Kepez Belediyesi Encümeni, taahhütleri yerine getirmediği gerekçesi ile geçtiğimiz yıl ihaleyi kazanarak Ağa olan Kemal Durmaz'dan ağalık kupasını geri alarak eski Ağa Yahsem Korkmaz'a verdi. Korkmaz, 19 Mayısta gerçekleştirilecek olan 49. Kepez Yağlı Pehlivan Güreşlerinde yeniden ağalık koltuğuna oturacak
 
48'incisini geçtiğimiz yıl 19 mayısta gerçekleştirilen Kepez Yağlı Pehlivan Güreşlerinde, 17 bin TL ile Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan'ın açtığı Ağalık ihalesine altı aday girmişti. Ağalık ihalesine girenlerden biri de Kemal Durmaz Olmuştu. Yapılan Artırmada 70 bin TL ile ihaleyi Kemal Durmaz kazanmıştı. Yeni Ağa olarak kupayı alan Durmaz, bu yıl 29'uncusu gerçekleştirilecek olan Yağlı Pehlivan güreşlerinde gerektiği taahhütleri göstermediği gerekçesi ile ağalığı Encümen kararı ile elinden alındı. Gerekli taahhütleri göstermediği gerekçesi ile Kemal Durmaz'dan alınan Ağalık Eski Ağa Yahsem Korkmaza geri verildi. 19 Mayısta gerçekleştirilecek olan 49'uncu Kepez Yağlı Pehlivan güreşlerinde Yahsem Korkmaz, ağa olarak yeniden koltuğa oturacak.

Kepez Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk Mutan düzenlediği basın toplantısı ile Kemal Durmaz'dan alınan Ağalık Kupasını yeniden Yahsem Korkmaz'a geri verdi. Mutan yaptığı konuşmada "Kemal beye verilen ağalık Kupasını geri aldım. Çünkü ağalık taahhütlerini yerine getirmedi. Prosedür gereği Kırkpınar ağası ile de görüştük ve bir önceki ağa ile yola devam etmeye karar aldık. Çünkü Kemal Durmaz, ağalığı aldıktan sonra hiçbir taahhüttü yerine getirmedi. Getirmediği için de en son geçtiğimiz hafta Çarşamba günü  'senin ile yollarımızı ayırıyoruz, bir önceki ağamız ile yola devam ediyoruz' dedik. Sağ olsun Yahsem ağamız da güreş sever biri olarak bizi yalnız bırakmadı. 19 Mayısta gerçekleştirecek 49. yağlı pehlivan güreşlerimiz ücretsizdir, herkese açıktır ve bütün halkımızı davet ediyorum. Tüm güreş severler Ali'yi soruyor geçen sene pahalıydı getiremedik ama bu sene paraya kıydık ve Ali'yi getiriyoruz" dedi.

Kepez Güreşlerini Tüm Türkiye'de Tanıtıyoruz
Bir güreş sever olarak görevi seve seve yeniden kabul ettiğini zaten Kepez güreşlerini tüm Türkiye'de tanıtmaya gayret gösterdiklerini belirten Güreş Ağası Yahsem Korkmaz "49'uncusunu yapıyoruz bu sene Kepez Güreşlerinin. 4 yıl ağalık yaptık. Geçen sene işlerimden dolayı yoruldum başka ağaların da önünü açmak için bıraktım. Bu süre zarfında Kepez güreşlerini Türkiye'ye tanıttım. Antalya'ya, İstanbul'a, Edirne'ye güreşlere gittim. Güreşleri dolaşıyoruz ve çok seviyoruz. Tekrar güreşe dön deyince de başkanımızı kıramadık. Kırkpınar ağamız da seninle devam edelim dedi. Ben de geri döndüm ve 49. Kepez yağlı güreşlerinde yeniden ağayım" dedi.
Haber: Cuma Deren