Yerel Seçim Takvimi hızla işliyor, Siyasetçinin propaganda yerine, Aday belirleme yönteminin nasıl geçekleşeceğini düşünmekten kendini alamadığı gözleniyor.

ADAY GİBİ ÇALIŞAN İSİMLER

Adaylıkları kesinleşmemiş olsa da, günler hatta aylar öncesinden sahaya inip, projelerini kamuoyuyla paylaşan bir kaç isim dışında, Çanakkale'de secim havası esmediğine dikkat çeken siyaset kamuoyu;

"Aday Adaylarını, Beklemek Yordu" diyerek, Genel Merkezler nezdindeki siyasetin, iktidar ve muhalefet partilerdeki yöntem benzerliğine eleştiri getirdiği işitiliyor.

------------------------------------- 

TAKVİM HIZLA İŞLİYOR,

BELİRSİZLİK SÜRÜYOR,

SEÇİM HAVASI ESMİYOR!...

--------------------------------------   

Çanakkale siyaset kamuoyuna göre, böylesi durum ilk kez yaşanıyor. Seçmene göre; Aday Adayları, sahaya inmeden, beklemekten yoruldu.

İktidarın ve muhalefet partilerde, Aday belirleme yönteminde gözlenen belirsizlik sürüyor. İYİ Parti dışında, Adayını açıklamayan siyasi partilerin bu tutumu, siyaset kamuoyundan isim buldu.

Çanakkaleli seçmene göre;  "ANA MUHALEFET 'ÖN SEÇİM', İKTİDAR 'ATAMA' BEKLEYİŞİNDE, YORGUNLUKTAN KIRILDI"

Mahalli idareler seçimine sayılı günler kala, İYİ Parti dışında: "Adayım budur" diyen olmaması, propaganda ve aday tanıtım sürecinde iktidar ve muhalefeti hayli sıkıntıya düşürecek, önümüzdeki gün ve haftalarda ismi duyurulacak aday, siyaset kamuoyuna göre projelerini anlatamadan, vaatlerini sıralayamadan önünde sandığı bulacak.

ANA MUHALEFET' TE DE DURUM AYNI, İKTİDAR' DA DA!?!...

 Yerel Seçim Takvimi hızla işliyor, Siyasetçinin propaganda yerine, Aday belirleme yönteminin nasıl geçekleşeceğini düşünmekten  kendini  alamadığı gözleniyor.

İktidar partide, Merkez ilçe Belediye Başkan aday adaylığı için temayül yoklamasına tabii tutulan iki aday adayının, çıkan sonuçtan ziyade, Genel Merkez ataması ile aday belirleneceği kaygısını yaşadığı gözleniyor.

Ana muhalefet CHP' de ise Merkez ilçe Belediye Başkan aday adaylığını yarışına giren, üç hukukçu meslektaşın yanında, Belediye Başkan yardımcılığı görevinde iken yarışa dahil olan isim arasında, Aday belirlenmesinin, ön seçim ile gerçekleşeceği yönündeki beklentinin günden güne daha da hissedilir şekil aldığı gözleniyor.

GenelBaşkan  ve Parti kurmayı isimler ile verilen fotoğraf pozlarının, sosyal medyadan paylaşılarak sürdüğü gözlenen,  bir tür propaganda yöntemine, CHP örgütünden çarpıcı ifadeler ile eleştiri yüklü değerlendirmeler yapıldığı da işitiliyor.

ADAY GİBİ ÇALIŞAN İSİMLER

Adaylıkları kesinleşmemiş olsa da, günler hatta aylar öncesinden sahaya inip, projelerini kamuoyuyla paylaşan bir kaç isim dışında, Çanakkale'de secim havası esmediğine dikkat çeken siyaset kamuoyunun;

"Aday Adaylarını, Beklemek Yordu" diyerek, Genel Merkezler nezdindeki siyasetin, iktidar ve muhalefet partilerdeki yöntem benzerliğine eleştiri getirdiği işitiliyor.

Erdem Sürek