Dünyanın ilk "Cittaslow (sakin şehir) adası" unvanına sahip, Türkiye'nin en büyük adası Gökçeada ile antik dönemlerden bu yana birçok uygarlığa ev sahipliği yapan Bozcaada, yılın her döneminde tatilcilerden ilgi görüyor.Adalarda bayram tatili için hazırlıklarını tamamlayan turizm işletmeleri, yarından itibaren hafta sonuna kadar yoğun bir süreç geçirecek.Gökçeada Belediye Başkanı Bülent Ecevit Atalay, Ramazan Bayramı boyunca  bayram da ziyaretçileri en iyi şekilde ağırladıklarını ifade ederek  sözlerini şöyle sürdürdü:

 Gökçeada'yı cazip kılan etkenlerden birinin, tatilcilerin turizmin her çeşidini görüp deneyimleyebilmesi olduğunu vurguladı.Atalay, Bayram öncesi "Tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Bu süreçte gerekli olacak altyapı ve üstyapı eksikliklerimizi giderip konuklarımızı ağırlamak üzere beklemeye başladık. Burası çok güzel bir lokasyon. Gökçeada yoğun talep alan bir yer. Bizler de bayram ve yaz tatilleri gibi dönemler öncesi belediye olarak tüm hazırlıklarımızı bu yönde gerçekleştirip misafirlerimizin sorunsuz bir şekilde tatillerini geçirmelerine katkı sunmak istiyoruz."Atalay, bu sene yaz sezonunda önceki yıllara göre ziyaretçi sayısında yüzde 50'ye varan artış beklediklerini ifade etti.

 Ramazan Bayramı öncesi tüm hazırlıklar yapıldı. Konaklama tesisleri eksiklerini giderdi. Feribot sayımız bu süreçte konuklarımızın rahat yolculuğu için artırıldı. Şu anda her bütçeye uygun konaklama tesisimiz var. Özellikle butik oteller en çok tercih edilenler arasında." diye konuştu.

Haber Merkezi