Muharrem Erkek, Mehmet Öngen Ve Erdal Gezen’in ardından Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay’da Belediye Başkanlığı için Aday Adaylık  başvurusunu yaptı.  Parti Merkez İlçe Başkanlığına gelerek dosyasını teslim eden İrfan Mutluay, yaptığı  konuşmada bir çağrı yaparak adayların önseçim ile belirlenmesini istediklerini belirtti.

31 Mart’ta gerçekleştirilecek yerel seçimlerde yarışmak isteyen Aday Adayların başvuruları devam ederken Muharrem Erkek, Mehmet Öngen Ve Erdal Gezen’in ardından  Cumhuriyet Halk Partisinde Bir Başvuru’da Belediye Başkanı İrfan Mutluay’dan Geldi. Belediye Başkan Aday Adaylığı için dosyasını Merkez İlçe Başkanlığına teslim eden Mutluay’ıa Partililer de destek verdi.  Tarla sokaktaki İl Başkanlığı binası önünde toplanan partililer ellerindeki pankartlarla ön seçim isterken, Mutluay’ın adaylık açıklamasında Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan,  Çan Belediye Başkan Vekili Harun Arslan ve çok sayda partili katıldı.

Yapılan başvuruların ardından  kendisini destekleyen partililere seslenen İrfan Mutluay “Sizleri buraya iki sözcüğün altını çizerek davet ettim. Davetimde iki sözcük vardı. Biri vefa, diğeri ise güven. Öncelikle emperyalizme karşı tarihin en büyük direnişlerinden birinin yaşandığı bu toprakları bizlere vatan yapan, Cumhuriyetin önsözünün yazıldığı bu toprakları bizlere vatan yapan büyük devrimci Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi saygıyla, rahmetle anıyorum.   Aynı vefa duygusu ile 1968’den  beri sosyal demokrat belediyeciliğin en iyi örneklerini sunan bu kenti barışın ve özgürlüklerin kenti yapan, bu kimliği kazandıran kentin sokaklarında, sevdiklerimizle, eşlerimizle, çocuklarımızla yan yana, göz göze, omuz omuza, el ele gezebilecek bir ortam ve ruh yaratan kent kimliği kazandıran ve Her insanın yaşamak istediği kentlerden biri haline getiren belediye başkanlarımız rahmetli Reşat Reşat Tabaka sonraki dönem belediye başkanımız İsmail Özayan bu kenti 21 yıldır başarılı bir şekilde yöneten ve sosyal belediyeciliğin en iyi örneklerini sunan belediye başkanımız sayın Ülgür Gökhan'a şükranlarımı teşekkürlerimi iletiyorum.” Diyerek sözlerinin başında vefayı vurguladı.

Güven Vermeyen Bu Anlayışın Devamı Olamaz

Mutluay konuşmasında güvene de değinerek “ Değerli dostlar ikinci altını çizdiğim sözcük, güven oldu. Bu ülkede maalesef vefanın da güveninde bir değeri kalmamaya başladı.  Neden güven dedim? Çünkü bu kentin yönetimine aday olanlara bu halkın güvenmesi gerekir. En azından çıta   bu kadar yüksekken güvenilir bir ele bu kentin yöneticiliğinin teslim edilmesi gerekir. Kamu kaynaklarını halkı için kullanan, kent rantını halkı için kullanan bir belediye başkanı ancak bu anlayışın devamı olabilir” dedi.  Onun için, ilk önce beni tanımayanlar açısından biraz kendimden söz etmek isterim. Otuz yılı aşkın bir süre kamu görevlisi olarak çalıştırdım. Mühendisim, ziraat mühendisiyim. Bu ilin tüm ilçelerinde  Çanakkale’nin her köyünde   ayak basmadık yer bırakmadım. Tarımsal altyapı sulama, tarla içi geliştirme hizmetleri, toplulaştırma ve kırsal kalkınma projelerini yürüttüm. Ve sonrasında hepinizin de bildiği gibi 2019 yerel  seçimlerinde belediye meclis üyesi oldum. Ve başkanımız tarafından da belediye başkan yardımcısı olarak görevlendirildim. Şunun için söylüyorum. Kamuyu biliyorum, devleti tanıyorum, bürokrasiyi biliyorum ve 5 yıla yakın bir süredir de belediyeciliği öğrendim ve yerel yönetimi tanıdım ve biliyorum. Ama sadece kamu görevlisi olarak çalışmadım. Ne yaptım? Bir yurttaş olarak bu kente yaşadığım coğrafyaya ve mesleğime özlük haklarımı duyduğum sorumluluk gereği doksanlı yılların başından itibaren kamu emekçilerinin özlük sorunları ve sendikal haklarıyla ilgili aktif görev aldım. Bu saflarda yerimi aldım. Ve sendika yöneticiliği yaptım. Devam ettim. Buna paralel meslek örgütü olan ziraat mühendisleri odasında uzun yıllar yöneticilik yaptım, sorumluluk aldım.  Bunu niye söylüyorum? Kendime Güveniyorum. Sivil alanda da varım, bürokraside de varım, yerel yönetimde de var olacağım” dedi.

