‘Bir ailenin huzuru bir ülkenin mutluluğu…’


‘Bir ailenin huzuru bir ülkenin mutluluğu…’
 
JANDARMA’DAN, ANLAMI ÇOK BÜYÜK MÜCADELE…
 
Terörist denilince, sadece hainler düşmesin akla.. Kendi eşine, kızına, yakınına zulmün adı da örfümüze göre  bi nevi terör.. Şiddet terörü… Kısacası uygulayan da terörist…
 
Kalkar mı hiç kadına el.. ! Böyle biz sözle büyüdü çoğu erkek çocuk. Babalarımızın öğüdü idi bizlere Kadına el kalkmaz sözü..
 
Sonra bir şeyler oldu, toplum pek çok şey gibi değişime uğradı. Ne kadın tanıdı, ne de kadına el kalkmaz sözü kaldı zihinlerde.. Unuttu gitti birileri.
 
Erkeklik sandı, tekme tokat o hallerini.. 
 
Kadına şiddet, aklı yerinde, vicdanı kalbinde olanlara göre; ‘ERKEK TERÖRÜ…’
Bu terör ile de, MÜCADELE gerek…
 
Onlarca yıldır dağda taşta terörist kovalayıp, Devlete baş kaldıran hainleri, Askere, Polise, Öğretmene, Sivile ve hatta ana rahmindeki bebelere kurşun sıkın şerefsizleri etkisiz hale getirip, Yargıya teslim eden Emniyet gücümüz Şanlı JANDARMA, şimdi de bir baba projenin içinde görev alıp, Aile İçi ve Tadına Yönelik Şiddetle mücadelede…
 
Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Kapsamında Bilgilendirme Faaliyeti yürüten Çanakkale Jandarması, (6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin
Önlenmesine Dair Kanun) kapsamında, dağ bayır, tarla bahçe, köy mezra demeden, TÜRK KADINI ile birlikte..
 
Pandemi süresinde, yardıma muhtaçların da yanındaydı tıpkı Polis gibi Jandarma.
 
Başta bahsettim ya, bir baba projenin içinde, dere tepe demeden görevdeler yine..
 
Önceki gün, konuya ilişkin bir bilgi notu geldi e-posta adresime. Şöyle başlıyordu anlatım;
 
“Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliği tarafından, 2020-2021 Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı kapsamında; kırsal mahalleler gezilerek aile içi ve kadına karşı şiddeti önleme konusunda vatandaşlara bilgilendirme faaliyeti icra edilmektedir.” İfadeleri eşliğinde.
 
Ülkenin huzuru, asayişi onlara emanet.. Güven kaynağı güvenin ta kendisi onlar. Nerede bir olumsuzluk var, hem Polis hem de Jandarmamız orada bilindiği üzere..
 
Şimdi, pek önemli bir konuda vatandaşın yanında Jandarma.. Başka mağdurlar olmasın, o şiddet artık dursun, son bulsun uğraşında.
 
Geçtiğimiz aylarda Biga’ da, bir Mobilya üretim tesisi çalışanlarına eğitim düzenleyen görevliler, faaliyetin sürekliliğini sağlayarak kırsal kesimdeki vatandaşlara yönelik de harekete geçmişler.
Öncelikle, 6284 sayılı Kanun hakkında bilgi vermişler kadınlarımıza.
 
Jandarma ekipleri, bu ay ise Lapseki’ de faaliyet gösteren bir  Soğuk hava deposu çalışanlarına, ardından şeftali bahçesinde çalışan kadın işçilere, Bayramiç’ de ise tatlı fabrikası çalışanlarına, Yenice Kalkım Beldesinde çilek, Pazarköy beldesinde biber tarlalarında çalışan kadına;,
 ‘Bir ailenin huzuru bir ülkenin mutluluğu’ sloganıyla eğitim vermişler..
 
Tarlada, sanayide, evinin mutfağında.. Yuvayı dişi kuş yapar atasözünde geçtiği gibi, kadınımızın önemi de büyük biz de, hiç tartışmasız o yüce değeri de..
 
Nasıl ki, Kurtuluş savaşında cephedeki erinin tüfeğine mermi, ayağına çorap taşıdıysa kahraman Türk kadını, düşmanın üzerine ölüm kusan namlularasürülecek top mermisini, gerektiğinde kundağındaki bebeğini saran örtüyle çıkarıp mermiyi sarmalayıp taşıyan eli öpülesi anaydı..
  
Elbet kalkmayacak kendini bilmezlerin eli.. Elbet şiddete maruz kalmamalı Türk kadını..
 
Belki, bu sözlerim dile gelmedi gerçekleşen toplantılarda, lakin bence daha kıymetli ifadeler ile seslenildi her bir yürüğe..
 
Anladığım kadarı ile köy ve beldelerde bulunan kıraathanelerde, 6284 sayılı kanunun özünü ve Kadın Destek Uygulaması (KADES) ‘nın kullanımı hakkında belere de bilgilendirilme yapmış Jandarma.
 
Köy kahvehanelerinde, toplam 699 köylüye yüz yüze nazari eğitim verilmiş ve bilgilendirme yapılmış.
 
Yüce önder ATATÜRK’ ün dediği gibi: “Köylü Milletin Efendisidir..! ”
Aile içinde de efendiliğini korur, köyünde de.. Öyle bildik, öyle de bileceğiz Milletin Efendisini..
 
Çok  laf edip, daha da uzatmayayım iyisi mi.. Köylü için kadın-erkek ayrımı yoktur bildiğim. Her ikisi de birbirinin yoldaşı, gerektiğinde traktör ile çift sürendir kadın gerektiğinde süt sağan.
Av da yapar kırma ile kalem gibi dolma da sarar..
 
Köy kadını, gerektiğinde muhtar,  gerektiğinde  yeni doğana ebedir vesselam…