AK Parti Grup Başkan vekili Av. Bülent Turan’ ın, Demokrasi nöbetlerine ilişkin, iki CHP’ li vekili hedef alıp, MHP’ ye de övgü yağdıran açıklamasında; “15 gündür adeta kayıp milletvekillerine, belediye başkanlarına da sirayet eder” sözlerine yanıt CHP’ li vekil Öz’ den geldi.
CHP’ li vekil Öz, adeta adres gösterdi ve yazılı açıklamada bulunup; ““29.07.2016 Cuma günü gezilerini sürdüren Çanakkale Milletvekili Bülent Öz Yenice İlçe Başkanı Mehmet Gerçek ile birlikte Kurtuluş Mahallesinde yürüttüğü saha çalışmasının ardından İlçe başkanı Gerçek ile Karabey, Kayatepe, Gündoğdu, Hamdibey, Kurtlar, Reşadiye, Hıdırlar, Örencik ve Aşağıçavuş köylülerini ziyaret ederek hemşerileri ile dertleşti” ifadelerini kulandı.
CHP Çanakkale Milletvekili Öz’ ün dikkat çeken temennisi ise şöyle oldu.“ Her şeyden önce rabbim bir daha bu milleti böylesine alçakça, şerefsizce bir kalkışma ile yüzleştirmesin”
15 Temmuz gecesini yaşatanları lanetlediğine vurgu yapan Milletvekili Bülent Öz, hem darbe sürecini hem de bu sürece nasıl gelindiğine ilişkin değerlendirmelerini, vatandaşla gündüz buluşmalarında dile getirdi.
Milletvekili Öz, Yenice’ ye gündüz gezisinde; “Mustafa Kemal Atatürk ordumuzu tanımlarken aynen şu ifadeleri kullanmıştır” dilerek seçmene seslendi.
Vekil Öz, vatandaşlara, Atatürk’ ün  o sözlerini aktardı; “Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ordusu, istilalar yapmak veya saltanatlar kurmak için şunun, bunun elinde ihtiras aleti olmaktan münezzehtir. İnsanca ve müstakil yaşamaktan başka gayesi olmayan milletin aynı ideale bağlı ve yalnız onun emrine tabi ve sadık öz evlâtlarından mürekkep muhterem ve kuvvetli bir heyettir” dedi ve ekledi;
“Şerefli Türk ordusunun içine sızmış demokrasi düşmanı unsurlar, 15 Temmuz gecesi Türk milletine kastetmişlerdir. Bu hain unsurların bu derece yoğun ve sistematik şekilde ordu ve kamu kurumlarına girmesinde ve yükselmesinde rol oynayan, bunlara destek olan ya da göz yuman her kişinin de bu hain eylemin iştirakçisi olduğu unutulmamalıdır”
 
 
-------------------------------------
Görseller şunu anlattı;
“Nöbette değil, Gündüz sahada…”
AK Parti Milletvekili Av. Turan’ ın kayıp vekiler sözü ardından dikkat çeken açıklama, CHP Milletvekili Bülent Öz’ den geldi.
-----------------------------
AK Parti Grup Başkan vekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan’ ın, kayıp vekiller vurgusunda bulunduğu çıkışına adeta yanıt geldi.
CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz’ ün açıklamasında paylaştığı görseller, ise ‘Gece nöbette değil, gündüz sahada’ olunduğunu anlatır şekliyle yorumlandı.
Vekil Öz’ den Yanıt gecikmedi…
AK Parti Grup başkan vekili Av. Bülent Turan’ ın, MHP tarafından önceki gece düzenlenen Cumhuriyet meydanındaki mitingine ilişkin değerlendirmesi ve MHP’ ye açık teşekkürde bulunup, isim vermeden CHP’ li iki vekil ve bazı Belediye başkanlarına ilişkin sitemine yanıt CHP’ li vekil Bülent Öz’ den geldi.
AK Parti Çanakkale Milletvekili Av. Turan; “15 Temmuz'da Fetö'cü bir grup asker sadece AK Parti'yi değil hepimizin geleceğini hedef aldı. İlk günden beri ülkücü kardeşlerimiz de meydanlarda canı pahasına darbeye karşı koymaya çalıştı. Allah hepinizden razı olsun. Ayrıca Sn. Başbakanı o malum gece ilk arayan lider Sn. Devlet Bahçeliydi” demiş ardından da okkalı bir göndermede bulunmuştu.
