Tebrik etmek gerek Birol başkanı. “1 liraya çay olur mu?” diyenlere, “Olur elbet..” dedirttiği için.

Tebrik etmek gerek Birol başkanı. “1 liraya çay olur mu?” diyenlere, “Olur elbet..” dedirttiği için.
Keşke, Çanakkale’ nin içinde de, sosyal tesis unvanına sahip adreslerde, benzeri ücret uygulanabilse..!
Benim için sorun değil. Nar simitteyim, çay’ a doyuyorum. Çok şükür ki, her daim misafirlerim var, iki çay ben ısmarlıyor isem, gerisi misafirlerden.. Alman usulü hesabını, geçtik yani. Bizde, parasını paylaşmasını seven arkadaşlıklar var vesselam..
Türkiye’nin en büyük Beldesi, Kepez’ in Belediye Başkanı, Birol başkanı tebrik ettiren hizmetine, katılıp; “Kepez Belediyesi Halk Cafe açılışını, Kepezli hemşerilerle gerçekleştirdik, başta Kepe halkı olmak üzere tüm Çanakkale halkına hayırlı uğurlu olsun” temennisinde bulunan, Çanakkale’ nin saygı değer Başkanı, sayın Gökhan’ ın iyi dileklerini de es geçmemek gerek.
Lakin, kusura bakmasınlar da, anlayamadığım bir şey var. 1 Liraya çay içmek için, kendi aracımızla yola çıksak, astarından pahalıya mal olacak harcama. Yakıt var en başta..
Hadi diyelim, Belediye’lerimize ait halk otobüsleri ile, 1 liraya çay’ a gidelim Halk Cafeye.. Ulaşım bedelini düşünürsek, yine astarından pahalı olacak mevzu. Nasıl olacak o halde, bu güzel cafe halkımıza hayırlı..!
Benimki de iş işte.. Eleştirmek adına illa ki bir şeyler yazdığımı düşünenler çıkabilir. Doğrudur bence de böyle bir yaklaşım. iyi de  gerekçem var kardeşim..
 Zira; ben eleştiriyorum diye değil, daha doğrusu  hemşehrilerin sesi olmaya çalıştığım için, tu-ka-ka ilan edileceğime, biraz halkın dediklerine kulak verip, benim de kaleme aldıklarıma odaklansa ilgililer, gereği yapılsa eleştiri konularının, sorun kalmayacak Çanakkalemde.. Hayli mutlu mesut geçecek günler..
Bu arada, aklıma gelmiş iken; Şunun şurasında saatler önce, bir kaç gün evvel, Basının sorunlarına, üstelik de elden geldiğince omuz verdiğini anımsatan, ‘Yönetici değil,  Temsilciyim’ diye kendini tanımlayan büyükler, yazıyor çiziyor, halkın sesine kulak veriyor, dilleneni, dillendiği şekliyle kaleme alıyoruz diye, ceza verecekler ya, abonelikleri iptal etmişler..
Şimdi bir soru düştü aklıma; Halkın sesi oluyoruz diye mi bu düşünceniz..? Bu mu, kestiğiniz ceza..?
Halkın yanında olup, dilleneni, dillendiği şekliyle kaleme alıp, kısacası, evelemeden gevelemeden işimizi yapacağız. Kimsenin kuşkusu olmasın.. İnadına Çanakkale için uğraşımız.. ‘Bizden değiller..’ düşüncesinin hedefindeki,  Halkın sesini duysunlar ve de anlasınlar diye..  
Yani; anlatılan, anlaşılıncaya kadar, biz halkın sesini duyup, halkın sesini anlatmaya devam yani..
Haydin hoşça kalın. Hayırlı pazarlar..