Demokrat Parti Çanakkale İl Kongresi Demokrat Parti il binasında yapıldı. Kongreye Demokrat Parti Çanakkale İl Başkanı  Serdar Sertaç Ekmekçi, Demokrat Parti Çanakkale Merkez İlçe Başkanı Ercan Uyar ile Gelibolu, Eceabat, Çan ve Merkez ilçe delegeleri ile partililer hazır bulundu.  Kongrede Başkanlık için mevcut il Başkanı Serdar Sertaç Ekmekçi ve Celil Kaya’nın listeleri yer aldı.  Parti üyelerinin oy kullandığı kongreye  Demokrat Parti’nin 90 yaşındaki en yaşlı üyesi Bahri Tonka’ da katıldı.

 Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından faaliyet ve hesap raporları okunarak ibra edildi.  Kongrenin siyasi konuşmalar bölümünde söz alan Mevcut il Başkanı ve il başkan adayı Elektrik Mühendisi Serdar Sertaç Ekmekçi, gerçekleştirdiği konuşmada partinin siyasi güçlenmesine ve teşkilat çalışmalarına değinerek  “Genel seçimlerde çok yoğun çalıştık. Genel Merkezimizin yapmış olduğu ittifaklarla almış oldukları kararlarla mecburen milletvekili adaylığında olmamamıza rağmen bütün diğer ittifak ortağı partilerle birlikte bütün çalışmalara gittik, köylere gittik  Onlarla birlikte çalıştık ve  Hiçbirisinden geri kalmadık.  Bizim Elimizde de zaten dört tane ilçemiz vardı. Biz bu ilçelerde çalıştık. Bu arada biz yeni ilçelerde kurmakla uğraştık. Onlar da hayata geçirmekle uğraştık ama   seçim zamanı olduğu için çok başarılı olamadık. Yani imkanlar el vermedi “ dedi.

Bizi Şok Eden Bir Seçim Sonucu Oldu

Ekmekçi, yapılan tüm çalışmalara rağmen genel seçimin sonucu açısından şok yaşadıklarını belirterek seçimlerde yaşadıklarına değindi. Ekmekçi “Seçimden sonra maalesef hiç beklemediğimiz toplumu da şok eden, istenmeyen bir seçim sonucu oldu. Bu olunca da insanların moralleri çok bozuldu. Zaten yaz başıydı. Herkes artık kendi tatiline, ona buna bakmıştı.  Bu kongremizi yapmamız da biraz hızlı ve acele oldu. Çünkü yerel seçimlere girebilmek için hızlı bir şekilde dört ilçemiz ve Merkez ilçemiz delegeleri ile birlikte kongremizi yapıp belli bir il sayısına ulaşmamız gerekiyordu. Şimdi o aşamadayız. Bu seçim sürecinde  İlçelerimizle birlikte dediğim gibi çok çalıştık.   Ülkemizin içinde bulunduğu bu siyasi tüm olumsuzluklarına rağmen milletvekili adayımız da olmamasına rağmen biz elimizden bütün gayreti gösterdik. Hala da gösteriyoruz. Şu anda yapmak istediğimiz bizim tek başımıza seçimlere girmek. Oy pusulasında, o kırat mührünün görüp onun altına oy basmasını sağlamak bütün partililerimizin istediği bir şey. Onun için hiç dağılmadan hep birlikte Başkan adayı ile birlikte, Celil Bey  bizim iyi bir partilimizdir ve partimize yıllarını vermiş bir isimdir. delegelerimiz kimi takdir ederse başımızın üstünde yeri vardır. Ben biz demokrasiyi hazmedebilmiş insanlarız. Kim kazanırsa yolu açık olsun. Çalışmalarımız bu şekilde hiç hız kesmeden devam edecektir. Başkan, Celil başkan da olsa, ben de olsam, ben hep onların yanında olacağım. Seçimden sonra ben de olursam onların da hep benimle yanımda olmasını diliyorum.” dedi.

Başkan adaylarından Avukat Çelik Kaya ise konuşmasında “  Bu ülkenin içerisinde yaşadığı hukuk sisteminin ne hale geldiğini hukuk, guguk olduğunu hukukun ne hale geldiğini hepimiz yaşıyoruz, görüyoruz. Hukuk namına bir şey yok. Hukuk bitmiş, yargı bitmiş, Hakimler, Savcılar adeta emir kulu olmuş. Cübbemizde, düğme olmaması gereken hakimlerimiz el pençe divan durur hale gelmiş. Şimdi bir vatandaş olarak bir demokrat olarak ben üzülüyorum. Eminim sizler de üzülüyorsunuz. Eminim sizler de içinizden benim ülkem ne hale geldi diyorsunuz. Ama çaresizliğe umutsuzluğa kapılmamamız lazım. Bir ülkede çok önemli yatırımlara imza atmış, milletinin sorunları ile üzülmüş ve bu sorunları çözmek içinde her şeyi yapmış bir siyasi parti misyonundan geliyoruz. Mücadeleye devam edip yeniden millerin sorunlarını çözmek için çalışacağız.” dedi.

Serdar Sertaç Ekmekçi Yeniden Başkan Seçildi

 

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Demokrat partili delegelerin oyunu kullanmasını ardından saat 17.00’ de sandıklar açıldı. Yapılan sayımda oy kullanan delegelerin 42’ sinin oyunu alan Mevcut il Başkanı ve il başkan adayı Elektrik Mühendisi Serdar Sertaç Ekmekçi kongreyi kazanan isim oldu. Başkan adaylarından Avukat Çelik kaya ise delegelerin 35’inin oyunu aldı. İki başkan adayı arasındaki oy farkısın 7 olması nedeni ile Başkan adayların Celil kaya Seçim sonucuna oy kullanmak için gelen ancak oy kullanamayan partililerin olmasından dolayı seçimlere itiraz etti. Merkez ilçe seçim kurulu Balkan adayı Celil Kaya’nın itirazını inceliyor. Merkez ilçe seçim kurulu Demokrat Parti Çanakkale il kongre sonuçlarına yapılan itirazı kabul etmez ise Demokrat Parti Çanakkale İl Yönetimi şu isimlerden oluşacak.

Demokrat Parti Çanakkale İl Başkanı : Serdar Sertaş Ekmekçi

Demokrat Parti Çanakkale il yönetim Kurulu Üyeleri : Maksut Erdin, Seyfi Beşerler, Şerafettin Uslu, Turhan Demir, Ramazan Bulan, Mehmet Uygur, Sariye Günar, Saniye Önem, Nursevil Aşık, Hanife Özen, Recep Pir, Özkan Arıkan, Fatih Şen, Mehmet Durmaz, Ali Gezgin Rahim Bölükoğlu.

 Cuma Deren