AK Parti’nin temellerinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ ın İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanlığı ile atıldığın vurgulayan Milletvekili Ayhan Gider,

“AK Parti’nin temelleri buradadır. Halktır, hizmettir, vatandaşa dokunmak ve sorunlarını çözme gayretidir.” dedi.

Manevi Başkent Çanakkale’nin Belediye Başkan adayı olarak, ismi AK Parti Genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Jülide İskenderoğlu’ nun Belediye Başkanlık makamına layık olduğunu dile getiren AK Parti Milletvekili Ayhan Gider;

“Sayın İskenderoğlu, bugüne kadar gerek partimizin çeşitli kademelerinde yaptıklarıyla gerekse milletvekilliği döneminde ortaya koyduğunu icraatlarla, bu makama layık olduğunu birçok kez ispat etmiştir.”

“Hizmet için yeni bir kapı açıldı”

Belediye Başkan adaylığına ilişkin değerlendirmede bulunan İskenderoğlu ise;

“Siyaset hizmet işidir. Çanakkale’ye hizmet etmek için bir makamım olmasına da gerek yok. O an neredeysem, partimiz hangi görevi vermişse elimden geldiğince çalıştım. Milletvekilliği görevim sona erdikten sonra da aynı samimiyetle yola devam ettim. Şimdi Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle memleketimize hizmet için yeni bir kapı açılmış oldu” dedi.

---------------------------------

İskenderoğlu’ndan ilk slogan;

“SİYASET, HİZMET İŞİDİR!..”

--------------------------------

İktidar parti de adayını açıkladı. Çanakkale siyaseti seçim startını resmen verdi.

 

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz Pazar günü İstanbul ile birlikte, birçok büyük şehir Belediye Başkan adayı ile birlikte, aralarında Çanakkale’nin de bulunduğu illerin adaylarını tek tek açıkladı.

 

Bir önceki dönem Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, AK Parti’nin Çanakkale merkez ilçe Belediye Başkan adayı ilan edildi.

 

İskenderoğlu’ nun adaylığına ilişkin konuşan, Milletvekili Ayhan Gider; “Sayın İskenderoğlu, bugüne kadar gerek partimizin çeşitli kademelerinde yaptıklarıyla gerekse milletvekilliği döneminde ortaya koyduğunu icraatlarla, bu makama layık olduğunu birçok kez ispat etmiştir.” İfadelerini kullandı.

İskenderoğlu ise adaylığına ilişkin yaptığı değerlendirmesinde şunları söyledi; “Siyaset hizmet işidir. Çanakkale’ye hizmet etmek için bir makamım olmasına da gerek yok. O an neredeysem, partimiz hangi görevi vermişse elimden geldiğince çalıştım. Milletvekilliği görevim sona erdikten sonra da aynı samimiyetle yola devam ettim. Şimdi Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle memleketimize hizmet için yeni bir kapı açılmış oldu”

Mega kent İstanbul’ da, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından isimleri açıklanan Belediye Başkan adayları arasında, Çanakkale’ de yer aldı.

Adaylık açıklamasından günler önce, Gazeteniz VİTAMİN in de çatısı altında bulunduğu ‘Boğaz Medya’ kuruluşuna ait yayım organlarının Haber Merkezleri, Başkent Kulislerinden edindiği son dakika bilgisi ışığında, Çanakkale Belediye Başkan adayı olarak belirlenen ismin Jülide İskenderoğlu olduğunu haberleştirmişti.

Geçtiğimiz Pazar günü, Türkiye kamuoyuna duyurulan İstanbul başta, birçok büyük şehir ve bazı illerin Belediye Başkan adaylarının isimleri, siyaset kamuoyunda yankı buldu.

AK Parti Çanakkale milletvekili Ayhan Gider, Çanakkale Merkez ilçe Belediye Başkan adayı İskenderoğlu‘ndan övgüyle söz eder iken;

“Belediyecilik, sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın siyaset sahnesine çıktığı ve halk için nasıl çalışılacağını tüm Türkiye’ye gösterdiği en önemli noktadır.

 İstanbul’un çözülemez denilen, artık bu problemlerle yaşamaya alışmalıyız denilen bir döneminde Erdoğan’ın başkanlığı ile İstanbul halkı, hızlı bir şekilde hak ettiği refaha kavuştu.

