.


Çocuklarımız hepimizin, ülkemizin dünyamızın gözbebekleri tek vazgeçilmezlerimiz, geçmişimiz, bugünlerimiz yarınlarımızdır.
Adalet, cezalandırma ve şefkat çok önem teşkil ediyor bu bağlamda. Herkeslerin birer psikolog, nörolog, uzman vb. olabildiği günümüzün hızla değişen, evrimleşen dünyada bilgi kirliliği bunaltısını yine tüm aile fertleri iliklerine dek hissetmesi de çok doğal ama doğal olabilen diğer şeyler gibi de herkeze iyi gelmeye de biliyor. İnternet de dünya çapında moda haline gelen tatil paketleri misali, nereye gitmek istersin, ne yemek,  ne içmek,  ne kullanmak istersin vs. tıkla en iyisini en uygununu sana ayaklarına getirelim seni oraya ışınlayalım. Böyle miydi hayat bizden önce böyle miydi?
Sonra ne olurları karşılaştırmaları bırakmalı hepimizin farkındalıklarını top yekün rafa kaldırıp kalbimizin, duygularımızın ihtiyaçlarımızın çocukların ihtiyaçlarını karmaşasında ekonomik sosyo ekonomik kültür sentezleri ile sadece sen ben olabilmek yetmeli sana bana çocuklarımıza. En iyi marka, en iyi akıllı telefonlar en uygun mekanlar, oynayabilecekleri, en iyi sosyal vakitleri bile  hatta olmamalı. Biz çok eleştirirdik bizden önce, şimdi çocuklarımıza devrederken bu kirli mirası, düşünmek zorundayız aslında sorun günümüz çağı ve bu artık medya alışkanlıkları, medya davranışları mı yoksa biz adapte mi olamıyoruz çılgınca eleştirirken onları. Rahmetli Kemal Sunalı’ın katıldığı programda sar fettiği cümle hiç aklımdan çıkmaz ruhu şad olsun biz yeri gelirken çok net şaplağı yerdik ama aptal olmadık, saygıda yine kusur etmedik ve hatta daha da bir sevdik ebeveyenleri mizi şimdiler de ise sakın bağırma piskolojisi bozulur.CEZA VE ÖDÜL OLMAZSA OLMAZI emek ister, yetenek ister, süreklilik ister sevgi ister,ve bir nesil doğar çiçeğinden mis ama mis ne onlarda vardı ne de bizde ama siz çocuklarımızda….