Erkenden yatar, erkenden kalkar, erkenden keser, erkenden biçer, erkenden de kutlayan bile olduk.. Anlayacağımız, hep bir erkenci olduk…

Erkenden yatar, erkenden kalkar, erkenden keser, erkenden biçer, erkenden de kutlayan bile olduk.. Anlayacağımız, hep bir erkenci olduk…
1 Mayıs dahi, erken kutlanan oldu.. Neden? Çünkü, tedbirler vardı virüs kaynaklı. Kapandık yani erkenden… Meydanlar dahi boşladı sanki bizleri, kabul etmez oldu..  Dolsa da, üç beş kişi.. O ne öyle, öyle kutlama mı olur…!
Birçok konuda, birçok şeyi erkene aldık.. Mesela, fırınların önlerinde bile beklemek olduk.. Önceleri, iftara dakikalar kalana kadar beklerdik fırının önünde, amaç pideyi sıcak alıp, sofraya götürmekti..
Şimdi öyle mi ya..! Pide olsun da, sıcak olmasa da olur..
Hatta, saat 1630’ da pide alıp eve götürmek bile olur şu durumda..
Eski alışkanlık ne var ise, bir güzel unutturdu bize şu covit illeti.. Yani, bizleri bir güzel terbiye etti.. 
Öyle akşam ezanlarına kadar dışarıda kalmak ta yok.. Şu aralar ve aslında hayli uzun zamandır, mikrobun dediği ve bizlere yaptırdığı şu; Her yer kapalı..!!! Git evine otur…!!!
Gerçi muhalif isen hayata, virüse de muhalif olursun.. Öyle yapan da çok.. Terdbiye olmamakta inat edenimiz hayli çok..  Yalan mı..!
Gün gelecek, devran dönecek elbet.. Aşı tam koruma sağladığında, görecem ben o virüsü.. Dilim ile tutup yutmazsam ne olayım.. Görsün bak.. Az daha sabır…
İntikam, soğuk yenince güzel bir yemek misali.,. GeLeceK o günler gelecek..
TAM KAPANMA DA, KISA MESAJLA TEBLİĞ…
Hazır yasak var ya, üyelikten çıkarıyorlar, itiraz da olmasın diye SANKİ, kısıtlı, yasaklı, tam kapanmanın başladığı anlarda, kısa mesaj ile tebliğ ediyorlar..
Vardır bir bildikleri.. De, bunun da bir yolu, yöntemi, kanuni nizamı var.. Yoksa, biz mi yanlış bilir olduk.. Yolu yöntemi.
Yok öyle yağma... Yaşı en yüksekte.. Üyeliği de uzun yıllardır.. Hatta, yenilerimizin, babaları dahi çocuk iken, o büyüğümüz vardı üyelikte.. İsim verip, konuyu aktarmaya girmeyeceğim hiç.. Ne de olsa, büyüğümüzü kırar belki edeceğim bazı sözlerim.. Adını zikretmek durumunda kalırım, kırarım yaşlı yüreğini..  
Sabır en iyisi bu aralar.. Hukuk var, Yargı mevkii var Adalet için.. Adalet için, Hukuk elbet.. Sonuna kadar Hukuk..
ŞAKA MI, BİLEREK Mİ YOK SA…
Bilse de, bilmese de anlatmak gerek bazen olup biteni.. Bir hikaye var aklımda.. Muhalefet edenlerden nasıl kurtulacağının adeta kitabını yazmaya soyunan hikayeciler..
Sen, en başta siyaseti sok ortamına.. Hem de kimseye danışmadan, kimseye sormadan.. (Bundan kasıt, kimseden yani.. yönetimin diğer  organlarına) adını ver STK’ nın.. Sonra, “ne siyaseti kardeşim..!” diye bar bar bağırır ol.. Neyse onlar yazıyor tarihte, arşivlerde geçiyor yazıya dökülenler..
BU DA BİR İLK…
Tarihe geçen öyle siyasi hamleler oluyor ki şu aralar, bahsettiğim sözüm ona ihraç mesela bunlara yeni bir örnek. kovma, zorunlu çıkarma mı desem yoksa, bu da bir ilk..
 Hemi de, bir STK’ da.. At mesajı, bitir üyeliği.. Oldu canım, pışııık..  
Yaptım oldu diyenlerin, yazdım olacak diye buyuranların, tebliğ etme şekli de bir tuhaf..
Sanki, kutlama dileği, bayram günü atılan türden.. Kısa mesaj..
Yahu, kararı bari WhatsApp’ dan atın da, STK’ nın parasını yazık etmeyin..  Toplu mesajlar para ile, bedava mı..? 
Yazık günah değil mi…! Hem de bu mübarek günlerde.. İsrafın günahı var kardeşim.. 
KONU KORONA OLUNCA…    
Edilen söz, hem de yüksek sesle dile gelen; “BÖYLE SALGIN MÜCADELESİ OLMAZ”
“Çalışan hastalığa, çalışmayan açlığa mahkum” ifadesi eşliğinde sesini yükselten,  Bir STK…
Hepimizin bu aralar, alkışladığı ‘İyi ki varsınız” dediği Doktorlarımızın Meslek Odası.. Oda başkanı Dr. Erensoy, Koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan, Tam Kapanma kararı nedeni ile erken kutlaması yapılan 1 Mayıs Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü’nde,  işçi sendikaları adına açıklama yaptı.
Çanakkale Tabip Odası Başkanı Dr. Güleda Erensoy, tama kapanmaya  da değindi konuşmasında.
Çarpıcı ifadeleri vardı Başkan Dr. Erensoy’ un. .“Böyle kapanma olmaz.” diye başladı söze ve ekledi;
“Tam kapanma diye sundukları önlem paketinde de işçi sınıfının ve halkın sağlığını ve gelirini değil sermayenin çıkarlarını korumaya çalışıyorlar. Çarklar dönmeye, çalışanların çoğunluğunun işe gitmeye, insanlarımız ölmeye, sağlık emekçilerimiz tükenmeye devam ediyor. Tam kapanma dedikleri önlemlerde biz yokuz. Çalışanlar hastalanmaya, çalışmayanlar da açlığa mahkum ediliyor” diye..
1 Mayıs dündü, lakin günler öncesi kutlanandı.. Ne vakit, kapanma gününde.. 29 Nisan…
Belki de, 1 Mayıs için de bir ilk oldu, Ülkede yaşanan.. Tedbirler kapama dedi, meydanlarda yaşanması muhtemel coşku, hem erkene geldi, hem de azda kaldı..
 Ne diyelim, kalın sağlıcakla..   Maske, mesafe ve hijyen.. hoş ça kalın…