Moralin olacak hayatta, moralin olacak ki direncin de yükselecek mücadele için..

Moralin olacak hayatta, moralin olacak ki direncin de yükselecek mücadele için..
Mutluluk hormonu, bu günlerde en çok ihtiyaç duyduğumuz direnç için.
Yani imünim sistemi güçlü kılmak için mutlu olmak gerek.. O nedenle, mutluluk hormonunu yükseltmek şart.. Bu benim görüşüm olduğu kadar, uzmanların da savunduğu.. Mutlu olalım o vakit..  
Dün okuduğum bir haberden hareketle, gurbetçiler bu anlamda şanslılar diye kaldım.. Mutluluk hormonları tavan yapmış olmalı.. Hemen hepimizin, yurt dışında bir yakını var.. Gurbetçilerimiz çok, gurbette.. Öyle değil mi!
Pandemi döneminde, birçok ülkenin üke dışındaki vatandaşının çaresizlik içinde kaldığını izledim aylar önce, haber bültenlerinde.
Biz bu konuda, Büyük TÜRKİYE olarak büyüklüğümüzü hep gösterdik. Bahsedeceğim bu haber, bence buna bir güzel örnek..
Başlık şu; Bakan Selçuk: “Yurt dışında yaşayan 34 bin vatandaşımıza ‘ses’ olduk”
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’ un, pandemi nedeniyle Mart ayından itibaren yurt dışında yaşayan yaklaşık 34 bin vatandaşla temas kurduklarını, onlara ‘ses’ oldukları bilgisini içeren o haber, ayrı bir dikkatimi çekti.. Çünkü, moral lazım insanda.. Sevdiğinden sık sık haber almak, morale yrı bir katkı, yanlış mı düşünüyorum sizce.!!!
 İlgimi çeken ve aktarmaya çalışacağım haberin sonraki cümlesinde, Alınan önlemler hakkında yurt dışında yaşayan vatandaşları bilgilendirdiklerini belirten Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’ un sözleri, tam olarak şöyle geçiyordu;
“Bakanlık olarak pandemi döneminde yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızı yalnız bırakmadık.
Yurt dışında bulunan müşavirlik ve ateşeliklerimiz aracılığıyla zaman mefhumu gözetmeksizin bizlere ihtiyaç duyulan her anda vatandaşlarımızın yanında olduk. Öncelikle bu zor süreçte, salgının yaygın olduğu, OHAL ve sokağa çıkma yasağı gibi tedbirlerin uygulandığı temsilciliklerimizde sunulan hizmetlerin vatandaşlarımızın ve personelimizin sağlığını riske atmadan verilmesine yönelik özel düzenlemeler yaptık”
Kimi gurbetçi, kimi yeni işçi olmuş, uzak diyarlarda ekmeğinin peihde insanlarımız.. Pandemili günler zordu yani.. Ülkemizde biz dahi, zaman zaman endişe etmedik mi, otur otur sıkılmadık mı evlerimizde..
Hayat eve sığar dedik sonra. Sığdırdık da.. 
Yurt dışındaki insanımız, kimden destek alacaktı zor günlerinde.. Balkona çıkıp,  ya da koridordan alt komşuya mı seslenecekti.. Bir bardık çay, bir yarım liman, vesaire ihtiyaç için..
 "Pandemi döneminde yurt dışındaki vatandaşlarımızın yanında olduk"  diyen bir Devlet var sonuçta.. Sayın bakan, Büyük TÜRKİYE’ nin büyüklüğünden söz ediyordu , ben etmesem olur mu hiç..!!!
 Pandemi sürecinde yurt dışındaki çalışmalar hakkında bilgi verir iken sayın Bakan;
“Temsilciliklerimiz uzaktan erişimle sürekli vatandaşlarımızla temas halindeydi.
Özellikle dışarıya çıkamayan yaşlılarımızın ilaç başta olmak üzere ihtiyaçları telefonla ulaştıkları temsilciliklerimiz aracılığıyla karşılandı.
Farklı ülkelerdeki vatandaşlarımızın tahliyelerine katkıda bulunduk.
G20 ve OECD gibi önemli toplantıları videokonferans yöntemiyle gerçekleştirdik.
Son olarak kamuoyunun da bildiği gibi Suudi Arabistan’da beşizleri dünyaya gelen bir ailemiz Bakanlığımızın temaslarıyla ülkemize getirildi” bilgilerini paylaşıyordu.
Ve de rakam da veriyordu..  "34 bine yakın vatandaşımızla temas kuruldu" der iken.
Moralin yüksek olacak ki, hayatla mücadelede hep dik olacaksın.. Peşinde , yanında gücü hissedeceksin ki, güvenin artacak, daha bir mücadeleci olacaksın..
Yurt dışında, kendini evinde hissetmek gibi bir şey yaşanmış kısacası. Bu ne güzel bir hiz, orada yaşayana, yanlış mı?
 Bakanlığın Dış İlişkiler Genel Müdürlüğünce çeşitli ülkelerde 29 farklı bilgilendirme toplantısı gerçekleştirip, ayrıca koruyucu aile eğitimleri vermesi de bir büyüm mesele bence.
Bu konuda da bilgi veren isim olmuş sayın Bakan. Ve demiş ki;   
“Mart ayının başından Haziran ayı sonuna kadar yurt dışında yaşayan 34 bine yakın vatandaşla temas kuruldu.”
Yurt dışında yaşayan vatandaşlara yönelik çalışmaların ilgili birimlerle koordineli bir şekilde aralıksız devam edeceğini Bakanlığın duyurması, gurbetteki insanımıza moral olacak, direnç artacak, gurbetçimiz kendini evinde hissedecek..  Mutluluk hormonu saesinde, muhtemeldir ki önümüzdeki aylarda da etkili olacak pandemili günlere enerjisi olacak..Çünkü, Büyük TÜRKİYE yanında..