Tamda böyle dedirtiyor son durum.. İhyası tamamlanmış Hasan Mevsuf Şehitliği’nde yatan Çanakkale Aslanları , Fatiha okuyacakları bekliyor da, nasıl..?

Tamda böyle dedirtiyor son durum.. İhyası tamamlanmış Hasan Mevsuf Şehitliği’nde yatan Çanakkale Aslanları , Fatiha okuyacakları bekliyor da, nasıl..?
Yolu da bir tamamlanıverse idi keşke..!!!
Elbette ki, Çanakkale Şehitlerine ödeyemeyiz borcumuzu. Onlar bize eşsiz bir vatan, her santimetre karesi ‘ŞEHİT’ Kanları ile sulanmış bu kutsal toprağı miras bıraktı bizlere..
Kısacası be gardaş; “Şehitlerimiz için ne söylesek az..!!!”
Boğaz savunmasında rolleri büyük bir mevkii, Dardanos tabyası..
Şimdilerde ise, Boğazdaki Güvenli  transit gemi geçişlerini sağlamak için bir Radar kulesi ile yan yana, Çanakkale’ yi düşmana geçilmez kılan ecdat..
 Restore çalışmalarını büyük ölçüde tamamlanmış bir Şehitlik. Daha doğrusu, tamamlanmış ve baş uçlarında Fatiha okunmayı bekleyen Şehit mezarları..
Peki ya bu durumda nasıl..!!!
Dardanos Hasan Mevsuf Şehitliğinde Aziz Şehitlerimizin isimleri dünya döndükçe yaşasın, kabirleri gelecek nesiller, gelsin bir dua okusun diye son derece İhtişamlı hale gelmiş… İnsanın tüyleri diken diken oluyor gördüğü manzara karşısında.
Her biri, bir kahramanı emanet almış vatan toprağına.. Her birinin bir hikayesi var, 105 yıl önce destan yazmış bir Mehmetçiğin..
Yazdıkları destan tarifsiz.. Verdikleri can ise Vatan’a…
Elbet yaşatacağız isimlerini. Ebet anacağız sonsuza dek her birini, şükranla minnetle..
Borcumuz var, VATAN borcu.. Her birine, ödemesi imkansız bir borç..
Bir ziyaretçinin dilinden gelen sözde; “Eğer bugün, namusumuz muhafaza altındaysa, gönderlerimizde bayraklarımız dalgalanabiliyorsa, ezanlarımız minarelerimizde özgürce okunabiliyorsa, istiklalimizin sembolü olarak bildiğimiz ve isimlerini dahi bilemediğimiz binlerce, yüz binlerce kahraman var bu kutsal toprağa düşmüş, kefensizce yatıyor Çanakkalemde” anlatılan Çanakkale Aslanları..
Şunun şurasında il merkezine, kara yolu yolculuğu ile, 10 dakikalık mesafede, Dardanos’ ta…
Kabirleri, dedim ya ihtişamlı halde.. Peki ya, baş uçlarına varıp, minnet ve şükranla anmak kolay mı şimdi.. !!!
Pek değil diyeceğim.
 Çünkü, İhyası tamam da, nasıl ulaşacak o Mabet’ i andırır noktaya insan..?
Ben de vatandaşlık ve torunluk görevimi yerine getireyim istedim bu gün..
Sağ olsunlar ilgili Kurum ve Kuruluşlar, Şehitliğin ihyası için uğraşv erip, mükemmel bir porjeyi sona ulaştırdılar.
İyi de şimdi ki durum..? Bir küçük sorun var sanırım. Yolu tamamlanmamış, hadi yürüyerek vardın huzurlarına,  Şehitliğe.. kapısından gir girebilirsen durumu..!!!
 …. Bu vesile ile bir kez daha tüm şehitlerimizi rahmetle anacağım elbet..
Siziler vardınız da, bizler olduk Şehidim… Hele gazilerimiz.. Minnet ve şükranlarımızı ifde edebilecek söz yok bilin..
Dardanos’ ta, baş uçlarına gelecek torunlarını bekleyen kahramanlar.. Biliyorum ki, az kaldı.. Torunlar ile bulaşmaya..
Kapısından girmek için, uğraş vermeyecek, torunlarınızın torunları, bugün her biri torun sahibi amcalar teyzeler. Dedeler ve nineler..
Engelli parkurunu andırır o noktadan, çit benzeri şeyin üzerinden, atlamak zorunda kalmadan gelecekler baş ucuza. Varacaklar huzurunuzu. Az kalmıştır muhtemelen az..
İhya çalışması bitti ise, pek yakında açılır Mekanınız ziyarete…  Nedir ki, varlığından sözü edilen ve bu nedenle ziyaretinize gelinmesini engelleyen küçük sorun.. O da hemencecik giderilir elbet..
Size olan borcumuzu, canımızı feda ederek ödemeye kalksak, bu da karışılamayacaktır bizdeki o büyük borcu.. Ne de olsa; VATAN borcu, VATAN’ a hizmet ile ödenir.. Ruhlarınız Şad olsun, Nur içinde yatın Çanakkkale Aslanları, kahraman Mehmetçik…