Kaymakamdan öğretmene, doktordan savcıya kadar  20’yi aşkın mesleğin tanıtımı yapıldı.Öğrencileri meslekler hakkında bilgilendirmek, hizmetlerin nasıl yapıldığını göstermek, meslek seçimlerinde gerekli olan bilgi ve birikim hakkında bilgilendirmek amacı ile Yenice Belediyesinin destekleri ile  İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 8. Sınıflara yönelik gerçekleştirilen Kariyer Günleri gerçekleştirildi. Öğrencilerin yoğun katılım gösterdiği Kariyer günlerinde  Savcı, Doktor, Avukat, Diş Hekimi, Mühendis, Öğretmen, Polis, Jandarma, Mimar, Veteriner, Eczacı, Psikolog ve Diyetisyen gibi 20’yi aşkın mesleğin tanıtımı yapıldı.

Yenice Belediyesi katkıları ile Park Yenice Düğün Salonunda gerçekleştirilen ile 2023 2024 Eğitim Öğretim Kariyer Günlerinin açılış programına İlçe Kaymakamı  Musa Göktaş,  Belediye Başkanı Vesyel Acar, Cumhuriyet Başsavcısı  Halil Fevzi Erol, Cumhuriyet Savcısı Muhammed Mustafa Karakan, İlçe Milli Eğitim Müdürü  İsmail Baykal, öğretmen ve öğrenciler katıldı.  Etkinlikte  daha önce İlçe Rehberlik Hizmetleri Kurulunda kararı alınan Meslek tanıtım faaliyetlerinin tüm ilçe çapında 12. Sınıf öğrencilerinin Meslekleri tanıması amacıyla   davet edilen değişik meslek gruplarından alanlarının uzmanlarınca Meslekler tanıtıldı.

 2 gün süren etkinliklerin açılış programında  İlçe Kaymakamı  Musa Göktaş,  Belediye Başkanı Vesyel Acar, Cumhuriyet Başsavcısı  Halil Fevzi Erol, Cumhuriyet Savcısı Muhammed Mustafa Karakan, İlçe Milli Eğitim Müdürü  İsmail Baykal ilk konuşmacılar olarak yer aldılar ve katılımcılara kurum çalışmaları hakkında bilgiler verdiler. 

Burcu Erdal