"Genel başkanım müsaadeniz olursa bir kişiye daha söz vermek isterim. Ellerinizden öper 5 yaşında bir evladım var. Atlas. 
Anlamayacak biliyorum ama tarihe not düşmek amacımız malum. 
Evlat bugün annenle, buradaki iyi partinin neferleri ile dostlarım arkadaşlarım büyüklerim ile çıktığımız bu yolun en önemli sebebi sen ve senin neslindir."
BU SÖZLERİ, TÜM DÜNYA DUYMALI... 
OĞLU ATLAS' IN ÖNÜNDE SÖZ VERDİ
"Dünyada onca kötülük varken, gazze’de onlarca bebek çocuk katlediliyorken benim elimden gelen bu şehri muhafaza ve müdafa etmektir. Sen ve senin neslin için. Size söz veriyorum!  Bilinsin isterim.
MUSTAFA KEMAL' İN, SAMSUN'A ÇIKTIĞI YAŞTAYIM
1986 Çanakkale doğumluyum, 38 yaşıma girdim, Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıktığı yaştayım. Her ne kadar Cahit Sıtkı Tarancı yaş 35 ömrün yarası demiş olsa da, içimdeki çocuğu yaşatıyor olmanın büyük bir mutluluğu içindeyim."

---------------------------------------
DESTANSI TARİH YAZILAN TOPRAKLARDA,
VERİLEN BU SÖZ, TARİHE GEÇER!...
----------------------------------------
İlkler Şehri oarak biinen Çanakkale'de, yine bir ilk yaşandı. Coğrafyşasında, Antik çağlardan günümüzü lyaşana likleri kitaplaşan Çankakale'nin İYİ Pratili Belediye Başkan adayı Burak Kunt, 5 yaşlarndaki oğlu Atlas' ın önünde, tüm dünyanın işitmesi gereken şu sözü verdi;
"Evlat bugün annenle, buradaki iyi partinin neferleri ile dostlarım arkadaşlarım büyüklerim ile çıktığımız bu yolun en önemli sebebi sen ve senin neslindir.
Dünyada onca kötülük varken, Gazze’de onlarca bebek çocuk katlediliyorken benim elimden gelen bu şehri muhafaza ve müdafa etmektir. Sen ve senin neslin için. Size söz veriyorum!  Bilinsin isterim."
Evlat sahibi olan her bireyin tüylerini ürperten bir konuşma yapıp, Kendisi için düzenlenen Aday tanıtım toplantısında gözleri ayrı bir yaşartan isim, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener' in;"İşte Çanakkale Belediye Başkanlığı seçimini kazanacak adayımız" diyerek sahneye çağırdığı Burak Kunt oldu.
Sözleri emsal konuşmalara göre kısa ve öz ifadeler ile gelen Kunt; "Sayın Genel Başkanım, Kıymetli Milletvekillerim, Vefakar iyi partili yol arkadaşlarım, değerli misafirler 
Ülkemizin manevi başkentine, Cumhuriyetimizin ön sözünün yazıldığı yere, benim içinse evime, yuvama, Çanakkale ‘me hoş geldiniz, sefalar getirdiniz." dedi.
İYİ Prati Belediye Başkan adayı Kunt, ardından şöyle devam etti;
"Sayın genel başkanım, başta sizin, sonrasında da burada olan kendi öğretmenlerimin ile birlikte şehirdeki tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum. 
İl teşkilatımızın, merkez ilçe teşkilatımızın, Çanakkale vekilimizin, genel merkez yöneticilerimizin ortak olurları, Genel Başkanımızın da teveccühü ile bugün burada partimin adayı olarak karşınızda olmak büyük bir şans ve aynı zamanda fırsattır. Tıpkı sayın genel başkanımızın da söylediği gibi kazanacak aday olarak karşınızda duruyor olduğum ve bunu ortak bir mutabakat ile yapma şansını bize verdiğiniz için başta sayın genel başkanımıza sonrasında da tüm İYİ parti ailemize teşekkür ederim. Tüm kalbimle inanıyorum ki Çanakkale’nin geleceğini bu birlik ve beraberlik şekillendirecektir.
MUSTAFA KEMAL' İN, SAMSUN'A ÇIKTIĞI YAŞTAYIM
1986 Çanakkale doğumluyum, 38 yaşıma girdim, Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıktığı yaştayım. Her ne kadar Cahit Sıtkı Tarancı yaş 35 ömrün yarası demiş olsa da, içimdeki çocuğu yaşatıyor olmanın büyük bir mutluluğu içindeyim. 
