Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nin geçmiş dönem İl ve Merkez İlçe Başkanları ortak bir basın açıklamasında bulundu.

ÖRGÜT GİBİ, ESKİ BAŞKANLAR DA ‘ÖN SEÇİM’ DEDİ

Örgütün ‘Önseçim’ talebini tekrarlayan eski Başkanlardan, Doğan Ateş, Sabiha Güler Koçer, Metin Ümit Ural, Süleyman Erte, Ali Uyanık, Süleyman Büyükgaga, Erkan Tüze ve Feriha Balçık İl Başkanlığı önünde bir araya geldi. 

CHP’ li Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, önceki dönem Milletvekillerinden İsmail Özay ve Ali Sarıbaş ile partili kurmaylardan Mehmet Emin Şevik, il başkanlığı önündeki buluşmada yer almasalar da, yapılan açıklamaya destek veren isimler oldu.

------------------------------------------

ESKİ BAŞKANLAR BİR AĞIZDAN KONUŞTU

“ÖRGÜTÜN SESİNE KULYAK VERİLMELİ”

------------------------------------------

Ana muhalefet CHP’ de, örgütün bir süredir yaptığı ön seçim çağrısını, eski İl ve Merkez ilçe Başkanları da tekrarladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) il Başkanlığı önünde bir araya gelen eski kurmaylar, “Üyelerin İradesi En Doğru Adayı Gösterecektir “ çıkışı4na imza attı.

Çanakkale Merkez ilçe Belediye Başkanı adayını, örgütün belirlemesi gerektiğini savunan isimlere, Partinin eski il ve merkez ilçe başkanları da katıldı.

31 Mart seçimlerinde CHP’nin Merkez ileç Belediye başkan adayı’ nın 2019 yılında olduğu gibi ön seçimle belirlenmesinin gerektiğini savunan örgütün bu talebi günlerdir siyaset kamuoyunun gündeminde.

CHP eski il ve merkez ilçe başkanları da zbu talebe kulak verdi, ön seçimi savundu.

İl Binasın önünde CHP Çanakkale Belediye başkan adayının ön seçimle belirlenmesi gerektiğinin alıtnı çizen isimlere, Belediye Başkanı Gökhan başta, partinin önceki dönem Çanakkale Milletvekilleri İsmail Özay ve Ali Sarıbaş, partinin kurmaylarından Mehmet Emin Şevik ’ da destek verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nin geçmiş dönem İl ve Merkez İlçe Başkanları ortak bir basın açıklamasında bulundu.

Örgütün ‘Önseçim’ talebini tekrarlayan eski Başkanlardan, Doğan Ateş, Sabiha Güler Koçer, Metin Ümit Ural, Süleyman Erte, Ali Uyanık, Süleyman Büyükgaga, Erkan Tüze ve Feriha Balçık İl Başkanlığı önünde bir araya geldi. 

 “Üyelerin İradesi En Doğru Adayı Gösterecektir”

Partide, önceki dönemlerde görev almış İl ve merkez ilçe başkanları adına kaleme alınan açıklamayı, eski il Başkanı Doğan Ateş okudu.

Ateş, 31 Mart Seçimlerinde CHP Çanakkale Belediye Başkan adayı’ nın parti üyelerinin belirlemesi gerektiğini savundu.

 Son yerel seçimlerde yapılan üye bazında öncecim sonuçlarının yerel seçim sonuçları ile eşdeğer çıktığının altını çizdi şöyle dedi; “Üye bazında öncecim yapılmalı adayları üye iradesi belirlemeli”

 Ateş sözlerini şöyle sürdürdü; 

“Bizler önceki dönemlerde, Cumhuriyet Halk Partisi'nde görev yapan il başkanları ve merkez ilçe başkanları olarak 2024 Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde özgürlüklerin ve barışın kenti olan Çanakkale'mizde aday belirleme yöntemiyle ilgili olarak partimize karşı duyduğumuz sorumluluk gereği, önerilerimizi gündeme getirmenin doğru olacağını düşünüyoruz

Gelecek güzel günlere olan inancımız, parti içi demokrasinin adaylarımızı belirlerken tüm üyelerimizle yapılacak ön seçim ve ya sonuçlarına uyulacak eğilim yoklaması, yani sandık istiyoruz.

Bu bağlamda belediye başkan adaylarımızın belirlenmesinde ön seçim veya sonuçlarına uyulacak ve tüm üyelerimizin katılacağı temayül yoklaması yapılmasını, belediye meclis üyelikleri ve il genel meclis üyeliklerinin belirlenmesinde de yine sonuçlarına uyulacak ve tüm üyelerimizin katılacağı temayül yoklaması yapılmasını talep etmekteyiz.

Bu talebimizi partimizin yetkili organlarınca dikkate alınacağına olan inancımız tamdır.”

“Üyelerimizin İradesinin Sandığa Yansıyacağı Bir Aday Tespit Yöntemi, Partimizi Güçlendirir”

Ateş, konuşmasının devamında; “Hatırlatmak istiyoruz.  Bu tür adayı belirlemede en büyük anket üye iradesini sandığa yansımasıdır.

Bunun örneğini 2019 yerel  seçimlerinde üye bazında yapılan temayül yoklamasında üyelerimizin yüzde altmışının oyunu alarak dördüncü dönem aday olan il belediye başkanımız Çanakkale halkının da yüzde altmış birine yakın oyunu alarak il belediye başkanı olarak seçilirken yaşadık.

TARİHE NOT DÜŞMEK ADINA, ÖN SEÇİM…

Tüm üyelerimizin iradelerinin sandığa yansıyacağı bir aday tespit yönteminin partimizi daha da güçlendireceği ve yaklaşık elli yıldan beri sosyal demokrat bir anlayışla yönetilen Çanakkale'mizin, yine sosyal demokrat bir anlayışla yönetilmesine büyük katkı koyacağına inancımız tamdır.

Bu hatırlatmayı tarihe not düşmek adına kamuoyu ile paylaşıyoruz.” İfadelerini kullandı.

Haber: Cuma Deren

Fotoğraflar: Boğaz Haber Ajansı