Çanakkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından daha temiz bir kent için aralıksız gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında ambalaj atıkları ile yeşil atıklar, moloz vb. (Max. 5 çuvala kadar inşaat atıkları) ve eski ev eşyalarından oluşan gelişigüzel atıklar, diğer atıklardan ayrı olarak toplanmaya devam ediyor. 

 Ekipler, belirlenen günlerde gelişigüzel atıkları randevu ile topluyor.

Çalışma kapsamında tüm mahallelerde belirlenen gün ve saat aralıklarında ambalaj ve gelişi güzel atıklar diğer atıklardan ayrı olarak toplanıyor. Gelişi güzel atıklar, 444 17 17 no'lu Çağrı Merkezimizden toplama günlerinden önce yer bildiriminde bulunulması kaydı ile belirlenen yerden ekiplerce alınıyor. Atıklarını belirlenen zamanlamanın dışında çıkaran kentlilerin ise atıklarını 1. Sınıf Atık Getirme Merkezine götürmeleri gerekiyor. Randevu almadan rasgele atılan atıklar için ise cezai işlem uygulanmaktadır.

 

Çanakkale Belediyesi Atıkların mahalleler bazında toplama günlerini belirten broşürleri kentin çeşitli noktalarına asılarak, bilgilendirme çalışmalarını aralıksız yürütüyor.Şerife ERDEM