Hani içiniz den biri gider ya sizin  gitti mi hiç ?

Hani içiniz den biri gider ya sizin  gitti mi hiç ?
 
Yaşadıklarınızdan dolayı sizin içinizden biri gitti mi hiç? Desem kaç kişi dürüstçe cevap verebilir acaba? Tartışılır tabi buda. Nedenlerinizi  koyun şimdi  bir kenara , sizlerin çevresinde karısını kocasını sevgilisini eşini aldatmamışların sayıları aldatmışlardan çok mu az mı sizce? Hani içiniz de gitti mi hiç? Vay be kadına bak erkeğe bak  dediniz mi hiç? Hani bir an onunla olduğunuzu hayal falan ettiniz mi hiç? Bence herkez gibi sizde kesinlikle bu hayali kurdunuz ister istemez.


Yapmadım hissetmedim düşünmedim hayal etmedim diyen, bence sadece yalan söyler ki hadi Böle olsun mu? Olsun.Ki,  aldatmaların büyük bir kısmından da bi habersiniz. Neler oluyor kim bilir nerelerde hatta burnunuzun dibinde belki de. Bilmediğiniz, ya da bilme şansınızın olmadığı hatta a aa ayol en yakınım o bile dediğiniz hatta. Çevremiz se hep  işkilli insanlar ordusu.  Huzursuz mutsuz sağlıksız. Bu durumu bu durumunu normal zanneden artık hem de .Al sana paranoyak bir toplum kadınıyla erkeğiyle.Acaba mı? Diye. Ki, bildiniz, Acaba. Aklınız yatıyor mu kırk sene bir erkekle bir kadının aynı çatı altında aynı yatakta bir ömrü, yada bir başka kadın veya erkekle hiçbir ilişkiye, amma ruhen amma gönülle amma bedenen, Girmeden geçireceğine? Ben şahsen inanmıyorum son zamanlarda çevremde de gördüklerimin etkisinden olsa gerek. Gerçekten  siz inanıyor musunuz buna? Ki yoksa, öyle olmalı diye enjekte edilenlere öğretilere kaptırmış sınız kendinizi, Öyle olmalı diye,tutturuyor musunuz siz?
Şimdi ben size desem ki:
Size ne sevdiğinizin kiminle ne yaşadığından?


Kuşkusuz hoppa herkes çullanır üstüme. A aa olur mu, a aa sen ne diyorsun öyle diye.
Ne yani de derler, y ani ,İsteyen istediğiyle beraber olacak yani kimin eli kimin cebinde belli değil,


Tabiriyle, de yani öyle mi yaşanacak yani derler hemen.Evet. Öyle yaşanacak. Ki,
Zaten neredeyse öyle yaşanmıyor mu sanıyorsunuz şimdilerde kadın erkek kadın kadına erkek erkeğe ilişkiler,eğer ki karşılaştırırsanız, anne baba dede nine kuşağıyla bizim kuşağı ve alt kuşakları.


Sonra,
Başlar nostaljik sohbetler. O zaman efendim şöyleymiş de o zaman böyleymiş de diye.İyi ya söylüyorsun işte, tüm o güzel hisler o zamanmış onlar. Şimdi ne zaman? Şimdi ise bu  zaman.


Bir aldatma furyasıdır gidiyor uzun yıllardan beri.Amma ne aldatma.Aldatan aldatana.Tabii ki yakalananlar biliniyor bir tek. Yakalanmayanlar aldatmamış sayılıyorlar.
Kim bilir, Yakalanmadan aldatanlar esas ne oranda.Meçhul. Bence yakalanmayanlar yakalananlardan daha fazla.Kadınların altıncı hisleri de eski altıncı hisler değil be,O altıncı hislerde o zamanın zamane hisleriymiş meğersem. Nostalji oldu o da.Neden aldatıyorlar? Tabii ki sahnede erkekler öncelikle.
Aldatan hep erkektir genelde ya, genel temayül üzerine.


Peki erkekler olsun aldatanlar hep.Kimle? Muhtemelen bir başka erkekle değil, bir başka kadınla.
Aldatmanın en şiddetlileri evlilikler de yaşanıyor olsun hadi.Demek evli erkek karısını bir başkasıyla aldatıyor. Kim? Evli bir erkek. Kimle? Bir kadınla.Demek ki, O kadın dediğimiz kişi biliyor erkeğin evli olduğunu. Kötü kadın diyoruz biz o kadına.   Aldatmada değerlendirmeler  yorumlar  aldatmaya bakış açısı, duruma göredir. O durumda aldatan mı aldatılan mı tarafındayız ya da o kadının arkadaşı mıyız yoksa değilmiyiz e göre değişken demektir.Sahtekarsın sahtekar. Hepimiz. Bireye göre değil de birileri tarafından kurgulanmış toplumsal yapının aile ve ilişki kavramlarına da yansıyan çarpıklığı sahtekar yapıyor zorla bizleri. Sahtekarız amma bu durum da o kesin.Kabul et, canımı ye.Etmezsin de.
Aldatma kavramı zırvalığın ta kendisidir de ondan. Aldatan iyi bilir iyi hisseder bu zırvalığı da ondan.