MHP’ ye açık  teşekkürde bulunan AK Parti Grup başkan vekili Av. Turan, ardından da dikkat çeken bir çıkışa imza atmış ve isim vermeden ‘kayıp vekiller’ demişti.
“Umuyorum MHP Çanakkale İl Başkanlığı'nın göstermiş olduğu tavır şehrimizdeki diğer siyasi partilere ve onların 15 gündür adeta kayıp milletvekillerine, belediye başkanlarına da sirayet eder” şeklindeki sözlere yanıt gibi algılanan açıklamaya ise CHP milletvekili Bülent Öz imzasını attı.
CHP’ li vekil Öz imzalı açıklamada, seçim bölgesi gezi ve ziyaret detaylarına dikkat çekildi. Vekil Öz’ ün gündüz gezi programlarında, vatandaşa yönelik yaptığı konuşmalar kaleme alındı.
”Çanakkale Milletvekili Öz, 15 Temmuz Kanlı Darbe Girişimi Sonrası Milletle Buluşmaya Devam Ediyor” başlığı ile yapılan açıklamada,  Milletvekili Bülent Öz’ ün, Yenice İlçe Başkanı Mehmet Gerçek ile birlikte ilçe merkezinde Kurtuluş Mahallesinde yürüttüğü saha çalışmasının ardından İlçe başkanı Gerçek ile Karabey, Kayatepe, Gündoğdu, Hamdibey, Kurtlar, Reşadiye, Hıdırlar, Örencik ve Aşağıçavuş köylülerinin ziyaret edildiğine işaret edildi.
15 Temmuz Kanlı Darbe Girişimi Sonrası, Milletle Buluşmaya Devam ettiklerini söyleyen CHP’ li vekil Öz;
“Her şeyden önce rabbim bir daha bu milleti böylesine alçakça, şerefsizce bir kalkışma ile yüzleştirmesin” dedi.
 Milletvekili Öz, kanlı 15 Temmuz gecesini yaşatanları lanetlediğini söyleyerek,  hem darbe sürecini hem de bu sürece nasıl gelindiğine ilişkin tespitlerde bulundu.
Milletvekili Öz, Yenice’ ye gündüz gezisinde; “Mustafa Kemal Atatürk ordumuzu tanımlarken aynen şu ifadeleri kullanmıştır.
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ordusu, istilalar yapmak veya saltanatlar kurmak için şunun, bunun elinde ihtiras aleti olmaktan münezzehtir. İnsanca ve müstakil yaşamaktan başka gayesi olmayan milletin aynı ideale bağlı ve yalnız onun emrine tabi ve sadık öz evlâtlarından mürekkep muhterem ve kuvvetli bir heyettir.
Şerefli Türk ordusunun içine sızmış demokrasi düşmanı unsurlar, 15 Temmuz gecesi Türk milletine kastetmişlerdir. Bu hain unsurların bu derece yoğun ve sistematik şekilde ordu ve kamu kurumlarına girmesinde ve yükselmesinde rol oynayan, bunlara destek olan ya da göz yuman her kişinin de bu hain eylemin iştirakçisi olduğu unutulmamalıdır”
Bu çetenin önce kendi mensuplarını kamu kurumlarına sokmak adına binlerce başarılı memur adayını haksız ve adaletsiz şekilde elediğine vurgu yapan CHP Çanakkale Milletvekili Öz;
“Sınav sorularını çalan, mülakatlarda adice ve aşağılık sorularla başarılı vatan evlatlarının önünü tıkayan bu ihanet çetesine, neden zamanında müdahale edilmemiştir?  Bu açık zaafiyet soruşturulmaya muhtaç değil midir? “ soruları ile dikkat çekti.
Yenice’ de ki gezinin görsellerinin gündüz çekimleri oluşu dikkat çekerken, vekil Öz’ ün imzasını taşıyan açıklamada, seçim bölgesinde yaptığı konuşmada şu sözleri gözden kaçmadı.
