Çanakkaleli vatandaşlara yaşanan taşkın ve seller sonrası düşüncelerini gazeteniz Vitamin’le paylaştı. Çanakkaleli vatandaşlar yaşanan taşkınlar sonrası rahatsızlığını dile getirirken bazı vatandaşlar, il merkezinde altyapı sorunlarının bir türlü çözülememesine tepki gösterdi. 
 
Duygu Sürek (Esnaf): Çanakkale’deki alt yapı oldukça kötü yağmur yağdıkça caddeler hep su içinde kalıyor. Sular taştıkça yer altında ki böcekler, pislikler ne varsa ortaya çıkıyor. Caddelere ve dükkanlarımıza böcek kaynıyor. Özellikle mekan sahibi bizler böceklerden oldukça rahatsızız. Bu durum olmasına rağmen herhangi bir çalışma yapılmıyor. Biz her zaman belediye ye söylüyoruz ama herhangi bir ilaçlama yapılmıyor. Her sabah dükkanımı açtığımda ölü böceklerle karşılaşıyorum. Yağmur yağdıktan sonra daha çok çoğalıyor. Sokaklarda ise yağmurdan sonra yürümene imkan yok her yer su çamur oluyor. Bence belediye çalışmalı yıllardır buradayım hiçbir çalışma yapılmıyor. Koku deseniz Çarsı caddesinde ki koku hiçbir yerde yok. Özellikle havanın lodos olduğu zamanlar gerçekten çok kötü bir koku var çok rahatsız edici. Yetkililer bu konuya el atmalı.”dedi.
 
Nuray Çil (Esnaf): “Çanakkale’ye hiç yakışmıyor. Oldukça kötü bir durum yağış olduğunda herhangi bir hava durumu olduğunda hayatımız kilitleniyor. Genelde dükkanları çarşı içini su basıyor bütün yağışlı havalarda. Herhangi bir sel felaketinde Çanakkale kesinlikle yeterli değil. Zaten bir felaketten bahsediyoruz. Bir anda oluşan bir şey yeterli olması beklenemez” şeklinde dedi.
 
Hasan Hüseyin Ersöz (Emekli): ”Belediyeden her hangi bir çalışma görmüyoruz. Özellikle Sarı çay hakkında sıkıntılı olduğumu söylemek istiyorum. Truva caddesinde Vergi Dairesinde önünde bulunan çayın olmaz derece pis ve rezil şekilde otların yükseldiği yerden aşırı derece rahatsız oluyoruz. Sarıçay’a yakın bir yerde oturuyoruz ve oldukça çok rahatsız oluyoruz. Ben ve orada oturan bütün arkadaşlarımız da aynı durumdan mustarip. Sarıçay’daki otların temizlenmesi ve dezenfekte edilmesi gerekiyor. Ama yolumuz yapıldı bundan dolayı memnunuz. Sarıçay’ı temizlerlerse daha çok memnun oluruz. Çanakkale dünya şehri burada yaşayan bizler şehrimizin daha iyi olmasını istiyoruz” dedi.
 
Seyfi Ateş (Esnaf): “Çanakkale’de oldukça büyük bir sorun altyapı sorun. Giderler oldukça büyük bir sıkıntı sürekli tıkanıyor ve oldukça kötü koku oluşuyor. Özellikle havanın lodos olduğu zamanlar kokudan hiç durulmuyor. Özellikle trafiğe çare bulunmalı çünkü park etme sorunu yaşıyor arabalar yayalarda yürüme sıkıntısı yaşıyor. Turistik gezi amaçlı gelen arabalar yüzünden oldukça sıkıntı çekiliyor. Herhangi bir afet durumunda altyapı oldukça sıkıntı olacak. Dükkanımda giderlerden kaynaklanan bir sorun yaşıyoruz. Oluşan kokudan ötürü de gelen müşterilerimizde kokudan rahatsız oluyor.15 senedir buradayım bu sorun hep yaşanıyor” dedi.
 
Ramazan Gümüş (Milli piyango Satıcısı): “Genelde alt yapı iyi ama aşırı yağmurda su taşkınları gibi sorunlar meydana geliyor. Bu da geçici bir sıkıntı. Sahilde yağmur ve lodos olduğunda oluşan koku Çanakkale’ye hiç yakışmıyor” diye konuştu.
 
 


Kaynak: Haber Merkezi