Zaten bu zırvalık, Diğer bir deyişle adı, Sevginin özgürlüğüdür bunun.  
Özgürlük  kavramının günlük yaşamda her geçen gün daha da güçlenmesi ve de özlenen olmasına endeksli olarak.Hayat arkadaşı. O da bir ad amma,Bak ne güzel aslında.Kim?Hayatımın arkadaşı. Her neler yaşarsam ve de yaşarsa yaşasın o benim arkadaşım hep.Dostum.
Gönül  ve ruh rızasıyla sevgiyle yaşanan birliktelik. Bazen bedenlerinde iç içe olduğu. Akılların karşılıklı aktığı. Eskiden itiraz ederdim hayat arkadaşlığı tanımına. Eş karı koca sevgili tanımlamalarına sadık bir insan olduğumu zannettiğim zamanlarımda,Korkularımla henüz yüzleşmediğim zamanlarda.
Mülkiyet sahiplenmenin ilişkinin kendi olduğunu zannettiğim zamanlarımda.Şimdiyse,Sever oldum hayat arkadaşı tanımını.Sıcak sevgi dolu kabullenmiş kabul görmüş bir ilişki. Herkesin özgür olduğu. Her nevi özgürlüğüne rağmen hayatında hep var olsun diye hep istediğin kişi.Her şeye rağmen,
Her şeyi ile.Aldatamazsın hayatının arkadaşını istesen dahi. Yaşarsın sadece. Yaşar sadece.
Birey olarak kendini yaşarsın.O da kendini.İki insan isterlerse de bir birlerini. İmza yok. Tanım yok. Kural kaide yok.Özgürce seçim. Özgürce yaşamak birlikte, o kadar.Aldatmak çok fenadır.En fena şeydir birini aldatmak.O biri,Sizseniz eğer. Kendinizseniz eğer.Sakın aldatmayın kendinizi.
Canınız neyi nasıl yaşamak istiyorsa gidin yaşayın.Sonra,Bir gün,Gelince yaşlar bir yerlere, oturttuklarında sizi camın önüne,Oyalanın diye yani, ölmeden vakti öldürmeye başladığınızda yani,
İçirirlerken hani çorbayı dudağınızın kenarından akıtırlarkenlere  geldiğinizde,Aklınıza gelenler arasında,Yüzünüzü güldüren siz gibi kendiniz gibi amma öz be öz kendiniz gibi yaşanmışların çokluğu azlığı ve de ruhunuzda ki gönlünüzde ki şiddeti heyecanı kadar yaşamışsınız demektir hayatınızın tamamını.O gün,Çeyrek kala son nefesinize aklınıza ne kanun gelir ne kural ne etik ne de gelenek görenek.Aklınıza bir tek güzellikler gelir,Yaşanmış ve de,Yaşatmışsanız eğer.
Sizin hayat arkadaşınız. Ruhunuzu gönlünüzü bedeninizi aklınızı ezbere bilen.
Sizi, Siz gibi sizken sevmiş, sizinde onu o gibi oyken sevdiğiniz biri. Hani var ya ‘O’, o işte. Prens geldi sonunda, prensesine. Atını boşverin de, bastonu bile yeter insana.Gülümseyerek göçer gidersiniz bir gün.Özgürlüğünüzün dostuna, Hayatınızın arkadaşına,


 
Ha gurur mu dediniz?
O işte sizi esas mahveden, hem de tam da yaşarken.


Sanki,
Sizedir  girenle çıkan. Yok illaki gurur diyorsanız,


Gurur da mı terbiye olsun istiyorsunuz? Ha iyi o zaman, emrimdir evrene,
Aşk çarpsın hepinizi,


Görürüm o gün,
Sizi kıçınızda bile sallamayan o pek kıymetli gururunuzu.


Az laf,
Çok iş.


Bırakın laf salatasını da,
Yaşayın uleeen yaşayın…,


Hazır eliniz kolunuz ayağınız gözünüz ağzınız burnunuz şeyiniz yaşarken.
Adı bile hayat değil mi ulen zaten?


İçimi tüketmeyin karşımda benim farkındayken aslında hepsini, ve de o yüzden,
Muzur muzur  sırıtırken
 
 
 Her şeyin bir saati var değil mi?  İşte siz siz olun zaman geçmeden hayatınızda ki lerin eş dost arkadaşı çoluk çocuk kıymetini bilin sonra bir bakmışsınız zaman geçip gitmiş ve siz yapayanlız kalmışsınız. Hayatınız boyunca aldatılmamanız dileğiyle unutmayın herkes sadece kendini aldatır.
Sevgiyle kalın.