.


Boşa dememiş atalarımız. Ne de güzel bir sözdür; “Yiğidi öldür, hakkını ver..!”
Arada bir eksik söz bıraktım. Eksilse de bir söz, anlamı büyüktür Ataların sözlerinin. Gayet iyi anlaşılır. Bölünmezdir anlatılmak istenilenin bütünlüğü. Düşünülerek, tecrübe edilerek söylenen sözlerdir çünkü..
‘Bölünmezdir bütünlüğü’ demiş iken aklıma ‘BÖLÜNMEZ BÜTÜNLÜĞÜ İLE TÜRKİYEM” de gelmedi değil hani..
Diyeceksiniz ki, “Nere den nere ye bağladın..?” haklısınız.Haklısınız da, aksini kim konuşabilir ki kardeşim?
Bugün bahsedeceğim, sosyal medyada gördüğüm bir paylaşım. Hayli dikkat çeken sözlerdi kaleme alınanlar. Bahsetmemek olmazdı kısacası.
Dönemin etkili ve de yetkili bir isminden, bir ÇANAKKALELİ’ den geliyordu.
Gururlandığı bir konudan bahisle diyordu sözünü. Manidardı bazı ifadeleri. Nasıl olmasın ki..?
O dönemi ve denilenleri hatırlıyorum da, yine bir okkalı söz geliyor insanın aklına. Denir ya; “Ağzı olan konuşuyor..!”  diye. Öyle bir dönemde, o dönem..
Şimdi, hayli dikkatimi çeken o paylaşım diyeyim ve aktarayım ifadeyi;
“Bugün Türkakım projesinin devreye alınışını televizyonlardan gururla izledim emeği geçenleri kutluyorum hayırlı uğurlu olsun.
Türkakım projesi; malum ve mahkum çevrelerce, üzerinde en çok yazılan, çizilen, bir dizi akıl ve ilme sığmaz teknik imkansızlıklar dile getirilerek yerden yere vurulan, haksız hukuksuz, mesnetsiz, iftiralar üretilen, MAVİAKIM projesinin ikiz kardeşidir.” vurgusuyla dile getirilen.
 Ardından da; “15 yıldır bir gün dahi aksamadan, girilen her doğalgaz darboğazında imdada yetişen, en ucuz gazı getiren MAVİAKIM projesinin iki ülke arasında Aynının, yeniden yapılarak, hayata geçirilmesinden, en çok memnun olanlardan biri olarak duygularımı ifade ediyor saygılar sunuyorum.” diyordu, dönemin en etkili ve yetkili ismi olan bir ÇANAKKALELİ.. Yani, sayın Bakan Mustafa Cumhur Ersümer
Memnuniyetin nedeni,  bence ve elbette ki  kazananın TÜRKİYE oluşu.. TÜRKİYE ise asıl mesele, kim sevinmez ki, kim gururlanmaz ki, değil mi ama..?
Geçmişte olduğu gibi, günümüzde de, halen dahi TÜRKİYE’ nin menfaatine meseleleri hazmedemeyenler, misliyle var. Sanki, topraklarımıza birilerince ekilip dikilmiş, fışkırıyorlar birer ayrık otu misali..
Sayın Bakan Ersümer’ in vurguladığı; “Türkakım projesi; malum ve mahkum çevrelerce, üzerinde en çok yazılan, çizilen, bir dizi akıl ve ilme sığmaz teknik imkansızlıklar dile getirilerek yerden yere vurulan, haksız hukuksuz, mesnetsiz, iftiralar üretilen, MAVİAKIM projesinin ikiz kardeşidir.” İfadesi ortada.
Bakalım, bundan sonra ne diyecek o bazıları. O malum zihniyet sahipleri.. Hangi ithamları olacak, ya da şöyle mi düşünmeli; “yüzsüz yüzsüz alkış tutabilecekler..!”
Merak ettiğim, tüm dünyanın dikkat kesilip, denilenlere pür kulak kabarttıkları, Türkakım’ ın resmen hayata geçtiği o törende, katılımcı liderler, Başta Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin’ in dediklerine, bakalım kimler alakasız bir pencereden bakabilecekler?
Bu arada, aklıma geldi. Lafı açılınca, ‘donmamış bebeye don biçme’ şeklindeki ifadeyle,  TÜRKİYEM adına bizleri heyecanlandıran bir projeyi, sözüm ona küçümseme telaşından olacak, değerlendirme yapabilenler de yok değil memlekette. Sanki, bilinçli ekilen ve hep fışkıran ayrık otlarından kendileri.. 
Her şeye bir ‘tu-ka-ka’ zihniyetindekilerin, son kullanma tarihleri geçse de, halen raf ömürleri varmış gibi halleri, ayrı bir güldürüyor insanı ya, neey seee…!
Neey seee diyorumda, demeden de edemiyorum. Nasıl deniliyordu; “Ağzı olan konuşuyor..!”
Müsaadeniz olur ise şayet, bir temennim ve duam olacak bu güne özel. Şöyle ki;
“Başlamış ve bitirilmiş bir projenin, haklı gururunda olanları, rabbim Memleketimizde hep var etsin.
İyi ki varlar da, iyi-kötü ayrımını yapabiliyoruz.
Yaradan, onları hep sağlıklı kılsın. Başımızdan da eksik etmesin inşallah..!”
Bugün, 10 Ocak.. Ben gibi tüm meslektaşlarıma, ‘nice 10 Ocak’ ları birlikte yaşayalım diyerek,  güne noktalayayım. Haydin hoşça kalın..