Çanakkale  Kültür Sanatın Başkenti Olacak

Konuşmasında yapacağı projelere ve Çanakkale’nin geleceğinin nasıl planlanacağına da değinen İrfan Mutluay “ Burası ormanları, su kaynakları, doğal güzellikleri, arkeolojik alanlarıyla birlikte çeşitli uygarlıklara merkez olmuş, ev sahipliği yapmış bir bölge. Yalnızca ülkenin değil, dünyanın en özel bölgelerinden biri. Ve bizler de Çanakkale Belediyesi olarak buradan yola çıkarak bir vizyon tanımı yaptık. Birincisi tarım. Burası en önemli tarımsal üretim merkezlerinden biri, 115 çeşit kültür bitkisinin tarımı yapılıyor. İkincisi turizm 300’ün üzerinde arkeolojik alan, sit alanı var. Çeşitli uygarlıklara ait yani bir dünya almayacaksınız. Bunun yanında bir kültür kenti ve bu kültür kenti umarım önümüzdeki dönem sanatın baş kenti olacak.  Diğeri ise eğitim. Burası çok önemli bir üniversite kenti. 55  bin üniversite öğrencisi var. Ve bunun 38  bini şu anda merkezde yaşıyor. Yani aramızdaki her dört kişiden biri üniversite öğrencisi. Üniversitenin belediyeyle ve diğer kurumlarla olan ilişkilerini güçlendirmesi gerek dijital gerekse akıllı şehir uygulamalarında kent yaşamına olumlu katkılar yapması için her türlü iş açık olacağımın buradan sözünü veriyorum. Bu dönem son 4-5yılda Çanakkale Belediyesi içinde tarımla ilgili çok önemli işler yaptık. Belki biliniyor, belki bilinmiyor. Aslında bunu şöyle tanımlayayım.   Sütü mayaladık arkadaşlar.  Önümüzdeki dönem en güzel yoğurdu sizlere ikram edeceğiz” dedi.

 Sosyal Demokrat Anlayışı İle Yöneteceğiz

Yıllardır Çanakkale’de var olan Sosyal Demokrat anlayışını sürdüreceklerini de dile getiren İrfan Mutluay “Yönetim anlayışımız ne olacak? Bu kentin sosyal demokrat anlayışın çizdiği bir yol var. Katılımcılık, halkçılık ve kamuculuk. Aynı anlayışı geliştirerek devam edeceğimizin buradan sözünü veriyorum.   Bugüne kadar olduğu gibi kent rantının küçük ve mutlu azınlıkla paylaşmayacağız. Kamucu anlayışta kent rantı halkın olacak. Kent yönetiminde tüm projelerde aldığımız kararlar kararlarda en ücra köşedeki, en kenardaki sokaktaki apartman yöneticisiyle site görevlisiyle, mahalle bakkalıyla, sivil toplum örgütleriyle, meslek örgütleriyle, kent konseyiyle, muhtarlarımızla her projeyi birlikte hazırlayacağız. Onların onayıyla proje önceliklerimizi belirleyeceğiz. Ve ondan sonra kamu kaynaklarını kullanarak halkın Çanakkale'nin hizmetine sunacağız” dedi.

Önseçim Önerisi

Adaylar arasında önseçimin yapılması için  Genel Merkeze verilmek üzere dilekçe sunduklarını dile getiren İrfan Mutluay “ Cumhuriyeti kuran Cumhuriyet Halk Partisi ikinci yüzyılda da bu ülkeyi yeniden ayakları üzerinde kaldıracak ve gereken kalkınma hamleleri de yaparak mutlu bir Türkiye'yi yaratacaktır.   Bu doğrultuda , partimiz bir kurultay yaptı. Ve iki genel başkan adayımız şu andaki yani mevcut genel başkanımız ve bir önceki genel başkanımız da partiyi demokratikleştirme sözü verdi. Evet değişim demokratikleşerek olmalı. Bunun sonuna kadar savunucusuyum. Hangi noktada, hangi yerde, hangi il ilçede ya da merkezde eğer demokrasi yok Yoksa, biz evimizin önünü süpüremiyorsak bu ülkeye de demokrasiyi vadedemeyiz.  Onun için, şu ana kadar Çanakkale il belediye başkan aday adaylığı başvurusunda bulunan benim dışımdaki 3 adaya da ön seçim yapalım. 4  bin 500 üyesi  olan partimizin Çanakkale merkezde, yedi mahallede, dört bin beş yüz üyesi olan partimizin önünde sandık koyalım. Üyemizin iradesi neyse sonuna kadar saygı gösterelim dedim. Ve 3  aday adayı olarak biz  bu talebimizi ileten dilekçemizi Sayın İlçe Başkanımıza teslim ettik. Bu talebimizi de ısrarcıyız. Üye Cumhuriyet Halk Partisi üyesi kendi yöneticisini seçecek, kendi adayını seçecek iradeye sahip olmalıdır” dedi.

 

Şerife Erdem