Pandemi’nin kontrol altına alındığı günlerde sergilediğimiz rahatlığın, yasaklar zincirine neden olabileceğini defaten yazanlardandım..

Pandemi’nin kontrol altına alındığı günlerde sergilediğimiz rahatlığın, yasaklar zincirine neden olabileceğini defaten yazanlardandım.. Uzmanlar, yetkili ağızlar konuştu, biz dinledik, özetle kaleme aldık.. peki ya sonuç..!!! Buyurun size, el birliği ile çağırdığımız yasaklar…
 Herkesin dilinde idi dün yasaklar.. Hatta, düne ulaştığımız geceden başladı bir dizi denilen.. Atarlı cümleler kuran da çoktu, boş boş konuşan da.. Sorumluluğumuzu yerine getirmez isek, yasakların geleceğini aylardır söyleyenlere inat, ayrı bir inat halinde idik.. Ve geldi kaçınılmaz yasaklar..
Şimdi kimse kızmasın.. Yasakları getirenlerin ta kendisiyiz her birimiz… Yalan mı..!!!
Korona hortladı bir güzel.. Vaka sayıları öle bir artışa geçti ki, ne desem boş bu dakikadan sonra..
Bari, Korona savaşçıları için edilen sözler ve tatbiki konusunda bizlerin üzerine düşenleri bir dinleyelim..  Olur mu..
Sağlık Bakanı Koca’ nın şu sözü diyeyim önce;"Sağlık çalışanlarını, insanlık önünde onurlandırmalıyız"
Ve gelinen son nokta diye de ekleyeyim; "2021 Sağlık Çalışanları Yılı" ilan edildi
2020 bir an evvel gitse de, hepimizi etkileyen olumsuzluğundan kurtulsak yani..
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) bir Türk sağlıkçının teklifini kabul ederek, dünya genelinde sağlık çalışanlarını da onurlandırdı.. Bir Türk, dünyayı ayağa kaldırdı yani.. Gel de mutlu olma..!!!
İşin özeti şu: 2021 yılının tüm dünyada "Sağlık Çalışanları Yılı" ilan edilmesine yönelik teklifi, DSÖ’ ye sunan bizim Sağlık bakanımız sayın koca oldu.. Ve kabul gördü bu teklif..
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın önerisini kabul ederek, 2021 yılını tüm dünyada “Uluslararası Sağlık Çalışanları Yılı” ilan eden DSÖ laf  dinliyor da, biz millet olarak bir türlü laf dinlemiyoruz.. Ne garip değil mi..!!!
Bakan Koca, önerisini ilk olarak 14-15 Eylül tarihli DSÖ Avrupa Bölge Komite toplantısında gündeme getirmişti.  Önerisinin nedenini ise şöyle özetlemişti; Korona virüs salgınının ortaya çıkmasıyla sağlık çalışanlarının daha da artan yüküne dikkat çekmek, tüm sağlık çalışanlarının emeklerinin takdiri ile moral ve motivasyonlarının yükseltilmesini amaçlıyoruz..
Öneri, 11 Kasım 2020 tarihinde gerçekleştirilen 73. Dünya Sağlık Asamblesi Genel Kurulunda üye ülkelerin tamamının desteğiyle kabul edildi.. Bu bence tarihe geçecek bir karar.
 2021 yılı "Uluslararası Sağlık Çalışanları Yılı" olarak ilan ediliyor ise, bizlerin de bu dakikadan sonra sorumluluğu daha da artmalı diye düşünüyorum..
Salgını sonlandırmak için gerekli tedbirler aylardır dile geliyor. Bizler ise ısrarla  uygulamıyoruz.. Ve sonuç ortada. Yasaklar gelmiş, hoş gelmiş..
 Daha ne denir ki bu durumda.. Kendimiz ediyor, kendimiz buluyoruz.. Ayrıca da, başkalarının yüzünden, yasaklı günleri yaşamak durumunda kalıyoruz..
İnsanın dilinin ucuna kadar geliyor da, susuyor.. Bilmem anlatabildim mi..
Bari, şu konuda destek olalım.. Tedbir almadık, yasakları geri getirdik ya, Bakan Koca’nın  "Sağlık çalışanlarını, insanlık önünde onurlandırmalıyız" sözü ardından ilan edilen yılda, birey olarak Sağlık çalışanlarının yükünü hafifletebilelim.. Bunu da tedbir alıp, bulaş olmayarak başarabiliriz.. Var mısın Türkiye…   
 BİR ATAMAYA, LAF ÇARPTIRMA;
“YAŞASIN CUMNHUR İTTİFAKI..!”…
Çanakkale gündeminden söz edeyim azıcık.. Siyasetten mesela..
“Sen tut kolundan MHP Gelibolu İlçe Başkanını protokolden arka sıralara at,  biz diklenmeden dik durarak o Milli Eğitim Şube Müdürü istifa etmeden sulh olamayız diyelim, benim İlçe Başkanımı hiç bir bürokrat aşağılayamaz diyerek,  sırf bu sebeple hiç bir resmî törene o bürokrat görevden alınana kadar katılmayacağız tavrını ortaya koyalım  ve nihayet saygısızlığı yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü görevden alınsın, sonra pireler berber olsun develer tellal olsun aynı Milli Eğitim Şube Müdürü bu defa Kültür Turizm İl Müdürü olsun. Yaşasın Cumhur İttifakı...”  şeklindeki ifadeler ile, sosyal medyadan gelen laf çarptırmaya..
Bu ifadeler, MHP eski il Başkanı Hakan Pınar’a ait.. Paylaşımına gelen yorumlardan söz edip, lafı uzatmayayım.. Siyaset kamuoyunun dilinde, zaten yeterince uzadı değerlendirmeler..
Siyasetsiz de olmuyor, siyasetle de.. Yasakları konuşacak değiliz ya sonuçta, siyaseti konuşalım.. O dha bir renkli..
Haydin hoşça kalın.. Ve elbet sağlıkla kalın.. Bu arada, ben yine de söyleyeyim, iş işten geçti, yasakları geri getirdik de, bari bundan sonrası için daha da dikkat edelim.. Neye mi,? Neye olacak, Maske, Mesafe ve Hijyene..