Geçmişe dönen Gazi komandolar, Eforları ile de göz doldurdu.
Kars, Ardahan, Manisa, Isparta, Konya, Kırklareli gibi illerden gelen,  50 savaş arkadaşını buluşturan Öztürmen, Harekatta omuz omuza savaştığı  hemşehrisi Gazeteci,  Gazi Asteğmen Cahit Önder ile, cephe arkadaşlarını ağırladı.
Yıllar öncesine dönen Komandolar Kıbrıs üzerine net mesaj verdi;
“Bugün olsa yine gideriz…!”

 Yaşları  İlerledi, Onlar Daha da Kenetlendi….

Kıbrıs Kahramanları, görene ‘Maşallah Dedirtti’
1974 Barış harekatının unutulmaz parolası ‘Kızım Ayşe’ yi Tatile Çıkarın’ ın mimarlarından 50 Paraşütçü Gazi Komando, Kazdağlarında hasret giderdi. Geçmişi yad etti.
50 Komando’nun dosta güven,  düşmana korku saçacak mesajı ; “Bugün olsa yine gideriz…” oldu.  
Emekli Komando yarbay İsmail Öztürmen’ in komuta ettiği, cephede birlikte savaş veren  Barış harekatının kahramanlarından, Asteğmen ve Subay rütbesindeki isimler, Çanakkale’ li komutanları o dönem Teğmen rütbesindeki  İsmail Öztürmen ve Asteğmen arkadaşları Çanakkaleli Gazeteci Cahit Önder ‘ in anlatımı ile Şehitler diyarını yeniden tanıdı.
Her biri Kıbrıs gazisi olan 50 Komando, görenlere ‘Maşallah ‘ dedirten eforları ile dikkat çekerken, Kazdağların’ da ki buluşmada düz koşu da yaptı, Komandoların rutin eğitiminde gerçekleştirdikleri anları da tekrarladı.
Kıbrıs Barış Harekatı Gazi Komandolarını kaz dağlarında buluşturan, Kıbrıs harekâtında paraşütçü görev yapan emekli Yarbay İsmail Öztürmen, “Bizim arkadaşlığımız bir ömür boyu “ diyerek, birbirlerine kenetlenmelerinin  Kıbrıs harekâtında başladığını  anlattı.
Kıbrıs’ ta, Rum zulmüne dur demek için birlikte savaştıkları silah arkadaşlarını her yıl köyünde konuk eden Emekli Komando Yarbay Öztürmen;
“Türk Komandosu dün neydi ise, bu gün de öyle. Zinde, dinamik ve tek tutkusu vatan” diyerek, Komandolar hakkında adeta özet geçti.
Emekli olduktan sonra uzun yıllar köyünde muhtarlık yapan ve  Kazdağları eteklerinde doğum yeri Çamcı köyünde yaşam süren Emekli Yarbay Öztürmen;
“Geçtiğimiz yıllarda başlattığımız buluşmayı ölene dek sürdüreceğiz” dedi.
Kıbrıs harekâtından sonra Özel kuvvetler görev yapan güney doğu’ da Cudi dağında teröristlerle göz göze diş dişe mücadele eden isimlerden emekli yarbay İsmail Öztürmen :
“Gerek Kıbrıs savaşında, gerek ise terörle mücadele de omuz omuza savaştığım komanda arkadaşlarımı köyümde ağırlamaktan mutluluk duyuyorum.
 Yaşadığımız zor günlerin anılarını paylaşmak, aramızdaki dostluk ve kardeşliği pekiştirmektedir ” diye konuştu.
Geleneksel olarak her yıl düzenlenen Çamcı köyü toplantılarında,  köylülerle iç içe kaz dağlarında zorlu doğa koşullarında arazi yürüyüşleri yaparak geçmie yolculuk da gerçekleştiren komandolar;
“Komando her daim zinde ve savaşa hazırdır. Biz her adim Vatan için hazır olanlardınız” da dediler.

Haber: Erdem Sürek