Dün, “Polis olmak istiyorum..” diyen iki özel çocuğumuzun dileği an itibariyle yerine getirilince, yaşanılan mutluluğu tahmin ediyorum. Ne sevinmişlerdir minikler..!

Yaşama dair bir güzel hikayenin adresi, Biga ilçemizdi dün.. Biga İdriskoru köyü İbrahim Aydın Ortaokulunu ziyaret eden İlçe Emniyet Müdürü’ nün sohbet ettiği, ‘Özel’ Öğrenciler Mustafa ve Sevde Nur, POLİS olmak istediklerini söyleyince, o dilek yerine getirilivermiş. Helal olsun..
Kısa süre içinde yapılan organizasyon sayesinde,  karne hediyeleri Emniyet Müdürlüğü’ndeki Polis abi ve ablalarından gelmiş İdriskorulu miniklere.
Olağan üstü bir plan ve kısa sürede uygulamaya alınan mükemmel bir düşünce. Niye mi böyle diyorum..? Polis olmak isteyen minikler için, Resmi ekip aracıyla okula gelip sürpriz yapan Polisler özel öğrenciler Mustafa ve Sevde Nur'u eğitmenleri ve Okul Müdürü Nermin Kunt eşliğinde Emniyet Müdürlüğü’ nün yolunu tutmuşlar.. Minikler de heyecan dorukta. Siren çalıyor bir yanda. Ve onlar, hayalini kurdukları Polislik yolunda..
Öyle mutlular ki, her fırsatta başlarına giydikleri polis şapkasıyla selam veriyorlar, polis aracından anons da yapıyorlar.. Misal; “Sarı reno çek sağa..”
Bu arada unutmadan, özel öğrenci Sevde Nur, Emniyet Müdürünün Makam koltuğuna oturarak, hayalini ilk gerçek eden isim oluyor Biga’ da..
 Anlatması zor aslında, yaşanılan o sevinci. Kelimeler yetersiz kalıyor, benim boğazım şu an bir güzel düğümleniyor.
Hepimiz çocuk olduk, malum.. Hepimizin hayalleri vardı, geleceğe dair. En çok istediğimiz olduğunda, ne de sevinirdik, hatırlayıverin bir..!
Ben çocuk iken, 15 tatili iple çekerdim. Kar yağardı, bizim çocukluğumuzun tatillerinde. Şimdi nere de..?
Yağsa bile kar, çocuk doya doya oynayamıyor ki, o anlarda. Çünkü,  mecburiyetten okulda..
Anılar biriktiremiyor çocuklarımız, ne doya doya kar topu oynayabiliyor artık, ne de başka bir çocuk hikayesi yaşayabiliyor.
9 kiremit bilmiyor mesela bizim çocuklarımız. Yakar top tan da bi haberler.. Varsa yoksa, cep telefonu oyunları vesaireler..
Sizi bilmem lakin, ben çok etkilendim şu anlattığım yaşanılandan. Bu çocuklarımızın yaşadığı mutluluğu düşündüm de, ‘ne de sevinmişlerdir’ değil mi?
Nu güzel bir anı biriktirdiler hafızalarında.. Hiç unutulamayacak bir güzel anı..
Keşke, tüm çocukların hep güzel anılarla dolsa zihinleri. Hep güzel olsa yaşamları.. Bir daha asla geri dönmeyecek çocukluk yıllarına dair..
Arada bir, yeniden çocuk olmak istediğim çok oldu benim. Lakin nafile..
Günümüzde, çocuklarımız güzel anılar biriktirsin diye düşünüp, kararlar alan yöneticilerimizin bence uygulamaya alacağı en güzel kararları, kar yağdığında tatil etmeleri okulları.. Bırakalım, anılar biriktirsinler şehirlerinde.
Eskiden hep yağardı kar. Artık şimdi, küresel ısınma bahanesi var ve yağmıyor artık beklenen kar..
Bu açıdan düşünüp, güçte olsa yağdığında, anılar biriktirmesine müsaade edelim çocukların.. Bari, bu noktada yardımımız olsun geleceğin güvencesi çocuklarımıza.. Nasıl fikir ama..?
Biga İlçe Emniyet Müdürlüğü çalışanları, bence dün çok dua aldı miniklerden. Ne güzel düşünmüşler ve uygulamışlar düşündüklerini. Yine tekrarlıyorum; “Tek kelimeyle, Helal olsun..”