AK Parti’nin temelleri buradadır. Halktır, hizmettir, vatandaşa dokunmak ve sorunlarını çözme gayretidir. “ ifadelerini kullandı.

AK vekil Gider, Türkiye Yüzyılı mottosuyla, Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci yüzyılında AK Parti belediyeciliğini Çanakkale’de de hayata geçireceklerini vurgular iken;

”Mart 2024’te eski milletvekilimiz, kıymetli kardeşim Jülide İskenderoğlu ile hemşehrilerimizin huzuruna çıkacağız.

Sayın İskenderoğlu, bugüne kadar gerek partimizin çeşitli kademelerinde yaptıklarıyla gerekse milletvekilliği döneminde ortaya koyduğunu icraatlarla, bu makama layık olduğunu birçok kez ispat etmiştir.

Jülide Kardeşim, bugüne kadar yaptıklarıyla var olan, birden ortaya çıkmayan, insanların istediği bir adaydır. Çanakkale Belediye Başkanlığı’nı kazandıktan sonra da, bugüne kadar ihmal edilmiş tüm çalışmaları hakkıyla ve hakkaniyetle yerine getirecek kişidir. “ dedi.

AK Parti’ nin, sokakların, halkın partisi olduğunu vurgulayan Milletvekili Ayhan Gider:

“ Salonların, lobilerin partisi değiliz.  Seçim süreci boyunca, hizmetleri ve yapacaklarımızı konuşacağız. Tüm teşkilatlarımızla, bire bir görüşmelerle halka, projelerimizi anlatacağız.

 

Çanakkale Halkı, hizmet alamamaktan muzdarip durumdadır. Denizin kenarında olmasına rağmen su baskınlarının olduğu, trafik sorunlarının yaşandığı şehrimizde, AK Parti Belediyeciliği ile birlikte kısa sürede sorunların nasıl çözüleceğini herkes görecek.

Bu vesileyle; Çanakkale Belediye Başkan Adayı olma sorumluluğunu omuzlarına alan Jülide İskenderoğlu’nu kutluyor, ideolojinin değil hizmetin konuşulduğu bir seçim süreci sonunda zafere ulaşacağımıza olan inanıcımı yineliyorum.” diye konuştu.

İSKENDEROĞLU’NDAN İLK DEĞERLENDİRME…

“YATIRIMLARA ÖNCÜLÜK ETTİĞİM MANEVİ BAŞKENTİMİZ ÇANAKKALE’ YE  BAŞKAN OLACAĞIM..”

Belediye başkan adayı İskenderoğlu, AK Parti belediyeciliğiyle tanıştıktan sonra yıldızı parlayan şehirler gibi Çanakkale’nin de çehresinin değişeceğini söyledi.

İskenderoğlu, “Şehrimize hizmet etmek için yeni bir kapı açıldı. Bu vesileyle Çanakkale AK Parti belediyeciliği ve hizmetle tanışacak” diyerek başladığı sözlerini şöyle sürdürdü;

 

“Siyaset hizmet işidir. Çanakkale’ye hizmet etmek için bir makamım olmasına da gerek yok. O an neredeysem, partimiz hangi görevi vermişse elimden geldiğince çalıştım. Milletvekilliği görevim sona erdikten sonra da aynı samimiyetle yola devam ettim. Şimdi Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle memleketimize hizmet için yeni bir kapı açılmış oldu”

 

Siyasete ilk girdiği yıllardan itibaren Çanakkale’nin diğer birçok şehir gibi AK Parti belediyeciliğiyle tanışmasını arzu ettiğini belirten İskenderoğlu;

 

“Gerçek belediyecilik AK Parti’dedir, bunu herkes bilir. İnşallah bu dönem Çanakkale gerçek belediyecilikle tanışacak; AK Parti belediyeciliğiyle tanıştıktan sonra çehresi değişen, yıldızı parlayan şehirlerimiz gibi Çanakkale’miz de hak ettiği hizmetlere kavuşmuş olacak.

 

Bizler de Cumhur İttifakı üyeleri olarak var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.”

 

Cuma Deren