Hernekadar istemesekte bütün Gündemimiz Koronavirüs.

Hernekadar istemesekte bütün Gündemimiz Koronavirüs. Her ne kadar gerekli önlemleri alabilmek, kendimizi ve sevdiklerimizi koruma altına alabilmek için gündemi ve gelişmeleri takip etmek gerekiyor olsa da; biraz rahat nefes almak, panik ve endişe duygularından uzaklaşmak için gündemden biraz uzaklaşmak gerekiyor. Belki yeni bir vaka haberi, belki uzun bir süre evden çıkamayacak olmak, belki sevdiklerimize sarılamamak… Böyle bir kaos anında kaygı duygusunun ne zaman yoğunlaşıp ne zaman azalacağı belli olmuyor.
 
Kaygılanmak Normal midir? 
Kaygı yaşamın normal bir parçasıdır. Herkes günlük yaşam içinde değişik konularla ilgili kaygı duyabilir. Yetişmesi gereken bir iş, sınav, sağlık, para, çocuklar ve aileyle ilgili sorunlar birçok insanı kaygılandırabilir. Aslında kaygı, bir ölçüde bizim günlük sorunlarla baş edebilmemiz için hazırlıklı olmamızı, bir tehlike durumunda da hızlı karar verip kurtulmamızı sağlar. Normalde bu tür kaygı hafiftir ve baş edilebilir düzeydedir.  
Kaygılarınızla başedebilmek sizin elinizde ve paylaşacağım listede ruhu güçlü insanların yapmaması gereken maddeler var ben beğendim ve sevdim inşallah sizde seversiniz:
1 Kendilerine acıyarak zaman kaybetmezler.
2 Güçlerini başkalarına bırakmazlar. Güçlerini bırakmazlar.
3 Değişimden ve değişmekten korkmazlar.
4 Kontrol edemedikleri şeylere odaklanmazlar.
5 Herkesi mutlu etmeye uğraşmazlar.
6 Hesaplanmış risk almaktan korkmazlar. (Hesapsız risk başka şey)
7 Geçmişte kaybolmazlar.
8 Sürekli aynı hatayı yapmazlar.
9 Başkalarının başarılarından mutsuz olmazlar.
10 İlk başarısızlıktan sonra pes etmezler.
11 Tek başına zaman geçirmekten korkmazlar.
12 Hayatın onlara bir şey borçlu olduğunu düşünmezler.
13 Anında sonuç beklemezler.