Kakao Yağının Kullanım Alanları ve Faydaları

Kakao ağacının yemişlerinden elde edilen ve birçok kozmetik ürününde kullanılan kakao yağı, antioksidan özelliğine sahiptir.

2626 0

Şevval Eva Aynacı

Şevval Eva Aynacı

Kakao ağacının yemişlerinden elde edilen ve birçok kozmetik ürününde kullanılan kakao yağı, antioksidan özelliğine sahiptir. Aynı zamanda cildi nemlendirmesi, yaraları kısa sürede onarması ve cilde parlak bir görünüm kazandırması yönünden oldukça tercih edilmektedir. Kozmetik sektörünün yanı sıra gıda sektöründe de tercih edilen kakao yağı uzun raf ömrüne sahiptir.

Kozmetik ürünler satan mağazalarda bulunan sıvı halde kakao yağları saf değildir. Saf kakao yağı oldukça serttir. Saf kakao yağı cilt üzerinde kısa sürede etki sağlar. Katı olarak temin ettiğiniz kakao yağını eriterek kullanabilirsiniz. Gerek yara tedavisinde gerek bronzlaşmak için kullanıldığında kısa sürede olumlu sonuçlar verir.

Cilt sağlığı için en faydalı bitkisel yağlardan biri olan ve bronzlaştırıcı etkisiyle dikkat çeken kakao yağına uygun fiyatlarla "Trendyol" üzerinden sahip olmak için buraya tıklayınız...

Kakao Yağı Faydaları;
Nemlendirici Özelliğe Sahiptir

E vitamini bakımından zengin olan kakao yağı cildin nemlendirilmesinde olumlu sonuçlar verir. Cilt üzerinde koruyucu bir bariyer oluşturan kakao yağı, kurumuş ciltlerde ve güneş yanıklarında rahatlıkla kullanılabilir. Kakao yağının hassas ciltlere karşı hiçbir yan etkisi yoktur. Cildi yumuşatır ve parlak bir görünüm kazanmasını sağlar. Güneş yanıklarının sonrasında görülen yanma, çatlama, kuruma ve cildin gerilmesi gibi problemlerin tedavisinde kullanılabilir.

Doğal Brozlaştırıcı Özelliği Taşır

Kadınların yaz aylarında bronzlaşmak için sıkça kullandıkları bir tercih olan kakao yağı, havuç ve susum yağı ile karıştırıldığında bronz bir tene sahip olmanıza yardımcı olur. Kakao yağı nemlendirici özelliğinin yanında bronzlaştırıcı özelliğiyle bilinse de tek başına UV ışınlarına karşı korumaz ve filtre görevi görmez. Güneşlenme sırasında mutlaka koruyucu güneş kremi kullanmalısınız.

Yaraların İyileşmesine Yardımcı Olur

İçeriğindeki zengin E vitamini ve nemlendirici özelliği ile yara, çatlak ve kurumuş cilt tedavisinde kullanılmakta. Besleyici özelliğe sahip olan kakao yağı, yara, çatlak ve kurumuş ciltlerde kısa sürede olumlu yönde gelişme sağlar. Cildi nemlendirici özelliğinden dolayı kurumuş ciltlerde kaşınmayı engeller ve cildin nemlenmesini sağlar. Aynı zamanda kakao yağının içinde E vitamininin yanı sıra A, B1, B2, B3 ve C vitaminleri de bulunmaktadır.

Çatlak Dudaklarda Mucize Yaratır

Çeşitli deri tahrişleri ve cilt kuruluklarının yanı sıra yazın sıcaklarından veya kışın soğuklarından dolayı çatlayan ve doğal yapısı bozuklan dudakları nemlendirmek için kullanılabilir. Kakao yağını gün içerisinde bir kaç kullanabilirsiniz.

Cilt Sağlığı İçin Kullanılır
Kakao yağının faydaları saymakla bitmez. Cilt üzerindeki birçok problemin tedavisinde kullanılan kakao yağı, aynı zamanda egzama ve deri iltihabı gibi problemlerin tedavisinde de kullanılmaktadır. Çatlayan derilerin tedavisinde kakao yağı olumlu sonuçlar vermektedir. Doğum çatlakları ve kilo dengesinin sürekli değişmesinden dolayı oluşabilecek çatlakların önlenmesi adına kullanılmaktadır. Kakao yağı var olan çatlakları gidermez. Ancak olası çatlakların önüne geçer. Gebelik sürecinde meydana gelebilcek çatlakların önlenmesi adına kakao yağı kullanılabilir. Cildi nemli tutar ve çatlak oluşumunu engeller.

BONUS:
Kakao Yağı Maskesi
1 yemek kaşığı kakao yağı
1 tatlı kaşığı bal
1 çay kaşığı süt
Alabildiğince yulaf unu
Hazırlanışı: Malzemeleri iyice karıştırarak harmanlayın. Hazırladığınız maskeyi yüzünüze sürün ve yaklaşık yarım saat bekletin. Daha sonra bol su ile durulayınız. Maske içerisindeki maddelerin besin değerlerinin yüksek olması cildinizin beslenmesini ve onarılmasını sağlayacaktır.

Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.