Eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu döneminde, Genel Başkan olarak görev yapa, Milletvekili ve Cumhurbaşkanı seçimlerinin kazanması halinde Adalet Bakanı olması beklenen  Muharrem Erkek, Çanakkale Belediye Başkanlığı için Aday Adaylığını açıkladı.  Özellikle  CHP’nin 38. Kongresinin ardından ismi ön plana çıkmaya başlayan, kamuoyunca aday olacağı bilinen  Muharrem Erkek  resmi olarak başvurusunu gerçekleştirdi.  Partideki değişimi destekleyen Muharrem Erkek, Belediye Başkan aday adaylık dosyasını İl Başkanlığına teslim etti.

 Tarla Sokaktaki İl Başkanlığı binası önünde Büyük bir katılımın olduğu aday adaylık açıklamasını gerçekleştiren Muharrem Erkek “Aslında Tarla Sokak, bir mesaj veriyor Çanakkale'ye; ‘31 Mart’ta kazanacağız, Yine kazanacağız’ diyor. Çanakkale'de sosyal demokrat belediyecilik devam edecek. Mekanı cennet olsun, nur içinde yatsın Reşat Tabak. İsmail Özay, Ülgür Gökhan… Halkçı belediyecilik, dürüst belediyecilik, şeffaf belediyecilik, sosyal demokrat belediyecilik Çanakkale'de devam edecek. Bunu biz söylemiyoruz, Tarla Sokak söylüyor. Çanakkale'nin sokakları söylüyor” dedi.

 Değişimin Gücü İle İlerliyoruz

 Muharrem Erkek, konuşmasında değişime de vurgu yaparak “ Son kurultayımızda büyük bir değişimi hep birlikte gerçekleştirdik. Dünyanın en köklü, en saygın partilerinden biriyiz. Yüz yıldır tarihimizden aldığımız güçle değişimin gücüyle ilerliyoruz. Bırakın Türkiye'yi dünyada böyle kurultaylar, kongreler yaşayan başka partiler kolay kolay bulamazsınız. Evet yüz yılın değişimi, değişimin yüz yılı başladı. Çünkü biz Cumhuriyetçiyiz. Çünkü bizim değişmez önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk. Çünkü biz devrimciyiz, halkçıyız, biz Atatürkçüyüz, Atatürk milliyetçisiyiz. Atatürk milliyetçiliğinin temelinde etnik köken yoktur. Atatürk milliyetçiliğinde hiç kimsenin kökenine kimliğine, dinine, mezhebine, yaşam tarzına bakılmaz. Hepimiz biriz. Ama asıl nedir biliyor musunuz Atatürk milliyetçiliği? Milli kaynakların imtiyazlı çıkar gruplarına aktarmaya karşı kamu yararını savunmaktır. Kamu yararını savunmayı her zaman hep birlikte devam edeceğiz. Evet biz devrimciyiz, halkçıyız, Atatürkçüyüz. Umut biziz. İşte görüyoruz. Muhalefet ayağa kalktı. Cumhuriyet Halk Partisi ayağa kalktı. Çanakkale ayağa kalktı” dedi.

 Temel Kavramımız Kamu Yararı

 Muharrem Erkek “Niçin adayım? 2004’tebelediye meclis üyesi olarak Çanakkale sivil inisiyatifiyle birlikte çalışıyorduk. Kent konseyi yönetmeliğini hazırladık hep birlikte, Yerel Gündem 21 binasında. Birçok arkadaşımız bilir. Çanakkale'nin vizyonunu belirledik; tarih, kültür, turizm ve üniversite kenti Çanakkale diye. Çünkü öyle bir müstesna bir coğrafyada yaşıyoruz ki bu memlekette, Çanakkale'ye karşı sorumluluklarımız var. Bunun için adayım. Bu sorumlulukları yerine getirmek için adayım. Sonra sizlerin takdiriyle Çanakkale milletvekili olarak görev yaptım. 5,5 yıl genel başkan yardımcılığı döneminde, bürokraside, siyasette, Ankara'da çok önemli görevler üstlendik. Çok önemli ilişkilerimiz oldu. İşte bu ve siyasi birikimini hep birlikte sizlerle çok çalışarak memleketimizin hizmetine sunacağız. Temel kavramımız kamu yararı. Bundan asla vazgeçmeyeceğiz. İşte bu sorumluluk için Çanakkale için ben hazırım arkadaşlar.

 Ülgür Gökhan Bizim Ağabeyimizdir

 Erkek, konuşmasının devamında İstanbul’da olan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın çok nazik bir mesaj gönderdiğini ifade ederek, “22 yıl çok özel bir dönem. Bu dönemin 10 yılında ben de Ülgür beyle birlikte çalıştım. Bundan gurur duyduk. O bizim ağabeyimizdir. Ülgür Gökhan bu memlekete önemli hizmetlerde bulunmuştur. Bu memleketin hakkını hukukunu korusun. İşte bizde bu anlayışı daha da ileriye götüreceğiz. Umudu yükselteceğiz. Bu kenti model bir kent yapacağız. Daha da ileriye taşıyacağız. Dünyada saydığı kentlerden biri haline getireceğiz”  dedi.

31 Mart’ta Kazanacağız

 Muharrem Erkek halk vurgusu yaptığı konuşmasının devamında “Gücümüzü halktan alıyoruz. Çok gurur duydum. ‘Halkın gönlünde olan bizimle gönlümüzdedir’ dedi. Evet, halkın gönlünde olan bizim de gönlümüzdedir. Bütün Cumhuriyet Halk Partililer ben inanıyorum ki bütün hemşehrilerim en doğru, en güçlü adayın etrafında birleşecektir. Onun için her zaman söylediğimiz gibi halkın gönlünde bir nebze de olsa yer bulabilmişsek, halkın gönlüne girebilmişsek, ne mutlu bizlere. Onun için hiç kimsenin endişesi olmasın, 31 Mart'ta kazanacağız. Yine kazanacağız ve Çanakkale'de her şey çok güzel olacak” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Şerife Erdem