Benim de, Mağduru olduğum bir nokta ile ilgili, Çanakkalelilerin serzenişlerini günlerdir işitiyorum.

Benim de, Mağduru olduğum bir nokta ile ilgili, Çanakkalelilerin serzenişlerini günlerdir işitiyorum.
Sahi dedim; Neden bitmedi gitti bu yol..?
Üstelik günler geçti. 30 mu desem, 35 mi? 40 mı desem, 45 mi..?
Çanakkale istikametinden, Cezaevi istikametine ilerleyen tüm araçlar gibi, karşı yönden gelen araçların da yaşadığı mağduriyetin sorumlusu, meğer; gelmek bilmez Bilir kişi imiş..!
Soruna neden olduğu öne sürülen İddia tam da bu..
Peki ya,; kim bu bilir kişi ve neden gelmedi gitti..?
Gelmemiş ki kendileri, nasıl gitsin değil mi..! Benim ki de abuk bir soru işte..
 Yol ile ilgili bir problem yok gibi gözükse de, yol yapımı ya da onarımı tamamlanmış olsa da, Trafikteki araçların hız sınırını kontrol eden sistemin kurulu olduğu kısımdanmış meğer sorunun başlıca nedeni.
Bu da bir iddia elbet.. Kesin kez bir bilgi olmamakla birlikte, yaptığım minik bir araştırma sonucunda ulaştığım, denilenler böyle..l
“Bir Devlet Kurumu’na ait kepçe, yol yapımı sırasında, üstelik hayli günler önce fazla kaldırıyor kepçesini ve küt diye çarpıyor, trafik hız denetimini de kontrol eden sistemin çelik ayaklarına.”
Sonrası, kızılca kıymet.. Davalık olunuyor.. İşittiğim bu.
Peki ne mi işittim?
Şunu işittim; “Devlet kurumu ile yine bir Devlet kurumu davalık oluyor..”
Sanırım, hafif bir hasar var gibi gözüküyor.. O koca sistemi sabitleyen koca çelik ayakların, olası bir rüzgar ya da benzeri tahrik sonucu, yoldan geçen araçların üzerine yıkılıp, büyük bir kazaya yol açabileceği varsayımından dolayı da, hoop yol kapanıyor..
Bu son satırlarda aktarmaya çalıştıklarımı da işittim. Kesin bilgi değil.. Bunu, sokaktaki bir çok vatandaş konuşuyor, konuşulanın da kulaktan kulağa yayılan kısmı, yine birçok vatandaş tarafından günlerdir işitiliyor.. Vallahi, tam bir geçit vermez yol hikayesi..
Sözü edilen hasar oluşmuş ve belgelenmesi için Bilirkişi bekleniyor ise şayet, neden gelmez günlerdir o bilirkişi acaba?
Yoksa, yol kapalı olduğundan mı gelinilemez o noktaya..?
Bayram süresince, tam bir keşmekeş yaşandı kapılı yolda.. Özellikle, bayramın ilk sabahı, kurban kesmek için yakındaki köylerin yolunu tutanlar..
Sonrası, ya da şöyle mi demeliydim; arife günü Mezarlık ziyareti için yolu tutulan hemşehriler..!
Yetmedi, 4 günlük Bayram tatili nedeniyle, Çanakkale ve yöresindeki turistik bölgelere yönelen misafirler..!
Yol kapalı..! Peki ya, neden?
Yahu, diyor bir vatandaş; “Kaçıncı yüzyıldayız..Boğazın gerdanlığı hızla yükseliyor, koca boğaz geçilecek, birkaç yüz metrelik güzergah kapalı, karayolu geçit vermez..!”
Dahası konuşulanlar da yok değil.. “Çanakkale Geçilmez..!”
Dünya biliyor bu gerçeği. Elbet ÇANAKKALE GEÇİİLMEZ… !”
Lakin, Geçilmezliğe neden, Bilirkişinin gecikmişliği ise, bence bu kesinlikle sorgulanmalı.. Neden gelmez bilirkişi. Ve neden geçit vermez hale gelmiştir  Çanakkale’ nin giriş ve çıkışını sağlayan birkaç yüz metrelik yol..! 
Birkaç gün içinde, üst geçitli köprüler kurabilen teknolojiye sahip, mesela;  Ankara Büyük Şehir Belediyesi düştü aklıma..
Sorunun çözümlenememesinin nedeni, belediye olsa; neler yazıp çizeceğim de..! Lakin değil..
Belediye olsa, Başkent belediyesinden yardım isteyecektim açık açık.. Acaba şu durumda, Çanakkalelinin  sesini, serzenişini  kime duyurmamız gerek..? Gelmek bilmez bilirkişi mi duymalı acaba Çanakkalelinin; “Ne olur bir yardım din!” şeklindeki sesini..
Vatandaş dertli, geçit vermeyen o yoldan.. Ara sokaklardan dolaşıp, Şehir dışına ulaşımı veren güzergahın yoğunluğu da bir başka tehlike bence..
Normalinden fazla kullanılan alternatif o yol da, dikkatsizlik sonucu bir kazanın her an yaşanabileceği de varsayılmakta ki, bence bunun da bir bilirkişi tarafından dile getirilmesi gerek..
İyisi mi, uzatmayayım.. Şaka mı bu..? diyerek, atayım noktayı..
Çanakkalelilerin istediğiyle sonlandırayım; “Bitsin bu bekleyiş, açılsın artık şu yol.. Ne olursunuz..!”