Belediye Sahil Sosyal Tesislerinde Kaymakam Tahir Şahin, Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz’ın beraber açtığı festivalde 15 binden fazla eser okuyucuyla buluştu. Lapseki Belediyesi tarafından çocuklara özel olarak 15 bin adet çocuk kitabı öğrencilere ücretsiz dağıtıldı.
Açılıştan sonra Kaymakam Tahir Şahin ile birlikte kitap festivalini gezen Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz; “Bugün 23 Nisan tüm çocuklarımızın ve ülkemizin bayramını kutluyorum. Tabi ki bu 23 Nisan çocuk şenliği kapsamında Lâpseki’mizde biraz değişiklik yapmak istedik. Bu sene ilçemizde ilk olarak açılışını yaptığımız “Kitap Festivali ve Kitap Fuarımızda yaklaşık 15 bin eser var ve 8 tane yazarımız 1 hafta boyunca okurlarımız ile Lâpsekililer ile buluşacak. Yine bununla beraber Lap sekimiz ile ilgili ilçemizin içeriği ile ilgili yeni bir kitap bastırdık ve bedava olarak vatandaşlarımıza dağıtıyoruz. Ayrıca çocuklarımıza özel bir kitap bastırdık onu da çocuklarımıza ücretsiz olarak dağıtıyoruz. Çocuklarımız için ayrıca özel oyun grupları, uçurtma şenliği 7 gün boyunca çocuklarımızın hizmetinde olacak.”dedi.
Kitap fuarı açılışına Kaymakam Tahir Şahin, Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz’ın yanı sıra AK Parti ilçe başkanı Halil Özer,Emniyet Müdürü Hakan Göç, Jandarma komutanı J.Yüzbaşı Emrah Avdan, Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, daire müdürleri, İL Genel meclis üyesi Tayfun Sevim,belediye meclis üyeleri ile çıok sayıda vatandaş eşleri ve çocukları ile birlikte gezdiler.


Kaynak: Haber Merkezi