Ve biliyorum ki kurtuluşumuz içindeki çocuğu yaşatmayı becerebilenlerdedir. Lakin bir genç olarak değil, genç bir siyasetçi olarak bugün benim adaylığım ile atılan bu adım, Çanakkale’nin tüm gençleri için bir umut olarak simgeleşecektir. Bugün bunun gururunu yaşıyorum. Bilinsin isterim. 
BİLİNSİN İSTERİM;
'ÜÇÜNCÜ BİR YOL VAR'
21 senelik iki kutuplu bir siyasi alanın konforunu yaşayanlara inat üçüncü bir yol, bir alternatif olabilmenin verdiği gurur ve mutluluk ile bugün karşınızdayım. 
Bugün artık endişeleriniz olmadan, şehri enerjisi ve liyakati ile ülkemizin ikinci yüzyılına taşıyacak, oy verebileceğiniz bir ekip var. Ben bugün ekip arkadaşlarım ile bunu temsil ediyor olmanın gurunu yaşıyorum. Bilinsin isterim.
5 seneye yakın belediye meclis üyeliği hizmet süremde yanlış olanı söylemekten hiç çekinmedim. Bildiğim, inandığım, planladığım, ürettiğim her fikri bu şehrin meclisinde sundum. Hiç kendimize saklamadım. Alın siz yapın, yeter ki bu şehir kazansın demekten hiç geri durmadık. Çanakkale halkımıza gösterdiğimiz bu ilkeli davranıştan gurur duyuyorum. Bilinsin isterim. 
Sayın genel başkanım, sanırım tam bu nokta size bu şehri iyi bir belediyecilik ile tanıştırmaya söz vermenin zamanı. Lakin müsaadenizle ben size kazanmak için söz vermeyeceğim. Çünkü biliyorum ki kazanmak ilk adım. Bizim asıl işimiz kazandıktan sonra başlıyor. Ben size söz veriyorum,
•Bu şehrin gençleri artık seslerini duyurmak için bağırmak zorunda kalmayacaklar, bizim ile birlikte fısıldasalar yetecek. Geleceğimize sahip çıkacağız. Birlikte yöneteceğiz.
•Bu şehirde aile büyüklerimiz bundan sonra kendilerini asla yalnız hissetmeyecek. Söylem de değil, gerçek anlamda her an yanlarında olacağız. Geleceğimizi onların tecrübeleri ile planlayacağız.
•Esnafımız artık kaderine yenik düşmeyecek bu şehirde. Her gün yeni bir zorlukla, zorbalıkla karşılaşmayacak. Esnafın derdini en iyi bir esnaf anlar, artık çözüm odaklı bir anlayış ile yöneteceğiz.
•En önemli gündemimiz deprem olacak! Bina yenileme değil, gerçek anlamda kentsel dönüşüme teşvik edeceğiz. Hemşehrilerimizin Ekonomik sıkıntıları yüzünden riskli binalarda oturmaya mahkum olmarına müsaade etmiycez. Sabit gelirlinin, emeklilerimizin, çocuklarımızın ranta ve enflasyona kurban gitmesine müsaade etmeyeceğiz. 
•Kadınlarımızın hayatlarının her anındaki konforlarını arttıracağız. 
•Değerli hemşehrilerim biz size yeni bir şehir vaat etmiyoruz. Biz size özüne dönen bir Çanakkale vereceğiz. 
Sayın genel başkanımızın nezdinde tüm Çanakkalilere sözümüzdür. Bilinsin isterim.
BU SÖZÜ, TÜM DÜNYA DUYMALI!...
Genel başkanım müsaadeniz olursa bir kişiye daha söz vermek isterim. Ellerinizden öper 5 yaşında bir evladım var. Atlas. Anlamayacak biliyorum ama tarihe not düşmek amacımız malum. 
Evlat bugün annenle, buradaki iyi partinin neferleri ile, dostlarım arkadaşlarım büyüklerim ile çıktığımız bu yolun en önemli sebebi sen ve senin neslindir. Dünyada onca kötülük varken, gazze’de onlarca bebek çocuk katlediliyorken benim elimden gelen bu şehri muhafaza ve müdafa etmektir. Sen ve senin neslin için. Size söz veriyorum!  Bilinsin isterim."
Cuma Deren