu dolu hem de..
Gün geçmiyor ki acı haberler almayalım.. Kimi büyüğümüz ölümcül virüsten, kimi büyüğümüz yaşın verdiği rahatsızlıklardan ayrılıyor aramızdan.. Her birine Rahmet diliyorum bendeniz.. Nurlar içinde yatın, Mekanınız cennet olsun..
Korona nedeni ile , son görevi yerine getiremediklerimiz öyle çok ki anlayacağınız, hangi birini söyleyeyim ben şimdi..
Yüzyılın hastalığı olarak bilinen Kanser illetinden de beter şu korona.. Kısa sürede alıyor aramızdan sevdiklerimizi.. Şükürler olsun ki, ne Ali amcayı kurban ettik koronaya, ne de diğer büyüklerimizi..
Böyle diyorum da, biraz daha dikkat be Çanakkale.. Vaka artış hızında önce birinci olduk Türkiye'de, şimdi dördüncüyüz.
Yasakları takmayıp, virüs taşır hale gelmek için uğraş vermeyi bir kenara bırakalım. Yasaklara uyalım ki, kimseyi de hasta etmeyelim.. Biraz daha gayret, bu işi başarabiliriz be Çanakkalem..
Bir market poşeti elimizde, 'pasaportu aldım..' deyip, sokak sokak gezmeyelim mesela..
Böyle diyorum, çünkü öyle çok rastlıyorum ki bahsettiğime... Markalı marketlerin poşetleri elde, gez Allahım gez durumu çoğumuzda.. Bunu yapmayalım be Çanakkale..!!!
Ölümcül virüs kaynaklı, büyüklerimizi kaybsetmemek için, ne olur daha da dikkat eey Çanakkale..