.

Resmine baktığınız zaman ne kadar da masum ve hali içler acısı değil mi? Bu Şubat ayında otobüs durağında hayvanseverlerin yaptığı bir kasada yaşamaya çalışıyor:Onu ilk gördüğüm zaman başladı ona olan ilgim.
Hatta ona isim bile koydum kendimce o kadar yaramaz bir kedi ki adına sabırsız diyorum ben… Otobüs durağına gelen insanları görünce direk oturma bölümünü işgal ediyor ilginç ama gerçek kendi gözlerimle gördüğüm bir olaydı. Çok tatlı ve sevimli bir kedi bu sabırsız….
Sanırım yaşadığı alana sahip çıkmaya çalışıyor kendince . Hani bizler bile evimize yada yaşadığımız alanlara sahip çıkarız ya işte onunda kendince içgüdüleri var sanırım bu alan benim ve kimseye vermem edasıyla tüylerini kabartıyor ve kimseyi oturma bölümüne oturtmuyor. İnsanlar sabırsıza alışmış olmalılar kionun yaptıkları onlara ilginç gelmiyor. Sabırsız çanakkalede bir fenomen olma yolunda sanırım. İnsanlardan bazen de kaçmayı seçiyor kendisine işte diğer ilgimi çeken yanıda bu oldu. Çok sıkıldığı zaman yada kimseyi görmek istemediğinde bizim sabırsız durağın arkasındaki duvara çıkıyor ve aynı insan gibi triplere bürünüyor, çokta umrumda değilsiniz diyor bugün keyfim yerinde değil ve sizlere yaşadığım alanın savunmasını yapmayacağım dercesine bir bakış atıyor ve kendi yoluna gidiyor. Ona mamalar alıyorlar ama dün akşam ilgimi çeken bir yanı daha oldu . Hayvanseverlerin yaptığı barınağıalınıp yerine boş ve soğuk bir kasa bırakılmıştı. Üzüldüm ve bunu yapana içimden öyle bir saydırdım ki yazık dedim oysa ki onlar bizlerden kat ve kat insanlar hiç düşündünüz mü onları insanlardan ayıran yönlerini biraz bahsetmekten zarar gelmez sanırım bizim sabırsızı sevmeniz dileğiyle:
 
Hiç kimseye söyleyemeyeceğiniz sırlarınızı anlatabileceğiniz biri varmı hayatınızda?
Benim oldu sanırım sabırsızı tanıdıktan sonra ve her akşam ona otobüs durağına uğramadan geçmeyiorum ve iki dakika ayak üstü onunla sohbet ediyor sonra gidiyorum ve o  da beni anlıyor olmalı ki kocaman bir tebessüm edip bacaklarıma sokuluyor ve sevgisini bana böyle anlatmaya çalışıyor ve ben sabırsız gibi bir dost edindiğim için çok mutluyum..
Ve sizler de eğer hayvanları insanlardan daha çok seven biri değilseniz, hayvanları insanlardan daha çok sevmeyi anlayamazsınız. Bunu anlayabilmek için hem insanlarla hem de hayvanlarla vakit geçirmelisiniz…
Her şeyden önce, hayvan bir insan değildir, insanın sahip olduğu kötü, rahatsız edici, iğrenç, fena, vs. özelliklerin hiçbirine sahip değildir. Hayvanlar masumdur, saftır ve iyi niyetlidir. Asla sizin arkanızdan konuşmaz, iş çevirmez, planlar yapmaz. Kesinlikle yapmacık değildir bir hayvan, ne hissediyorsa onu gösterir, sizi kandırmaya çalışmaz.
Takip ettiğiniz sosyal medya hesaplarına bir bakın, çoğunun hayvanlara ait, hayvan resimleri, videoları, vs. paylaşan hesaplar olduğunu görürsünüz.
İzlediğiniz filmde başrol oyuncusunun ölmesi üzücüdür, ama bir hayvanın ölmesi yıkıcıdır!!
Gittiğiniz partilerde, toplantılarda, buluşmalarda kıyıda köşede kalmış köpeği, kediyi, kuşu, vs. bulup, onu seven daima siz olursunuz.Hayvanın size olan ve dahi sizin hayvana karşı sevginiz koşulsuzdur, çıkarlardan, beklentilerden muaftır.İnsanların arasında olmaktansa, bir grup köpek yavrusunun  yada diğer hayvanların arasında olmayı her zaman tercih edersiniz.Hayvanlar gereksiz yere sorun çıkarmazlar, tartışma yaratmazlar, daima size kendilerini sevdirecek bir yol bulurlar.
 “Boğuluyorum”, “nefes alamıyorum”, “biraz ara vermeliyiz”, “sen çok iyisin ama…” diyerek ayrılıp giden bir kedi, köpek, kuş, balık, tavşan, vs. bulamazsınız.
İçinde insanların bulunduğu bir fotoğrafa bakmaktansa, hayvanların bulunduğu bir resme bakmak her zaman daha rahatlatıcıdır.
Yorucu geçen, zor bir günün ardından gerçek bir arkadaşa sarılmanın verdiği rahatlamayı hiçbir şey veremez!
Bir hayvan asla sizi aldatmaz, aldatıyorsa da sorun %100 sizdedir… Öyle değil mi?
Çektirdiğiniz öz çekimlere baktığınızda en güzellerinin hep hayvanlarla birlikte olanlar olduğunu fark edersiniz.
Bir insanın kardeşi, sevgilisi, arkadaşı, dostu, kızı, babası, annesi, dayısı, vs. olabilirsiniz ama bir hayvanın her şeyi sizsinizdir.
Hayvanlarla arası iyi olan, onları seven, evcil hayvanı olan bir insanın sizinle arasının kötü olması mümkün değil.
Çoğu zaman arkadaşlarınızla dışarı çıkmaktansa evde hayvanınızla kalıp, beraber dizi izlemeyi, oynamayı, sarılıp uyumayı, vs. tercih ediyorsunuz.
Hayvanlar konuşamasa da onlarla harika bir iletişim kurabiliyorsunuz, çoğu insanla aynı dili konuşmanıza rağmen anlaşamıyorsunuz.
Hiç kimseye söyleyemeyeceğiniz sırlarınızı anlatabileceğiniz biri var! İşte tüm bunlar yüzünden benim sabırsızı sevdiğim kadar sizlerde etrafınız daki hayvanları sevin ve onların yaşam alanlarına lütfen saygı gösterin.

SEVGİYLE KALIN