Çanakkale Belediyesi Altın Yıllar Yaşam Merkezi tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında ,65+ Nefes Egzersizleri, Spor ve Yoga çalışmaları  gerçekleştirildi.

Yaşlı nüfus artış hızına paralel olarak yaşlılık ve yaşlı sağlığı konularında farkındalık yaratmak amacıyla kutlanan Yaşlılar Haftası dolayısı ile Çanakkale Belediyesi kentte yaşayan yaşlı bireylere yönelik bir çok etkinlik gerçekleştiriyor. Yaşlılara  Saygı Haftası kapsamında  Çanakkale Belediyesi Altın Yıllar Yaşam Merkezi tarafından hazırlanan programlarlar kentteki yaşlılar, spordan sanata, eğlenceden görsel alanlara kadar pek çok etkinlikte yer alma fırsatı buluyor.  Gerçekleştirilen bu etkinlikler kapsamında  Çanakkale Belediyesi Nikah Salonunda   Fizyoterapist Serap Apaydın, Spor Eğitmeni Mert Güneş ve Yoga Eğitmeni Aslı Burcu Ok hem egzersizler hem de anlatımlarla, sağlıklı yaşam ve yaşam kalitesine artırmaya yönelik bilgileri katılımcılarla paylaştı.

Spor müsabakaları kapsamında ise Çanakkale Belediyesi Altın Yıllar Yaşam Merkezinde düzenlenen 5. Geleneksel Altın Yıllar Satranç Turnuvası gerçekleştirildi.  Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Satranç İl Temsilciliği 2024 faaliyet programında da yer alan 5. Geleneksel Altın Yıllar Satranç Turnuvasına  Altın Yıllar Yaşam Merkezi kullanıcıları yoğun bir katılım sağladı. İki gün süren zorlu müsabakaların ardından dereceye giren yaşlı bireylere düzenlenen törenle ödülleri verildi.

 

Burcu Erdal