Bazen Kara Murat.. Bazen Battalgazi.. 

Bazen Kara Murat.. Bazen Battalgazi..  Türk’ ün tarihteki kahramanlarını canlandırmıştı sinemanın Yakışıklısı.. Bahsetitğim, Cüneyt Arkın.. Gerçek isminden söz etmeyeceğim şimdi.. Ben gibi yaştakilerin kahramanı o.. Çocukluğumuz geçti flimleri ile.. Bkülmez bileği, kreteciliği ve dahası.. saymaya gerek mi var Allah aşkına..
Bir de baktım, ‘Kuruluş’ un yeni aktörü.. Fikir üretti zihnim, Ertuğrul Gazi’ yimi oynayacak şimdi bizim Kara Murat..
Dizinin , önceki akşam yayınlanan yeni tnıtım filminde görnüce hepimizin kahramanını, gzölerim doldu, acayip bir mutlu oldum.. Yılalrın özlemi, yılların kahramanı, nihayet ekrana glecek diye..
Uzun süredir, ekranlarda yayınlanmayan filmlerini, uzun sredir internetten izleyen bir hayranı olarak, acayip özlemişim seni Kara Murat..
Bir kuşak, senin kahraman tarihi anlatır sinema filmlerinle büyüdü. Sevdirdin bize geçmişi, kahramanlarımızı.. Kimmiz, çoçukluk oyunlarında, Kara Murat oldu, kimimiz Battal Gazi..
O vakitler, Ertuğrul Gaziden bi haberdik..  Bilemedik, yoksa bir de Ertuğrul Gazi olurduk ki, sor ma…!!!
Karateyi de sevdik sayende, silah ilgimiz, kılıç, kalkan merakımız da arttı.. Hat ta, Tarkan ve Atıl Kurt oynar iken mahallede,  Karabaşın kulaklarını dikmek için az uğraşmadık..
Türk tarihini sayende,  hep kazanan Türk olarak bildik. Öyle projeler üretti ki Yeşil Çam, inanmasa da inandı zihnimiz. Hiç gülmedik de üstelik..
Kuruluş’ un yeni yıldızı olarak tanıtım filminde gözümden kaçmayan Kara Murat.. yeniden hoş geldin ekranlara.. Yeniden hoş geldin hayatımıza..      
Bu arada, Ertuğrul Gazi demiş iken, rahmetle anmadan olmaz..
İnanın, bu anlamlı mesajdan habersiz şekilde yazıyordum ki, Cumhurbaşkanının yayınladığı mesaj bildirimi düştü akıllı telefonuma.
Şöyle diyordu bildirimde geçen mesaj; “Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ertuğrul Gazi'yi anma mesajı”
Vallahi korkmadım değil kendimden. “Oğlum..”  dedim içimden.. “Bu ne şimdi..!”
Ertuğrul Gazi düştü aklıma, mesaj geldi onun için..
Şimdi anlatayım bahsedeceğim mesajın nedenini..
739. Söğüt Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri nedeniyle yayımlamış sayın Cumhurbaşkanı mesajını.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kökü mazide, gözü atide bir geleneğin temsilcileri olarak bizler de Anadolu’yu ilelebet vatan ve yurt olarak muhafaza etme davasına sahip çıkmayı, ecdadın mirası üzerinde inşa edilen bu ülkeyi barış ve esenlik içinde daha da geliştirmeyi ve güçlendirmeyi sürdüreceğiz” diyerek, etmiş okkalı sözünü..
 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ ın, 739. Söğüt Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri dolayısıyla yayımladığı mesajının tamamı diyeyim, yorum da da bulunmayayım.  
Mesaj tam olarak şöyle; “1071’de Malazgirt Zaferi ile kapıları açılan Anadolu toprakları üzerinde küçük bir boydan bir cihan devletine uzanan ulu bir çınarın tohumlarını atan Ertuğrul Gazi ve oğlu Osman Gazi’yi rahmetle anıyorum.
Temelleri Söğüt’te atılan, asırlar boyunca üç kıta, yedi iklime adaletle hükmeden bir medeniyete sahip olmak bizim için iftihar vesilesidir.
Alperenlerin serdarı Ertuğrul Gazi’nin yiğitliği, bilgeliği ve ileri görüşlülüğünün, kadim medeniyetimizin sağlam temeller üzerinde yükselmesinde payı büyüktür.
Ertuğrul Gazi’nin öğütlerini rehber edinen oğlu Osman Gazi ve onların izinden giden Osmanlı Devleti yöneticileri ulaştıkları her yerde eşitlik, adalet ve hoşgörüye dayalı bir düzeni hâkim kılmışlardır.
Kökü mazide, gözü atide bir geleneğin temsilcileri olarak bizler de Anadolu’yu ilelebet vatan ve yurt olarak muhafaza etme davasına sahip çıkmayı, ecdadın mirası üzerinde inşa edilen bu ülkeyi barış ve esenlik içinde daha da geliştirmeyi ve güçlendirmeyi sürdüreceğiz.

VE DAHİİİ…  
Söğüt’te düzenlenen Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri’nin geçmişten bugüne ve geleceğe bir köprü olacağına inanıyorum.
Bu vesileyle Sultan Alparslan’dan Ertuğrul Gazi’ye,
Fatih Sultan Mehmet’ten Gazi Mustafa Kemal’e,
bugüne kadar bu topraklara damgasını vuran ecdadımızı, birlik ve beraberliğimiz için mücadele vermiş kahramanlarımızı rahmetle ve minnetle yâd ediyor, aziz vatandaşlarımı en kalbi duygularımla selamlıyorum.”
Böyle idi mesaj.. Şimdi  ben de demeden edemeyeceğim.
Anlatmaya gerek yok, Şanlı tarih, Şanlı komutanlar..
Bunları bile bile, bize sözüm ona hadsizce atarlananlar..
‘Kuruluş’  pek yakında ekranlarda.  Bence o’na bari bi zahmet izleyin…