CHP’ye geçişi kesinleşen ve CHP’nin Belediye Başkan Adayı olarak gösterilen Saim Zileli, TBMM’de grup toplantısına katılarak Genel Başkan Özgür Özel’den rozetini aldı.

Yerel seçimlere kısa bir süre kala adaylar da sahaya çıkarken, Çanakkale’de sürpriz adaylardan biri de Eceabat Belediye Başkanı Saim Zileli’nin verdiği karar olmuştu. 2019 Yerel Seçimlerinde İYİ Parti’den Eceabat İlçesinde Belediye Başkanı olan Saim Zileli, görev süresinin dolmasına az bir süre kala parti değiştirme kararı almıştı. Zileli, gerçekleştirdiği temaslar sonrasında kararını vererek Cumhuriyet Halk Partisi saflarına katılmaya karar vermişti.

Geçtiğimiz hafta 31 Mart yerel seçimleri için CHP’nin Eceabat Belediye Başkanı olarak ilan edilen Zileli, CHP’nin TBMM Grup Toplantısında İl Başkanı Levent Gürbüz birlikte yer aldı. Genel Başkan Özel, konuşmasına başlamadan önce CHP’ye katılan Zileli’nin rozeti partililerin alkışların eşliğinde yakasına taktı.  Zileli ile birlikte, Zonguldak Gökçebey Belediye Başkanı Adayı Vedat Öztürk’e de rozet takan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Çok acılı, üzüntülü bir günde ailemize katıldınız. Ama bundan sonraki süreçte hem sizin hizmet ettiğiniz güzel ilçelerimizin; hem Zonguldak’ımızın hem Çanakkale’mizin böyle acıları değil, güzel günleri yaşadığı yarınlarda milletimize, devletimize, ülkemize hep en güzel hizmetleri etmenizi bekliyoruz. CHP ailesine baba ocağınıza hoş geldiniz” diyerek iki başkanı da tebrik etti. 

 

Cuma Deren