TBMM Gene kurulunda alınan karara, kamuoyunun yorumu iki kelime oldu; , ‘aklın yolu birdir’

TBMM Gene kurulunda alınan karara, kamuoyunun yorumu iki kelime oldu; , ‘aklın yolu birdir’
ABD Savaş gemilerinin bir dönem girdi çıktı formulü ile ısıttığı Karadeniz, hep ısınan deniz olmayacak ya kardeşim. Şimdi de Akdeniz ısındı. Hemde, ne ısınma.
Dün dile getirmeye çalışmıştım, nebi deryadan söz eder iken. Demiştim ki, Akdeniz’ de  Yer altı zenginlikleri için söz sahibiyiz. NOKTA..
Birde şöyle demiştim, “Muhripler eşliğinde süren bir çalışmamız var, hani gelişmelerini merakla takip ettiğimiz o mesele. Kıbrıs açıklarında, doğalgaz aramamız.”
Sonrada, TBMM Genel Kurulunda, birileri hariç kabul gören karar. O birileri için, tek kelime etmeyeceğim. Etsem ne olacak, etmesem.. Yok hükmündeler görüldüğü üzere..
 “Libya ile Doğu Akdeniz Mutabakat Muhtırası kabul edildi“ haberi, dünyayı da sarstı. Başta Yunanistan, sözüm ona tepki verdi. Libya büyükelçisine gösterdi, tepkisini…
Egemenliğin, Kayıtsız Şartsız Milletin olduğunu savunan en büyük çatı altında,  Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) de kabul gören Mutabakat Muhtırası için okkalı sözler edildi, ardı ardına.
En çok dikkat kesildiğim, bir yanı, uzunca süredir Çanakkaleli olan, Lapseki’ de yazlığı bulunan isimden gelen sözlerdi.
Şöyle diyordu bahsedeceğim isim; “Türkiye, Akdeniz’deki varlığını bu anlaşma ile ortaya koymuştur”
Vallahi, ne de güzel bir özet anlatım. Doğru söze elbette şapka çıkartılır.
Bu ifadeyi eden, Numan Kurtulmuş’ tu. Ayrıca; "Türkiye ikinci Sykes-Picot’u parçalayıp bir kenara atmıştır" da diyordu sayın Kurtulmuş.
TBMM’ de kabul gören muhtıraya ilişkin sözleri, pek net pek anlaşılırdı sayın kurtulmuş’ un.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı sayın Numan Kurtulmuş, Libya Anlaşması’na ilişkin, "Türkiye’yi kendi karasularının çok gerisine hapseden Ege ve Akdeniz’e çıkmasına müsaade etmeyen o haritayı fiilen anlamsız hale getirdik. Türkiye Akdeniz’den silinmek istenen bir ülke olmaya rıza göstermemiş ve Akdeniz’deki Varlığını bu anlaşma ile birlikte ortaya koymuştur” ifadesini kullanarak, biraz daha açıyordu, ayrıntılandırıyordu aslında kabulün önemini.
Bu sözlerin edildiği adres,  “Ortadoğu’da yeni dengeler ve Barış Pınarı Harekatı” konulu programın gerçekleştiği, . Türkiye Diyanet Vakfı Konferans Salonuydu.
Muhtemelen, ben gibi, ya da bizler gibi, dünya liderleri de kulak kesildi bu denilenlere. Öyle ya, Akdeniz ısındı, karar ile ve alev alev..
 
Kendimce yorumlarımı bir kenara bırakayım. Ne anlarım ben, böylesi detaylı meselelerden.
 Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa’daki NATO müttefikleri arasında yaşanan görüş ayrılığının sadece toplantıya yansıyan bir görüş ayrılığı olmadığını vurgulayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’ un dediklerini aktarmaya çalışayım ben.