Özenle takalım maskemizi, özenle mesafemize dikkat edelim ve de temizlik..

Özenle takalım maskemizi, özenle mesafemize dikkat edelim ve de temizlik..
Yaşama dair yazacağım. Güzelliklerden söz edeceğim. Sevgi filan da diyeceğim lakin, şu Corona illeti var iken, nasıl güllük gülistanlık resim çizebilirim.
Son örneği Çanakkale’de yaşandı. Aklıma birden gelen de şu oldu; “CHP’ de neler oluyor?”
Siyaseten değil bu sorum. Siyasetten anlamadığım gibi, pek ilgi alanım da değil. Seçimden seçime sandık, sandık ayında siyaset bende bir anlık..
Önce Çanakkale demeden önce, şöyle bir Başkent’ten işititğim gelişme..
CHP Sözcüsü Öztrak: "Yakın zamanda benimle maskesiz temasta bulunanların test yaptırmasını rica ediyorum" demiş.
Bu haberi işittiğim anlarda, yanımda sevdiklerim, sevdiklerimin arasında da siyasete ilgili sevdiklerim vardı. Tepkileri şöyle geldi an itibariyle; “Hoppala, sende de mi durum pozitif…”
Neden böyle bir değerlendirme yaptığımı sorduğum anda, “Kızım sen haberdar değil misin olanlardan.. Bizde de çıktı ya, “ deyiverdi yakınım.
Sonrada, açtı akıllı cep telefonunu, tıkladı Çanakkale Belediyesi’nin resmi sayfasnı ve okudu şu metni…
Şu diyorum, ben de yazılanları tekrar edeceğim de ondan.
Şu dediğim metin, tam da şuydu; “CHP Belediye Meclis Üyemiz Sayın Erdal Gezen’de Covid-19 testinin pozitif çıkması üzerine Sağlık Müdürlüğümüzle irtibat sağlanarak 3 Eylül 2020 Belediye Meclis oturumunda bulunan herkesin bugünden (8 Eylül 2020) itibaren yedi gün süreyle karantina altına alınması kararlaştırılmış, bu doğrultuda 92 kişi izolasyona alınmıştır. Hem Meclis üyemiz Erdal Gezen’in hem de izolasyona alınan tüm kişilerin sağlık durumunun iyi olduğu ve gerekli önlemlerin alındığı bilgisini kamuoyuna duyurur, Meclis Üyemiz Sayın Erdal Gezen’e acil şifalar dileriz.”
Benimde içimden geçen, ‘geçmiş olsun..’ temennisi oldu elbet, işittiğim ve de bizati okuduğum metinden edindiğim detaylı bilgi üzerine.
Sonra, gazetemin de balıklarına dikkat kesildim. Meğer, bizde de çıkmış Meclise bulaşan korona.. Demek ki dikkatimden kaçmış.. Kendi kendire, hadi gel de kızma..
İşittiğim diğer haberden söz ettim başta kısaca. Şimdi detaylar diyeyim, ben gibi siyasetle pek ilgisi bulunmayan dostlarım ve okurlarım için.
Okuduğum haber; CHP Sözcüsü Öztrak: "Yakın zamanda benimle maskesiz temasta bulunanların test yaptırmasını rica ediyorum" şeklinde bir cümle ile başlıyordu.
Hemen her gün, üzerine basa basa yapılan çağrının, ‘Maske, Mesafe ve Hijyen’ denilerek vurgulanan tedbirin nedeni, bilindiği üzere ölümcül virüs corona..  Covit-19 yani.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Faik Öztrak, Covid-19 testinin pozitif çıktığını duyurmuş sosyal medya hesabından.
 Ve eklemiş; "Yakın zamanda benimle maskesiz temasta bulunanların test yaptırmasını rica ediyorum" diye.
Karşımızdaki insan muhtemel pozitif diye düşünüp, öyle kararlı takmalıyız maskeleri. Yaşamak ve daha da yaşamak için.. Aynı zamanda da yaşatmak için. Öyle ye, çoğumuzun yakınında, kalp var, tansiyon var şeker var.. Alt hastalığı olanımız çok etrafımızda.
Kendimizi ve yakınlarımızı sağlıklı şekilde yaşatmak için, maske bu nedenle hakikaten şart.
Sosyal medya hesabından Covid-19 testinin pozitif çıktığını duyuran CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "Yaptırdığım Covid-19 testinin pozitif çıktığını az önce öğrendim.
Sağlık durumum şu an gayet iyi.
Fakat birkaç hafta evden çalışacağım.
Arayıp soran herkese çok teşekkür ederim.
Yakın zamanda benimle maskesiz temasta bulunanların test yaptırmasını rica ediyorum" diyerek özetlemiş durumunu..
Benzer mesajı atan biz olmamak için, bizler uymalıyız her gün, üstelik aylardır dile gelen çağrıya.. Maske, Mesafe, Hijyen..
İster istemez, ölümcül virüs ile ilgili her haberi, her gelişmeyi, her öneriyi takip edince insan, siyasetle de öyle ya da böyle ilgilenmek zorunda kalıyormuş..
Ölümcül virüsle ilişkin haberleri dinlemekten haliyle de siyasetten de söz eder olmaktan sıkıldım ben. 
Biran önce bitse de şu salgın, normale bi dönsek..