Meteorolojinin  uyarısını verdiği fırtına Çanakkale’de gece boyu etkili oldu. Gece boyunca  Güneyden esen fırtına saatte 50-80 kilometre hızında eserek Çanakkale genelinde etkili oldu.  Gece boyunca sert esen rüzgara dayanamayan çatılar uçtu, ağaçlar devrildi,  hayat adeta olumsuz etkiledi.  Fırtınanın en çok etkilendiği ilçelerden biri olan Ayvacıkt’a ortalık savaş alanına döndü.

İlçedeki Kadırga koyu, sazlı altı bölgesindeki  Sahilde bulunan yazlık evlerin ve turizm işletmelerin çatıları uçtu. Ağaçlar devrildi. Fırtına nedeniyle elektrik direklerinin devrilmesiyle bölgede elektrik kesildi. Küçükkuyu-Ayvacık sahil yolu olan bu bölge trafiğe kapatıldı. Çanakkale ve ilçelerinde fırtına ve sağanak yağış etkili oldu. Akşam saatlerinde özellikle Ayvacık ilçesinde sağanak yağış ve fırtına etkisini gösterdi. Sağanak yağışla birlikte Assos tüneli Küçük kuyu istikameti ulaşıma geçici olarak trafik ekiplerince kapandı. Karayolları ekipleri tünel içinde çalışma başlattı. Sabah saatlerinden sonra tüneller yeniden açılırken fırtınanın etkili olduğu bölgelerde vatandaşlar hasar tespit çalışması yaptı.

Ağaçlar Evlerin Üzerine Devrildi

Gece boyu etkili olan fırtınada ağaçları da yerinden söktü.  Zeytinilk alanda kurulan evler ve ağaçılık alanda açılan konteynerlerin üzerine ağaçlar düştü. Fırtınaya dayanamayarak yerinden sökülen ağaçlar evlerin üzerine  devrildi.  Fırtınada evlerin üzerine devrilen ağaçlar çatı ve evlere zarar verirken, vatandaşlar personellerle birlikte  ağaçları keserek kaldırdı.

Cuma Deren