EŞELEDİKÇE, KAVANOZLAR DOLUSU ESRAR FIŞKIRDI

Jandarma’nın sıkı takibi sonucu, bir zehir taciri daha kıskıvrak edildi. Geçirdiği kaza sonucu, engelli duruma gelen 49 yaşındaki H.L., üretip kubar hale getirdiği esrarları, kavanozlara doldurup özenle sakladı ancak, yakalanmaktan kurtulamadı.  

Adres bu kez, Biga oldu.  İlçeye bağlı Yeniçiftlik köyünde ikamet eden zehir tacirinin ev aramasında, Jandarma hassas burunlu Narkotik köpeği Şila’ nın sayesinde, kavanozlar dolası kubar esrarı, zulalandığı toprak altında tespit etti.

Çapa yardımıyla, özenle eşilen topraktan, 10 ayrı kavanoz içinde toplam 1 kilo 283 gram kubar esarr ele geçirildi.

--------------------------------

Yürümeye Mecali Yok, 

O Neler Yapmış?

Kavanozlar dolusu zehri, toprak altına zula etmiş

--------------------------------

Çanakkale Jandarması, uyuşturucu madde üretip satanlara aman vermiyor. Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti ile Mücadele kapsamında, zehir tacirleri Jandarma’ dan kuş olsalar kaçamıyor.

“Bu kadarına da pes!?!..” dedirten detay, Jandarma’nın Biga ilçesine bağlı Yeniçiftlik köyünde düzenlediği operasyonda göze çarptı.

Koltuk değnekleri yardımıyla yürüyebilen zanlının, ürettiği uyuşturucu maddeyi zula şekli, “Toprakta üretip, toprakta saklıyor” dedirtti.

Geçirdiği kaza sonucu, engelli duruma geldiği öğrenilen, koltuk değnekleri yardımıyla yaşamını sürdüren zanlıyı kim görse, vicdan yapar. Fakat, bakın o ne yaptı. Uyuşturucu illetini üretip, satışa hazır hale getirdi. Bitki çayı gibi, kavanozlara doldurup, toprak altına gizledi. Olası bir operasyon durumuna karşı aldığı bu sözde tedbiri, Jandarma deşifre etmeyi başardı.

“HALİNİ GÖREN VİCDAN YAPAR…”

Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara yönelik operasyonlar aralıksız olarak devam ediyor.

Jandarma’ nın ‘bingo’ dedirten son operasyonu,  Biga ilçesine bağlı Yeniçiftlik köyünde gerçekleştirildi.

Zanlının ikamet adresinde, arama yapıldı. Bahçede toprak altına gizlenmiş halde, kavanozlar dolusu kubar esrar bu sayede ele geçti.

Edinilen bilgiye göre, zanlı H.L.’ nin  ikamet adresinde, alınan arama kararına istinaden yapılan adli arama, evin bahçesinde de sürdü. Ekipler, elde bahçe çapası toprağı eşeledikçe, kavanozlar dolusu uyuşturucuyu buldu.

10 ayrı kavanoz içine konulmuş 1 kilo 283 gram kubar esrar toprak altında gizlenmiş halde ele geçirildi.

Ev aramasında, ayrıca 1 adet av tüfeği, 1 adet havalı tüfek, 17 adet av tüfeği fişeği, 2 adet av tüfeği şarjörünün de ele geçirildiği edinilen bilgilerden.

Cuma Deren