Haftasonu bir kızardaşımla biraz sohbet ettik.

Haftasonu bir kızardaşımla biraz sohbet ettik. Deniz kum ve manzara üçlüsü de buna eklenince değmeyin keyfimize. Çok eski bir dostum olur kendileri sohbetimizin arasında geçen konulardan biride gençliğimizde birbirimize anlattığımız aşk hikayeleri oldu. Hani herkezin bir aşk hikayesi vardır ya ilk aşk derler bazen… Bana hep komik gelir bu … Arkadaşımın anlatımından aklımda kalanlarla bizim gençlik yıllarımızda eğlence gibi göndüğümüz konuya biraz değinmek istedim.
Tüm aşıklara selam olsun o zaman…
Sahi bu üç harfli aşk ne demek miş söyle bir bakalım istedim .. Bazen internette komik figürlerle denk gelen bikaç paylaşım gördüğüm de oluyor. Aşk inanılması güç ama doğru insanla yaşanırsa güzel bir duygu imiş, aşık olmak farklı ama bence aşkın bile bir kuralı var insanın hayatında bunun adı da tam işte burda ortaya çıkıyor adı saygı.. Düşünsenize saygı duymadığınız insana nasıl aşk beslersiniz… Bence aşk sadece akıl işi… Çünkü insan aşkı çok basit şeylerde bile bulabilir.
Örneğin:Bazen aşkı basit şeylerde bulabiliriz. Mesela sabahları mutfakta birlikte hazırlayacağımız pratik bir kahvaltıda...Aşk bazen aynı odada farklı şeyler yaparken mutlu olmaktır.Aşk bazen uyku sırasında aniden sarılmaktır.Aşk bazen en sıradan şeyleri bile birlikte eğlenceli hale getirmektir.
Aşk bazen küçük mutluluklardır.Aşk, her şeyi bir kenara bırakıp birbirine sarılmaktır.Aşk, kötü hissettiğinde elinden tutan birinin olmasıdır.Aşk bazen küçük şeylerde saklıdır.Aşk, farklı şeyler yapılsa bile aynı yatağı paylaşmaktan mutlu olmaktır.Bazen küçük tamiratlar sandığınızdan fazla mutlu edebilir.Aşk, birlikte yemek yapmaktır.Aşk bazen yatağın tek tarafını paylaşamamaktır.
Aşk bazen tek bir koltuğa sığmaktır.Aşk bazen nerde olduğunu umursamamaktır.Aşk bazen soğuk havalara aldırış etmemektir çünkü kalbini ısıtan kişi hep yanındadır.Aşk, özür dilemeyi bilmektir.
Aşk bazen yeni yerler keşfetmektir.Aşk, aynı duyguları paylaşmaktır.
Saygı olmadan bunların hiçbirine yer vermeyin hayatınızda…
Saygı neden önemlidir bir düşünün derim:
 
İnsan sosyal bir varlık olarak çevresiyle daima iletişim halindedir. İnsanlar birbirleriyle kurdukları iletişimlerde insani değerlere önem vererek ilişkilerini geliştirirler. Yazılı veya yazısız kurallar gereği insani ilişkiler şekillenmektedir.
Bizim toplumumuzda küçüğün büyüğüne olan sevgisi ve çekinme duygusu saygı kavramını doğuran en önemli hususlardır. Saygı, bir kişinin diğer kişilere veya kurumlara olan sevgi ya da herhangi bir bağından dolayı çekinme duygusuyla karışık hisler beslemesidir.
Saygı, bir toplumda gelenek ve göreneklerin yaşatılması için, örf ve adetlerin yerini bulması için, dini inanışların yerine getirilmesi için gereklidir. Her türlü çıkar ilişkisinden uzak, sadece sevgi ve çekinme duygularıyla birleşen hisler saygı kavramını doğurmaktadır.
Saygı, bir toplumu bir arada tutan, birlik ve beraberliği kuvvetlendiren, manevi duyguların hazzını arttıran ve kıymetini bildiren bir duygu olarak yeşerir. Saygı bir insan üzerinde oluşan his olarak saygılı kavramını doğurur. Saygılı demek, saygı duyan bir kimse demektir.
Saygılı olmak ise, toplum dinamiklerinde hoş görülen, gıpta ile karşılanan bir durumdur. Bir davranış biçimi olarak saygılı olmak, nesiller arasında dayanışmanın, yardımlaşmanın, kaynaşmanın en iyi yoludur. Bu nedenle saygılı olmak, özgürlüklerin önünü açmak, insanların huzur içinde ve barış ortamında yaşamasını sağlamak demektir.
Bu nedenlerle saygılı olmak bir toplum içinde ve kişisel hayatta çok önemlidir. Özellikle kendine saygı duyan bireyler, toplum içinde de saygı duyulan bireyler olmaktadırlar.