.


Hayatta yaşanan her şeyin bir sebebi olduğuna inanırım hep... Bu nedenle başıma gelen şerde mutlaka vardır bir hayır diye düşünürüm. Ve sonunda gerçekten de öyle olduğunu görürüm.
Bazen evren bize daha iyisini yaşatmak için bir şeyleri ters düz ediyor. Bazen de olayların sebeplerine odaklanıp yaşananlardan ders çıkarıp bir şeyleri tecrübe etmemizi sağlıyor.
Ama aslında ne yaşarsak yaşayalım en önemli şey her zaman umudumuzu kaybetmemek ve pozitif düşünmenin önemini bilmek.
Ben pozitif düşüncenin önemini anlatırken hep tavla oyunundan örnek veririm. Hani bazen tavla oynarken oyunu sanki biz kesin alacakmışız gibi hisseder ve o kadar inanırız ki zarlar da ona göre gelir, sürekli çift atarız. Hatta bazen 4-0 yeniliyor olsak da eğer umudumuzu yitirmeyip ‘Ben bu oyunu buradan alırım’ diyerek pozitif düşünürsek oyunu gerçekten alırız.
Sizi bilmem ama ben bu şekilde çok oyun aldım..Ama bazen de modumuz düşük olur negatif hissederiz  o zaman da yenilgi ister istemez kaçınılmaz olur.
Sonuç olarak hayat kendi seçimlerimizden ibaret. Eğer biz kendimizi  çevremizdeki negatif insanlardan arındırırsak, mutlu olmayı seçersek, hiç kimse bizim mutlu olmamıza engel olamaz.
Hayat toz pembe değil, ama önemli olan başına neler geldiği değil, onlarla nasıl baş ettiğimiz.
Mutlu insanlar herşeye sahip olmasalar da, sahip olduklarıyla mutlu olmayı çok iyi bilirler.
Mutluluk bulaşıcıdır,
Unutma!
Sen mutluysan çevrendekilere de bulaşır...