Startı Karadan Verilecek, Finişi İse Denizde Olacak Taşımacılık İçin Geri sayıma Geçilmiş Bile….
İstanbul’ un Fethi için karadan yüzdürülen gemileri akla getirir bir proje, Çanakkale’ nin yeni ulaşım hattında olsun diye süren çalışmanın tüyosunu AK Parti Kurmayı verdi.

8 Kişilik Deniz Uçağı Pistten Havalanıp, Haliç’e Konacakmış….
AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Turan, Turizm Alanlarına yönelik yatırım ve ödenek bütçesini müjdelerken, Çanakkale için bir ilk olacak ‘kara-hava-deniz’ taşımacılığının da çalışmalarının yapıldığını bildirdi.

 Alınan bilgiye göre, Bursa Büyük Şehir Belediyesi’nin şirketi ile süren görüşmeler için GESTAŞ’ ın yolcu garantörlüğünde hayata geçmesi planlanan taşımacılık,  Çanakkale’ yi mega kent İstanbul’a bir ayrı bağlayacak.

Çanakkale-İstanbul İçin Yeni Rota…

Çanakkale Boğazı’nı geçilir kılan ve adalara da ulaşımı sağlayan GESTAŞ’ ın yolcu garantörlüğünde hizmet verecek taşımacılık girişimi son dakika bilgisi olarak geldi.

Üçü bir arada ulaşım karada Havaalanından startı aldıktan sonra, havada devam edecek, denizde sonlanacak.
Bursa Büyük Şehir Belediyesi’ nin BURULAŞ şirketine ait deniz uçaklarının, Çanakkale-İstanbul hattında yolcu taşımacılığı yapması için bir dizi görüşme gerçekleştiği öğrenilen bu yeni taşımacılyık için rota belirlenmesine az bir süre kaldığı edinilen bilgilerden oldu.
Gazeteniz Vitamin’ in haber merkezi, Çanakkale için bir ilk olacak ulaşımın yeni rotasına dair ulaştığı bilgilerle ilgili detay istediği AK parti Grup başkanvekili Av. Turan’ dan; “Görüşmeler sürüyor. Allahın izniyle, her şey Çanakkalemiz için” değerlendirmesini aldı.
AK Parti Grup başkanvekili Av. Bülent Turan, medeniyetler beşiği Çanakkale coğrafyasının turizm yatırımlarına ilişkin bilgi verirken,   kent için müjde niteliği taşıyan yeni taşımacılık için de adeta bomba haberi ekledi.
“Turizm Alanlarına Yatırımlar Devam Ediyor” diye konuşarak, Çanakkale’de bulunan 8 tarihi ve antik kent alanlarında yapılacak kazı çalışmaları için 295 Bin TL ödenek geldiğini anlatan Vekil Av. Turan, Truva ve Assos antik kent bölgelerine ayrılan bütçeye de dikkat çekti.
AK Parti kurmayı Av. Turan; “Ülkemizin önemli turizm noktalarına sahip şehirlerin başında Çanakkalemiz gelmektedir.Şehrimizde yer alan Ayvacık – Assos, Biga – Parion, Eceabat  - Kilisetepe, Gökçeada – Yenibademli, Gökçeada – Zeytinlik, Ayvacık, Gülpınar – Apolon Smintheus,  Ezine, Dalyan – Alexandria Troas, Truva kazı alanlarına bakanlığımız aracılığıyla kazı çalışmaları için bu yıl 295 Bin TL bütçe ayrıldı. Şehrimizde UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer alan ve yer almaya aday olan 2 önemli antik kent yer bulunmaktadır. Ayrılan bütçede Troia ve Assos antik kentlerinde geçen yıla oranla artış yaşanmaktadır.
2018 Troia yılı çalışmaları ve Assos’un UNESCO Dünya Mirası listesine aday olması artış açısından önemli oldu. Tarihi ve turizm noktalarımıza sahip çıkmaya ve yatırımlara devam edeceğiz” dedi.

ÇANAKKALE İÇİN BİR İLK…
AK Parti Çanakkale milletvekili Av. Turan, ilkler kenti Çanakkale için, yeni bir ilki de dile getirdi.
Bursa Büyük şehir Belediyesi’nin şirketine ait deniz uçaklarının Çanakkale-İstanbul hattında yolcu taşımacılığı yapması için görüşmeler olduğunu doğrulayıp,  Çanakkale ulaşımının yeni rotasının detayları ortaya çıktığında,  ayrıntıları önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşacaklarını belirtti.
 Alınan bilgiye göre, görüşmeleri halen süren bu sürpriz proje, GESTAŞ ‘ ın yolcu garantörlüğünde, 8 kişilik deniz uçakları kullanılarak gerçekleşecek.
Kent için bir ilk olacak yolcu taşımacılığı,  Çanakkale Havaalanından hareket edip havalanacak deniz uçaklarının, Havada süren seyrinin, İstanbul’ da Haliç de sona erdirecek şekilde düşünüldüğü, Üçü bir arada rotanın seferlerinin ise yakın zaman içinde gerçekleşmesi için uğraşların devam ettiği öğrenildi.

 Erdem Sürek
 


Kaynak: Haber Merkezi