Siyasetin en  şiddetli olduğu hizmetin Çanakkale’ye bol geldiği 90’lı yılların sonunda gerçekleştirilen seçimle Çanakkale’den ANAP Milletvekşili olarak meclise giden ve bir dönem görev yapan İlker Gemlik,  bir dönem Çanakkale’ye hizmet etti.  ANAP’tan 18'nci Dönem 1987 – 1991 Çanakkale Milletvekili seçilerek TBMM’de yasama çalışmalarına katılan İlker Genlik, geçtiğimiz gün hayatını kaybetti.  Gemlik için Necippaşa Camiinde ikindi namazına müteakip cenaze namazı kılındı.

Merhum Milletvekili Genlik’in cenaze törenine Vali İlhami Aktaş, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Ak Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kepez Belediye Başkanı  Birol Arslan,  Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir,  Belediye Başkan Yardımcısı M. İrfan Mutluay, Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclisi Üyeleri, siyasi parti ve STK temsilcileri     ailesi, yakınları ve çok sayıda kent sakini katıldı.

İkincdi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Merhum Milletvekili Genlik için helallik alındı. Helalliğin alınmasının ardından Merhum İlker Gemlik son yolculuğuna uğurlandı.

 Şerife Erdem