CHP’ li vekil Öz; “Bu çete, bu terör örgütü geçmişte oluşturdukları sahte delillerle, kumpas davaları ile şerefli ve onurlu subaylara iftiralar atarak, Türk Silahlı Kuvvetlerini itibarsızlaştırmaya ve FETÖ/PDY terör örgütü mensubu darbeci üyelerini istedikleri kademelere getirmeye çalışmış ve bu noktada da amaçlarına ulaşmış gözükmektedirler. Bu aşamada alınmayan tedbirler ve haksız atamalar 15 temmuz felaketinin işaret fişeği olmuştur. Tarih bu süreci hazırlayanları asla unutmayacaktır.
Bütün bunlara rağmen bugün şükrediyoruz ki öncelikle bütün milletimiz, kurum ve kuruluşlarımız bu çetecilere gerekli olan cevabı vermişlerdir. Bu şerefsiz girişim sırasında şehit olan bu ülkenin kahraman evlatlarının önünde saygıyla eğiliyorum. Allah mekanlarını cennet eylesin”
EN AĞIR CEZA VURGUSU
Darbecilerin, tüm işbirlikçilerinin hukuk düzeni içinde yargı önünde hesap vermesi gerektiğini de sözlerine ekleyen CHP’ li vekil Öz,
“Bu gerici darbeci kalkışmanın bütün failleri yasalarımızın ön gördüğü en ağır şekilde cezalandırılmalıdırlar. Bunu yaparken hukuk sınırları içerisinde kalmak ise devlet olmanın gereğidir.  Süreci Anayasa ve hukuk sınırları dışına taşıyıp bir cadı avına dönüştürmek, Anayasayı ihlal eden darbecilerle aynı konuma düşmek olur. İsimsiz ihbar mektupları ile çalışanların işinden aşından edildiği acımasız bir sürecin yaşanmasının önüne geçmek, mevcut OHAL koşullarında mülki idare amirlerinin ve Cumhuriyet savcılarının sorumluluğundadır. Ömrünü Paralel yapılanmaya karşı mücadele içerisinde geçiren insanların bu süreçte bu namussuzlarla aynı kefeye konulduğunu görüyor ve durumu izliyoruz. Türkiye’nin bu karanlıktan tek çıkış yolu, hukuktur, laikliktir, özgürlükçü demokrasidir, Atatürk ilke ve devrimleridir” dedi.  
RENKLİ ANLATIM…
CHP Çanakkale Milletvekili Öz, Yenice’ de vatandaşlara hitap ederken, renkli bir anlatıma da imza attı.
Milletvekili Öz; “Şimdi bütün renkleri boyadık bir fıstık yeşili kaldı, kabilinden yeni bir tartışma açıldı. MİT ve Genelkurmay Cumhurbaşkanlığı’na bağlansın. MİT ve Genelkurmay’ın Cumhurbaşkanlığı’na bağlama girişimin maksadı nedir? Bu ihtiyaç nerden hasıl olmuştur? Sorun sistemde midir? Yoksa bu kurumlara yıllardan beri yapılan liyakate aykırı atamalar mıdır? Darbe sürecini fırsata çevirmeye çalışan yaklaşımlar bu ülkenin yararına değildir. Herkes aklı selim olmak ve bir an evvel ülkenin normalleşmesini sağlamak için çaba sarf etmek durumundadır” dedi.
SON NOKTAYI ATATÜRK’ ÜN SÖZLERİ İLE KOYDU…
CHP Milletvekili Bülent Öz, konuşmasını Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ ün sözleri ile noktaladı.
Vekil Öz; “Ulus devletimizi ve Türk Silahlı Kuvvetlerini hedef alan bu alçakça kalkışmanın patronları ve işi ihale ettiğiniz FETÖ/PDY terör örgütü üyeleri, sempatizanları, destekçileri,
 Unutmayınız ki;
"Bir milletin ruhu ele geçirilmedikçe, bir milletin azmi ve iradesi kırılmadıkça, o millete egemen olmanın imkanı yoktur". Mustafa Kemal Atatürk”
 


Kaynak: İHA