31 Mart’ta gerçekleştirilen seçimlerde itiraz süresi tamamlanan Belde ve İlçe Belediye Başkanlıklarına seçilen Belediye Başkanları mazbatalarını almaya devan ediyor. Mazbatasını alan bir başka isim de Evreşe Belediye Başkanı olarak seçilen Hakkı Uysal Oldu. İki dönemdir Dr. Ali Kamil Soyuak, Evreşe Beldesinden Gelibolu İlçe Merkezine seçilirken, yerine aday gösterilen Hakkı Uysal de ipi göğüsleyerek seçimden galip ayrıldı.   İtiraz süresi sona eren beldelerden bir olan Evreşe Belde Belediye Başkanı olan Hakkı Uysal Mazbatasını aldı. Mazbata törenine AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Gelibolu Belediye Başkanı Dr. Ali Kamil Soyuak, AK Parti İl Başkanı Naim Makas, ilçe teşkilatı, partililer ve vatandaşlar katıldı.

İlçe Adliyesinde  mazbatasını alan Evreşenin Yeni Belediye Başkanı Hakkı Uysal, daha sonra beraberindekilerle  Belediye Başkanlık Makamına geçti. Burada yapılan devir teslim töreni ile Belediye Mührünü Gelibolu Belediye Başkanı seçilen Dr. Ali Kamil Soyuak’tan devraldı.   Böylelikle Evreşe’de AK Parti yeniden kazanırken Belediye Başkanı değişikliği yapıldı.

Mazbatasını alan bir başka isim ide Bozcaada Belediye Başkanı Yahya Göztepe oldu.  İlçe Kaymakamlığında mazbatasını alan Yahya Göztepe, daha sonra Belediye Başkanlığına geçerek Eski Başkan Hakan Can Yılmaz’dan  belediye Başkanlığı mührünü aldı. Makamda gerçekleştirilen devit teslim töreni ile Evreşede olduğu gibi Bozcaada’da da parti değişmezken, Eski Başkanın aday olmaması ile sadece Belediye Başkanı Değişti. Taze Başkan Göztepe, göreve gelir gelmez çalışmalara başladı ve bayrama hazırlanan Adada bazı çalışmalara hız verdi.

Öte yandan 10 yıl adada Belediye Başkanı olarak hizmet veren Hakan Can Yılmaz da bir veda mesajı yayınladı. Yılmaz mesajında “10 senelik bir hayat mücadelesinin ardından başkanlık makamını, Bozcaada'nın mührünü ve beratını sevgili Yahya Göztepe'ye bugün devrettim. Eminim kendisi ve ekibi; adamız için çok çalışacak, çok güzel işlere imza atacak. Buna yürekten inanıyorum. 
 Bu akşamdan itibaren, Allah izin verdigı sürece Bozcaada Halkından biriyim ve bundan çok mutluyum. Üzerimde hakkı olan çok insan var. Herkesin hakkını helal etmesini dilerim. Benden yana helaldir.Bu 10 sene içerisinde gerçekten kimseyi kırmamaya çalıştım. Ama bilmeden, istemeden kırdıysam; ya da benim aldığım herhangi bir karardan birileri kötü etkilendiyse; canı gönülden özür dilerim. Bundan sonra bu eşsiz adada, uzun yıllar eşim ve ailemle birlikte, sizlerle birlikte güzel, huzurlu, mutlu günleri; hayatı hep birlikte paylaşmak en büyük dileğimizdir” ifadelerine yer verdi.

 

Cuma Deren