İnsan sağlığına hiçe sayan, haksız kazanç elde eden, sahte işlerle köşe dönmenin yolunu seçenlere, elbette ki ‘DUR’ denir...

İnsan sağlığına hiçe sayan, haksız kazanç elde eden, sahte işlerle köşe dönmenin yolunu seçenlere, elbette ki ‘DUR’ denir.. Böyle de olmuş. Alkışlamak gerek Çanakkale polisini.
 
Uyuşturucu illetini, ‘hem yetiştir hem sat’ yöntemi ile gelir kapısı haline getirenleri hep işitir kulaklarımız. Milleti zehirlemelerine de veririz tepkimizi.
 
İşte bir yeni konu.. Aslında, eskimeyen konu..Yeniliği, yine birilerinin bu kirli işlerle kazanç elde etmeye kalkışması. Peki ya, Polis geçit verir mi hiç? Elbet vermez. Vermedi de.
 
Son gülerde, Jandarmadan da benzer operasyonlar ardı ardına geldi. Önce dikilip, hasada hazırlanan Kenevirler köklendi, sonra da onları dikenlerin kökünün kurutulması için Güvenlik güçlerimiz seferberlik ilan etti. Gayet de başarı operasyonlara imza atılıyor günlerdir. Ellerinizi sağlık…
 
Son günlerin başarılı geçen çalışmalarına göz attım. Bültenlerden yola çıkarak, şöyle bir özet çıkarmaya çalıştım..
 
 Gelinen nokta: ALKIŞLAR HEM JANDARMA, HEM DE POLİSİMİZE…
 
Hem Jandarma hem de Polisin, Kaçakçılık Şubeleri gecesini gündüz ediyor, 7 gün 24 saat görev alıyor. Amaç; uyuşturucu illetinin kökünü kurutmak.
 
Bu arada, bu işler yapılır iken, daha neler neler tespit ediyor. Akaryakıt sahteciliği gibi.
 
Son 24 saatin gelişmeleri içinde, en çok dikkatimi çeken bahsedeceğim bu operasyon oldu. Tek kelimeyle tebrik etmek gerek KOM şubeyi.
 
Kısa adı KOM.. Peki ya açılımı; Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü…
Çanakkale’de Kaçak Akaryakıt ( Karışımlı Akaryakıt - 10 numara yağ ) suçunun önlenmesine yönelik yapılan çalışmada, KOM şube sobeledi zanlıları.
 
Bu tür sahteciliğin bir kötü yanı da, yangına elverişliliği. Yani, sahte yakıt yangına neden..
 
Bir süre önce, bir otobüs ateş almış, nedeni için sahte yakıt konusu gündeme gelmişti. O noktada bir yorumum olmayacak, hayli bilgisizim çünkü.
 
Haziranın geçen günlerine döneyim. Saatler 15:00’i gösterir iken,  İsmetpaşa Mahallesi Küçüksanayi Sitesi 9. Sokak üzerinde 45 ACL 466 plaka sayılı aracı kullanmakta olan kişi ile araç içerisinde Karışımlı akaryakıt – 10 numara yağ taşıdığı tespit ediliyor.
 
Zanlı T.D.   KOM Şube Müdürlüğü ekiplerine sobeleniyor. Araç içerisinde yapılan arama neticesinde;
*  İçi dolu vaziyette 2 adet 1000 litrelik plastik tank ( Karışımlı Akaryakıt )
*  İçi Dolu vaziyette 4 adet 200 litrelik varil ( Karışımlı Akaryakıt ) (TOPLAMDA 2800 LİTRE )
*  1 adet dalgıç pompaya, savcılık talimatıyla el konuluyor.
 
T.D isimli şahıs hakkında 5607 SKM suçu kapsamında yasal işlem başlatılıyor.
Bu yakıt, kim bilir kimin başını yakacaktı. Ay pardon aracı….
 
Şimdi döneyim, KOM Şube’nin uyuşturucu ile mücadelesine.. Bu konuda da hayli güzel işler, başarılı operasyonlar gerçekleşiyor şehrimizde.
 
Sadece kaçak göçek işler değil, tefeciler de Polisimizin hedefinde..Geçen Biga’ yı kapsayan operasyon aklımızda. Ne de güzel bastılar Osmanlı tokadını, tefecilere…
 
Vatandaşın huzurunu ve sağlığını bozan her ne suç türü var ise, polis tam da onların karşısında.. Allah güç kuvvet versin onlara.
 
Bahsedeceğim son nokra operasyonu da pek ilgi çekiciydi bence.
 
Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, İl Merkezi ve ilçelerde Uyuşturucu Madde Satışı yapan, üreten ve kullanan şahıslara yönelik hep görev.başında.
Kimi zaman bir ihbar ile başlıyor hikaye, kimi zaman iğne ile kuyu kazarcasına, fiziki takipler eşliğinde çözülüyor suç nevine ilişkin bilmeceler..
 
Kanun açık. Yani; “TCK 188 Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti” suçu.. İşte bu suça karışan birileri, 4 kişi..
Polis alıyor takibe ve sen misin milleti zehirleyen denilerek, veriyor adeta Osmanlı şamarı..
 
4 şüpheli gözaltına alınıyor. Çıkarıldıkları adli makamlarca 1 şüpheli şahıs savcılıktan serbest bırakılıyor,  3 şüpheli şahıs sevk edildikleri mahkemece tutuklanıp, Adalet bakanlı dinlenme tesisleri, şaka şaka cezaevine.
 
Peki bu operasyonda neler çıkıyor? Şüphelilerden 2 paket halinde 230,33 gram Metamfetamin maddesi ve 1 adet Bong( uyuşturucu kullanılan aparat) ele geçiriliyor.
 
Eskiden bir esrar bilirdik. Şimdilerde, teknoloji geliştikçe sentetikler de arttı. Biri dese ki; ‘Bong alır mısın..? Biz anlayacağız, mısır patlaklı Gong.
 
Neyse uzatmayayım. Ne de güzel gelmiş, suçlunun başına Polisten bir dong….
 
Bilinen uyuşturucu türlerine, nerede ise her geçen gün yenileri ekleniyor. Sentetikler öyle tuhaf isimlerle anılıyor ki,  sokakta işitsek yeni açılan bir mağaza, bir kafe sanacağız..
İşte bu noktada, istihbarat te ne zor..!!
Çok şükür ki, çağın plisi var sokakta. Dile gelen tuhaf ismi işitiyor, izliyor ve enseliyor..
 
Rabbim her adim güç kuvvet versin hem Polisimize, hem de Jandarmamıza.. Böylelikle arınacak toplum o müptelalardan..