Türk kadınlarının İstiklal zaferinin kazanılmasındaki emekleri başta olmak üzere, Türk tarihi boyunca sergiledikleri rolü bilen ve takdir eden Mustafa Kemal  Atatürk, Dr. Fuat Umay öncülüğünde Kadınlara  öncülük ederek Türkiye Yardım Sevenler Derneğini kurmasına destek olmuştu. Toplumsal meselelere bir anne şefkati ile yaklaşma ve kucaklama ilkesini temsil eden ‘yürek’ amblemi ile  19 Şubat 1928 yılında kurulan Türkiye Yardım Sevenler Derneği, o günden bu güne Ülkenin gelişimine yönelik bir çok çalışmaya imza arttı. Yardıma ihtiyaç duyulan her alanda bir anne şefkati ile destek olan Türkiye Yardım Sevenler Derneği 96. Kuruluş yıldönümünü kutluyor.

Bu kapsamda Türkiye Yardım Sevenler Derneği, kuruluşunun 96. Yıldönümü dolayısı ile Cumhuriyet Meydanında çelenk koyma töreni düzenlendi. Törene Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay, Türkiye Yardım Sevenler Derneği Çanakkale Şube Başkanı Sena Güneri, üyeler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kuruluş programı çelenk sunma töreni ile başladı. Şube Başkanı Sena Güneri ve Yönetim Kurulu Üyelerinin Atatürk anıtına çelenklerin koyulması ile  başlayan program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile devam etti.

Programda bir açıklama yapan Türkiye Yardım Sevenler Derneği Çanakkale Şube Başkanı Sena Güneri, derneğin tarihçesine değinerek 96 yıl önce derneğimizin kurulması direktifini ve adını  bizzat veren Cumhuriyetimizin kurucusu ebedi ve tek önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşlarına  minnet, özlem duygularımızla  atamızın huzurunda  saygımızı sunmak için toplandık.  19 Şubat 1928’de  Atatürk’ün önerileri ile kurulan  bizzat kendisi tarafından isimlendirilen Türkiye Yardım Sevenler Derneği  96 yıldır doğruluk, dürüstlük ve gönüllülük ilkesiyle  genel merkeze bağlı  130 şube ile çalışmalarını sürdürüyor” dedi.

96 Yıldır Sürdürdüğümüz İyilik

Türkiye Yardım Sevenler Derneği Çanakkale Şube Başkanı Sena Güneri , konuşmasının devamında 96 yıldır derneğin ihtiyaç duyulan her alanda var olduğunu belirterek “1970’li yıllardan beri Çanakkale’de  var olan şubemizin bugün 172 üyesi bulunmaktadır.  Kuruluşundan bugüne  bize yol gösteren Atatürk ilke  ve devrimlerinden  ayrılmadan önceliği eğitim hizmetleri  olmak üzere  ihtiyaç duyulan her alanda çalışmalarına devam etmektedir.  96 yıldır sürdürdüğümüz iyilik  yolumuzda Türkiye Yardım Sevenler Derneğine  yol arkadaşlığı yapan  bizimle çalışan,  destek olan üyelerimize, bağışçılarımıza ve  dostlarımıza minnettarız” dedi.

 

Cuma Deren