Çanakkaleli gençlerin Denizciliğe olan tutkusu her geçen gün artıyor.
İstanbul’ da Özel ve Devlet Üniversitelerinde öğrenim görüp, Kaptan, Çarkçıbaşı gibi Unvanlara sahip gençlerin listesine, Kentin tanınmış simalarından Zeki İnal’ ın küçük oğlu Cansın’ da katıldı.
Hemşehrisi büyük Türk denizcisi Piri Reis’ in yolunda olacağını, Türk denizciliğinin daha da ilerlemesi için, gerekirse Okyanusta bir damla olmaya da razı kalacağını söyleyen genç denizci Cansın İnal; “Tutkum ve tek sevdam denizlerde, Şanlı bayrağımızı dalgalandırmak onur ve gurur veriyor” dedi.
İstanbul Teknik Üniversitesi  (İTÜ)’ nün 2016-2017 eğitim öğretim yılını, Lisans derecesi ile bitirip, Gemi Makineleri Mühendisi Bölümünü’ nden mezun olan Cansın İnal, İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca ve Fakülte dekanı Prof. Dr. Oğuz Salim Söğüt’ ün elinden mezuniyet belgelerini, Türk denizciliğinin bayram gününde, 1 Temmuz’ da aldı.
Türkiye, Denicilik ve Kabotaj Bayramını kutlarken, genç denizci Cansın’ da, ailesine çifte bayram yaşattı.
Boğaz kenti Çanakkale’ nin deniz tutkunu bir evladı olarak, anne ve babasını mezuniyet sevinci ile gururlandırırken, Denizcilik bayramında diplomasını almasının, bir Denizci için taşıdığı anlamın da büyüklüğüne dikkat çeken Cansın İnal;
“Şanlı bayrağımızı, Dünya denizlerinde dalgalandıracak bir nefer olarak, yaşadığım gurur ve onuru kelimelerle anlatmak güç.   Deniz sevgisini kazandığım, deniz tutkusuna kapıldığım Çanakkale’min bir evladı olarak, Çanakkaleli büyük denizcilerimizin yolunda olacağıma ant içtim” diye konuştu.

Erdem Sürek
 


Kaynak: Haber Merkezi