‘Özgür Kepez’ sloganı ile 2019 yerel seçimlerine giren Birol Arslan  4 yılı aşkındır Belediye Başkanı olarak görev yapıyor. Gerçekleştirilen Belediye meclislerinde de daha önce defalarca  aday olacağını dile getiren Birol Arslan bu kez 31 Mart’ta gerçekleştirilen yerel seçimler için resmi aday adaylık Başvurusunu yaptı.  CHP'den Kepez belediye başkan aday adaylığı için mevcut Başkan Birol Arslan, CHP Merkez İlçe Başkanlığına gelerek, aday adaylığı başvuru dosyasını teslim etti.

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başkan Arslan,"Bu hikaye 2007 yılıydı, Merhum ilk belde başkanımız İsa Arslan ve değerli yol arkadaşım Mehmet Yaman, Beni bir gün iş yerimde ziyaret ettiler.Ve Kepez belde örgütünde artık görev almam gerektiğini, artık benim de sorumluluk üstlenmem gerektiğini ifade ettiler. Ve beni belde yönetimine o tarihte almışlardı. Akabinde bugün yıllar sonra yöneticilik yaptıktan sonra da üyelerimizin kongredeki o helal oylarıyla belde başkanı seçilmiştim. Bu süreçte birçok cumhurbaşkanlığı seçimi, milletvekili, genel seçim, yerel seçim belediye başkanlıkları seçimleri, referandumlar, seçimleri beraber yürütmüştük. Ve 2018 yılına kadar gerek belde yönetimlerinde gerekse belde başkanlığı yaparak partime hizmet ettim. 2018 yılına geldiğimizde ben partimizin A takımını parti büyüklerini belde binamızda hıncahınç doldurarak bir toplantı yaptık. Ve onlara şunu söylemiştim. Arkadaşlar partime uzun yıllar hizmet ettim. Uygun görürseniz 2019 yerel seçimlerinde de belediye başkan adayı istiyorum. Bu konuda sizin düşüncelerinizi almak istiyorum demiştim. Ve arkadaşlarımın bir alkış kıyametiyle o gün belediye başkan adaylığımı ilan etmiştim. Ve akabinde yapılan gerçekleştirilen beldede üç aday adayı arkadaşımın yarıştığı demokratik seçimde oyların yüzde 75'ini alarak o gün itibariyle Kepez partimizin belediye başkan adayı olmuştum" dedi.

 Beni Tekrar Layık Gördüler

Arkadaşlarıyla birlikte büyük bir seçim kampanyası geçirerek, 31 Mart 2019'da partilerinin Kepez Belediye Başkanı olduğunu ifade eden Başkan Arslan, "5 yıldır Kepez'de hiç kimseyi ötelemeden, eşitlik ilkesine, hak ve adaletten hiç uzaklaşmadan belediye başkanlığı görevimi yürüttüm. Ve partimiz 2024 Mart seçimleri için adaylık başvuru takvimini açıkladığında yine 2018 yılında olduğu gibi Kepez'de parti büyüklerimizden oluşan 50-60 kişilik bir topluluğa, bir toplantı düzenledik. O toplantıda 5 yıl boyunca yapmış olduğum çalışmaları kendileriyle paylaştım. Görüşlerini aldım ve ardından ben toplantıyı terk ettim, dışarıya çıktım. Demokratik bir şekilde o parti büyüklerimin yapmış olduğumuz çalışmaları, değerlendirmelerini ve benim adaylığımla ilgili düşüncelerini   kendi  aralarında demokratik bir şekilde konuştular. Çok teşekkür ediyorum ki kendilerine oy birliğiyle alkışlarla beni tekrar Kepez Belediye Başkan adayı olarak partimizin belediye başkanı adayı olarak görmek için karar aldılar. Hemen beni o gizli toplantının ardından tekrar içeri çağırarak kararı tebliğ ettiler. Kendilerine çok teşekkür ediyorum.   5 yıl boyunca yapmış olduğum çalışmaları sizlere demokratik bir şekilde ifade edeceğim. Önümüzdeki süreçte inşallah hayırlısıyla bu süreci takip edeceğiz" şeklinde konuştu.

 Ülgür Gökhan Işığı

Önlerinde büyük bir ışık var olduğunun altını çizen Başkan Arslan, "Işık elbette ki Ülgür Gökhan ışığı. Onun birlikte 25 yıl çalıştım. Ondan her zaman doğruluğu, dürüstlüğü, adaletli olmayı, eşit davranmayı, hak yememeyi öğrendim. Ve gerek iş hayatımda, gerekse siyasi hayatımda, gerekse belediye başkanlığı hayatımda bu manifestolardan hiç uzaklaşmadım. Önümüzdeki süreçte de yine aynı ilkelerle halkıma hizmet etmek için tekrar aday adaylığımı açıklıyorum ve dosyamı Sayın İlçe Başkanıma huzurlarınızda teslim etmek istiyorum" diye konuştu.

Başkan Arslan, konuşmasının ardından aday adaylığı dosyasını CHP Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergun'e teslim etti.  Dosyasını teslim etmesinin ardından Başkan Arslan, parti binası önünde kendisini bekleyen coşkulu kalabalığa hitap etti.

 

Şerife Erdem