Her birimizin asla unutamayacağı, hayatına yön veren kılavuzu olmuştur eli hep öpülesi bir öğretmeni.

Her birimizin asla unutamayacağı, hayatına yön veren kılavuzu olmuştur eli hep öpülesi bir öğretmeni. Yaşımız kaç olursa olsun, gördüğümüz an saygıda kusur etmediğimiz öğretmen ve öğretmenlerimiz. Kimimizin bir, kimilerimizin bir den de fazladır, saygıda kusur etmediği öğretmeni.
Kimilerimiz senede bir gün de olsa, arar hal hatır sorar. Gününü kutlar. Misal bugün.. 24 Kasım’da..
Kimi öğretmenlerimizi yitirdik. Hayatta yoklar artık.. Kimileri yaşıyor ve hatta halen gençleri yetiştiriyor, canları pahasına bağlı oldukları Türk vatanına faydalı olsunlar diye..
Öğretmenin emeklisi olmaz mesela.. Her daim öğretidir işi.. İyi’ yi, güzeli, doğruyu.. Hepsinden de önemlisi VATAN
SEVGİSİNİ..


Öğretmenin eskisi de olmaz yani.. Her daim yenidir öğretisi..
Günceldir zihni, yeni bilgiyi öğrenir ve aktarır her daim çevresine…
Konuk yazarımızın dediği gibi yani, asla unutulamayacak olandır ÖĞRETMEN..
Kayseri’den, güne özel düşüncelerini aktardı mesleki büyüğüm Mehmet ağabey.. Net sözlerle geldi yine dedikleri..
İyisi mi ben susayım, yazmayayım, yazılanlar diyeyim ve de aktarayım Mehmet ağabeyin kaleminden güne özel iadelerini. Mesleki büyüğüm Mehmet Uzel’ in VİTAMİN okurları için yazdıklarında şimdi sıra. Buyurun birlikte okuyalım..
 
ÖĞRETMENİM…

Evet..Atatürk diyor ki,”Mekteplerde öğretmen vazifesinin güvenilir ellere teslimi,memleket evlatlarının o vazifeyi kendine hem bir meslek,hem de ülkü sayacak bilgi ve saygı değer öğretmenler tarafından yetiştirilmesini temin için öğretmenlik diğer yüksek meslekler gibi tedricen ilerlemeye ve her halde refah teminine müsait bir meslek haline konulmalıdır.Dünyanın her yerinde öğretmenler insan topluluğunun  en fedakar ve en saygı değer uzuvlarıdır.”
Eğitim ve öğretimin  en temel bileşeni öğretmen ve öğrenci birlikteliğidir..Her çocuk aslında bir cevherdir..O cevheri işleyip elmasa,altına,gümüşe ve hatta bakıra çevirmek de öğretmenin yüreğide yaktığı ateşin ısısıdır..
Çocuklar hayal ettiğince yaşarlar..Hayal dünyası geniş öğrencileri  ancak umudu ve hayali olan öğretmenler yetiştirebilir..Öncelikle vurgulamak istediğim şey ise öğretmenin anlamını tek bir güne sıkıştırıp özetlemenin yanlış olduğudur..Çünkü öğretmen her gündür..Bir çocuğun filizlenip şekillenmesinde sadece iki amil vardır..Anne ve öğretmen..
Eğer sağlıklı bireyler yetiştirmek istiyorsak  anne ve öğretmene yeterli önemi vermek ve onları anlamak zorundayız..Her sorunlu çocuk,sorunlu bir anne ve sorunlu bir öğretmenin eseridir bence..Anne ve öğretmen bir bütündür..Çocuğun eğitim anne ve öğretmenin koordineli işbirliği ile gerçekleşmelidir..Ta ki çocuk gerekli algıyı ve olguyu tamamlayana kadar..Şu televizyon ekranlarının fetva veren siyasiler beni deli ediyor..Kürsüden nutuk atmak kolay iştir..
Acaba hangisi bir öğretmenin iç dünyasını biliyor?Ruh sağlığı,insan yaşamının  en önemli etkenidir..Siz önce öğretmenlerin hatta insanların ruh sağlığını tedavi ediniz..Biri çıkıp “öğretmenim”şarkısını okuyor..Diğeri “Yılda bir maaş ikramiye verelim” diyerek oy avcılığı yapıyor..Pazarda limon satan öğretmenini gören öğrenci de”hayırlı işler hacı abi”diyor..İşte buna da Türkiye deniliyor..
Öğretmen sınıfta yürürken ayakkabısının altındaki deliği öğrencisine  göstermemek için adeta debeleniyor..Kebapçıda ,dönercide hatta pazarda  manavda bile ek kazanç için gizli çalışan öğretmenleri görebilirsiniz..Öğretmen gülmeliki,sınıf gülsün,insan gülmeliki  ülke gülebilsin..                  
Günümüzde nice öğretmen ve öğretmen adayları mutsuz bir arayış ve beklenti içindeler..Bu öğretmenlerin eğittiği öğrenciler sizce nasıl birey olurlar?Öğretmenlerin yaşam kalitesi,öncesinde ise saygınlığı behamel artırılmalıdır..Öğretmenin yılda tek  bir günü yoktur..Çünkü öğretmen her gündür..Her gün öğretmendir..Beni eğiten tüm öğretmenlerime  başta rahmetli Almanca öğretmenin Yalçın Belirgen,Bedri Balcıoğlu,Ömer Köylü,Mustafa Vurdum,hocalarımın ellerinden öpüyorum..Bu arada Öğretmen Kızım Esra Üzeli’ in gününü kutluyorum...

ŞİMDİ SIRA BENDE..
ÖNCELİKLE BAĞÖĞRETMENİM.. ATATÜRKÜM..GÜNÜN KUTLU OLSUN YÜCE LİDERİM..
Sonrasında ilk öğretmenlerim.. Her sene bir, ara da ikiye çıkan ve 5 yıllık ilkokulda, bana önce VATAN, BAYRAK VE MİLLET sevgisini, asla unutulmayacak şekilde enjekte eden öğretmenlerim..
Kilitbahir köyü ilkokulunun Müdürleri Hüsne Şen, Fevzi Yalçın.. Sonrasında öğretmenlerim, ilkokul birden, 5’e kadar sayıları da, bende sevgileri de artan öğretmenlerim. Faysal öğretmenim, Uğur öğretmenim, Meliha öğretmenim, Işıl öğretmenim, Sema öğretmenim, İbrahim öğretmenim.. İyiki vardınız, bizler olduk öğretmenim.. Ya ortaokul ve lise yıllarım.. Sizleri de asla unutmayacağım öğretmenlerim.. Salih öğretmenim, Mustafa öğretmenim, Mehmet Ali öğretmenim. Ünsal ve Semra  öğretmenim.. Sülhattin, Rıdvan, okul müdürlerim Yüksel  ve Adem öğretmenlerim. İsimleri hep aklımda, yüzleri hep zihnimde, can öğretmenlerim.. GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN..

Açıklama yok.
Mehmet Uzel