.

Çan’ da siyaset kamuoyunun kafası karışmış. Öyle ya, bir gün önce verilen söz, bir gün sonra askıya çıkınca, haliyle insan meraklanır..
Meraklandığı gibi, “Bu nasıl bir iştir?” sorusuna aranır bir geçerli yanıt..
 Bir gün içinde yok olan söz’ ün vardır elbet geçerli bir nedeni.. Neden yok olsun ki durduk yere. Öyle değil mi..?
Hem Çan, hem de Çanakkale siyasetine, geniş bir açıdan bakıp, değerlendirmelere imza atan bir sosyal medya gurubuna rastladım facebook’ ta.. Adı; ‘ÇAN AKTÜEL..’
Herkes, yok Ankara kuşu, yok Çanakkale kuşu der iken siyasetin yaşanmışlıklarına göz atar iken, ben iyi ki buldum bu gurubu. Güzel göndermeler, okkalı çıkışlar, hepsi mevcut. Haliyle hoşuma gitti benim bu gurup. Siyasete dair gelişmeler ve değerlendirmeler hayli çok. Vakit öldürmek, kafa dağıtmak ve siyaset takibi yapmak için, bence çok güzel bir oluşum. 
 Bahsettiğim guruptan; “Chp'li  Çan Belediye Başkanı Bülent Öz'ün meclise sunduğu önerge, kendi  chp li meclis üyeleri tarafından red edildi...” ifadesiyle geliyordu ilk havadis. Ardından da bence pek güzel yorumlanıyordu yaşanılan.
“Bugün kendi aralarında da resmen uyumsuz olduklarını gösterdiler..” vurgusuyla.
Dahası, bir çarpıcı tespitleri daha vardı ki, hayli iygili çekti sözleri. Şöyle deniliyordu yapılan yorumda;

“Dün  ilçe başkanlığı seçiminde uyum içinde çalışacağını vaad edenler ne oldu da daha aradan bir gün geçmeden uyumsuzluk gösterdiler..?” sorusu eşliğinde..
Benim de twetter’ dan takip ettiğim, Ankara kuşu gibi olmasa da, en azından ifadeler anlaşılıyor, harf ve yazım hataları, bendeki gibi  olsa da, denilmek istenilen bir güzel deniliyordu bu gurupta.
Misal;  “Şimdi bir çok takipçim bundan sonra ne olacağını merak ediyor..
Bizde AKTÜEL GRUBU OLARAK yakın takipte olacağız...” denilmesi..
Siyasete dair gelişmeleri, işitildiği ve gözlenildiği gibi kaleme alıp, yorumlayan bu gurubun, bir de Biga örneğine rastladım.
“SPOR KULÜPLERİNE 200 BİN TL NAKDİ YARDIM” başlığı atında gelen ve altı çizilerek geçen ifadeler..
Siyasete dair havadisti, önceki günlerde gerçekleşen. Ve ‘Çan Aktüel’ şöyle kaleme alıyordu Biga’nın dikkat çeken o havadisini;
“Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, ‘Yeni yılın ilk Meclis toplantısında alınan kararların ilçemize hayırlı olmasını dilerim’ dedi.
Her zaman spor ve sporcunun yanında olan Biga Belediyesi ilçede faaliyet gösteren amatör spor kulüpleri ve derneğine toplamda 200 bin TL nakdi yardım yapma kararı aldı.” Diye kaleme alınanlardı, bahsedilen.
Belli ki bir haberin kopyala yapıştır haliydi, gurupta geçen.
Paylaşılan diğer anlatımlar şöyle idi; “Biga Belediyesi tarafından, Biga’daki amatör spor kulüplerine nakdi yardım yapılacak. Meclis’te oy birliğiyle kabul edilen bu teklif kapsamında
- Bigaspor Kulübü Başkanlığı’na 100 bin TL
-Adaspor Kulübü Başkanlığı’na 50 bin TL
-Çiçeklidede Spor Kulübü Başkanlığı’na 25 bin TL,
-Kavaklıkspor Kulubü Başkanlığı’na ise 15 bin TL nakdi yardım verilecek.
Biga Gelişim Gençlik ve Spor Kulübü Derneği’ne de 10 bin TL.”
Sanki, bu paylaşım ile “Çan’ da niye yok deniliyordu”  da, belki de ben abarttım. Neyse.. Vardır bir altı çizilen durum. Önümüzdeki gülerde, mutlak tak diye edilir bir söz, gelir bir istek. Takip edip, beklenileni görür isem paylaşırım elbet.
Haydin bu günlük bu kadar.. Şimdilik hoşça kalın..