Yorumlar bazen düşündürür, bazen de güldürür.

Yorumlar bazen düşündürür, bazen de güldürür. ‘Belki de..’ diye başlayacak değerlendirmelerin de sebebi oluverir.
Siyaset üzerine skeçler yazılır, oynanır. Hey gidi hey. Neydi o geride kalan 90’ lar..!
Yeni kurulan parti için, belki de isminden ötürü ne laflar işitiyor kulaklarımız. Bir de, gülümseten yorumlar ediliyor yeni oluşuma.
Çanakkale’de yapılan bir sosyal medya paylaşımı çok dikkatimi çekti dün.
İktidar kanadının bir mensubu; “Koltuk verdik dar geldi. Makam verdik az geldi. Ceket verdik bol geldi. Adam dedik çok geldi. Yol verdik, yine geldi.” İfadeleriyle yorumluyordu son durumu.
Bu arada, demeden edemeyeceğim. Bir paylaşım daha vardı sosyalden gelen. Bir yolculuk öncesi, havaalanında verilen pozla gelen…
Dahası; Sonrasında, gelecek için edilen süsle sözlerle geçen bir anlatım..
İşte bu anlatıma da, edilen sözler vardı işittiğimiz. Şöyle deniliyordu; Üç kişi, Çanakkale’nin yüzü olarak Başkent’e uçmuş.. İyi uçuşlar..!”
Siyaset,  hakikaten çok bilinmeyenli bir denklem.  Hatırlıyorum da, birilerinin bir sözü üzerine hareke geçenler, burnundan kıl aldırmayan o birilerinin dediğini hemencecik yerine getiren Çanakkale’de görevli yöneticiler..
Şimdi bu gün; “Acaba diyorum; o talimatı emir sayıp yerine getirdiğiniz günü gurur içinde mi  hatırlıyorsunuz, yoksa bu gün o emri verene sayıp sayıyor musunuz..?”
Muhtemel, yarın bir gün ardından ne sözler ederek;, ‘Ben halen buradayım..!’ mesajını sözüm ona vereceklerin samimiyetine , sanırım bir ben inanmayacağım..
Hadi bir tık fazladan edeyim sözümü; “Her devrin adamı olmak mı mesele, yoksa her devirde dik durmak mı?”
Başımdan geçen bir yaşanmışlıktan yola çıkıp, ettiğim son sözlerimi, kişisel değerlendirme olarak algılayıp, belki de kızacaklar çıkacak bana. Biliniz ki; ’ÇOK TA TIIIN…’ 
Birileri hep atacak taklasını. Bazen şirin gözükmek, koltuğunu sabitlemek için…
 Bazen de, garantici olacak birileri. Lakin hiç akıllarına gelmez mi; “Güvendiğim dağlara kar yağdı” meselesi..?
Beden dili, bildiğim kadarıyla siyasetin pek aranılan bir özelliğidir. Kişi görünümü ile verecek en başta  güven.. Bir orda, olmadı burada, var mı sahi böyle siyaset..?
Fotoğraflardaki pozlar, sanki; ‘pişmanım..’  der gibi, bulunduğu yerde olmaktan.
Beden dili diyorum ya,  işte o dil, sanki bas bas bağırıyor. Yüzü gülmüyor, somurtuyor..
Hani bir şarkı vardı Rahmetlik Müslüm babadan; “Son pişman lıııık neye yarar..!” vurgusuyla..
Belki mutsuzluktandır pişmanlık, aradığını bulamamaktan.Belki de, koklayamadığı iktidar havasındandır pişmanlık.. Şimdilerde koklanamayan ve sanki yarıda kalan..
Bana ne ise, şimdi konuştuğum.. Sonuçta, kendi düşen ağlamaz derler büyükler.
Bakarsınız, ‘Pişmanım çok. Çok pişman..’ diyerek, dönüverirler yine geriye. Olur mu, olur..!
ŞİMDİ DE BİRAZ SİYASET. SİYASETTE SON GELİŞME..
Gelecek mi deseydim yoksa..!
Neyse, detayları, öğrendiğim şekliyle aktarayım. Abonesi bulunduğumuz İHA’ nın bültenindeydi şu haber; “Davutoğlu' nun partisinin kuruluş dilekçesi İçişleri Bakanlığına sunuldu” başlığıyla geçen..
 Yeni partinin kurucu üyesi Ayhan Sefer Üstün’ ün dilenden gelen sözdü ardından kaleme alınan cümle; “Kurucu sayımız fazla olduğu için inceleme zaman alıyor”
Ardından da;  “150 kişi civarında kurucular kurulu var” diye geçen bir diğer ifade..
İnsanı aklına, haliyle ‘Çanakkale var mı? sorusu geliyor, kurucular kuruluda isme geçen.
Sonuç itibariyle, ‘edindiğim bilgiye göre, bir isim varmış..’  diyerek, merakı gidereyim.  
Yeni parti için bilgilerin geçtiği haberden söz edeyim şimdi. Şöyle idi ilk satırlar;
-“Eski Başbakanlardan Ahmet Davutoğlu’nun da kurucuları arasında yer aldığı partinin kuruluş dilekçesi İçişleri Bakanlığına sunuldu.
 Ayhan Sefer Üstün ve beraberindeki heyet, öğlen saatlerinde yeni partinin kuruluş dilekçesini vermek üzere İçişleri Bakanlığına geldi.
Yaklaşık 3 saat süren evrak incelemeleri sırasında Ayhan Sefer Üstün bakanlık girişinde bekleyen basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Üstün, “Kurucu sayımız fazla olduğu için inceleme zaman alıyor”
İşlemlerin uzun sürmesinin sebeplerini açıklayan Üstün, “Bütün evraklarımızı, prosedüre uygun olarak hazırladık ve İçişleri Bakanlığımıza teslim ettik. Burada iki sebepten dolayı işlemler biraz vakit alıyor. Bunlardan bir tanesi Siyasi Partiler Kanunu'na göre belli bir partide kurucu olmak isteyen kişinin başka bir siyasi partide üyeliği olmaması gerekir.
Bu hususta Cumhuriyet Başsavcılığına sorularak tespit edilebiliyor. Şu anda listemiz Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi. Tek tek kurucuların siyasi parti üyelikleri sorgulanıyor. Bir diğer husus ise kurucuların herhangi bir sabıka kayıtlarının olmaması lazım. Bunu da İçişleri Bakanlığının hukuk müşavirliği inceliyor. Biraz kurucu sayımız fazla olduğu için zaman alıyor. Aldığımız bilgiye göre eli kulağında. Bir saat içerisinde tüm prosedür tamamlanarak alındı belgesiyle birlikte bu süreç tamamlanmış olacak. Yarın partimizin kurucular kurulunun, ambleminin, programının ve tüzüğünün tanıtımı olacak. 150 kişi civarında kurucular kurulu var. Bunların hepsini yarın tanıtacağız”-
 
Haber kısaca böyle. Yeni partiye yönelik.. Satır arası bir detay , aklıma bir kongre öncesi oluşan yönetimi getirdi neden se..
 Hatırlıyorum da, yönetimden bazısı, görevlerinden kaynaklı, sonradan silinivermişti o gün için siyasetten..
Bakalım, önümüzdeki günlerde, onların yeni adresi de belli olur muhtemelen. Bekleyip göreceğiz hep birlikte..
Ya temerli koparlar bilim irfan yuvasından, ya da uçuruverilirler kafese…